foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Probleem akvaga ja kaladega
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 28, 2012 03:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere.
Olukord siis kujunenud selliseks, et olen täiesti nõutu, kuna mitu päeva foorumis tuustinud ja pea järjest segasemaks läheb.
Kast on 300l sisefiltriga.
Veenäidud:
NO3 - 10
NO2 - 0
GH - 4 kuni 7
KH - 3
ph ~6,8
Nagu ma aru saan on mul KH ja ph tase paigast ära. Siit ka ennetav küsimus, et kuidas need paika saada?
Väga võimalik, et ülaltoodust tulenevalt on probleemid kaladega millest ma üldse midagi aru ei saa.
Niisiis skalaril on küljeuimede roogudele tekkinud väikesed hallikad uimede naturaalvärvist tumedad täpid või sõlmekesed. Kuidagi ei õnnestunud neist pilti teha. Samuti on üks silm väheke punnis ja on tekkinud sinna 2 punast laiku. Ennem oli veel üks skalaar (see on loojakarjas) aga temal oli selline häda et päraku ümbrus läks paiste nii et sinna tekkis korralikult suur punn.
Hetkel on veel selline jama et marmorguraami on ka haigeks jäänud ja tal selline jama et saba poolne kehaosa on tunduvalt tumedan kui pea poolt. samuti on nendel tumedatel tsoonidel mõningad haavandid tekkinud, kus on soomused maha tulnud. Ka panin tähele et saba uimel on tekkinud paar väikest auku. Aukude äärtel ei ole mingeid liigseid olluseid täheldada. Kaladel on muidu söögiisuga korras.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 29, 2012 07:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

No nii, guraamile ei saantki enam abiks olla, läkst teine teise ilma. Huvitav moment oli see, et see juhtus veevahetuse aeg. Enne sifoonimise alustamist veel vaatasin, et kalad ujuvad ringi. Guraamil olid tumedad plekid isegi nagu väiksemaks jäänud. Mõned minutid töö tegemist ja märkasin et guraami oligi otsa saanud, ainult et nüüd oli ta üleni täitsa tumedaks läinud. Ilmselt see veevahetuse protseduur andis talle viimase põntsu. Surnud kala sai vaadatud ja uuritud lähemalt. Kohad kus soomused olid maha tulnud oli nahk terve ja lahtiseid haavandeid ei olnud. Sabauimel olnud augud olid ka selgepiirilised ja mingist mädanemise märke ei olnud. Kõhtu kompides tundus, et see on natukene kõvavõitu mis viitab vist soolestiku probleemidele.
Koheselt vee mõõte veel ei teinud, las uus vesi korralikult seguneb ja homme teen.
Nüüd ootan mis skalaarist saab, ei oska teda kah kuidagi nagu aidata. Tal nagu teitsugused hädad.
Oskab ehk keegi seda olukorda kommenteerida ja mida teha. vähemalt algatusekski!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 29, 2012 08:39 
Akvarist

Proovi kontakteeruda Kalakese poole.
Sealt peaksid saama nii nou kui ravi.
Minumeelest oli see nn solmeke yla uimel hoopis parasiit.
Aga uuri asja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 30, 2012 10:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

nii vee näidud nüüd sellised:
NO3 - 25
NO2 - 0
GH - 7
KH - 3
ph ~6,8
Kuidas KH tõsta et ülejäänud näitajad eiti ei muutuks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 30, 2012 10:33 
Akvarist

Pildid: 0
Kas tõesti kusagil eestis on KH - 3 ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 30, 2012 10:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tartus on kh 20

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 31, 2012 06:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

see vesi ikkagi see selleks.
Vot probleem oli algselt selles et 2 kala olid haiged erinevate tunnustega ja ei osanud millestki peale hakata. Nüüdseks 1 neist teises ilmas.
selline veenäit kh3 sain ma ribatestiga mis mingis osas kindlasti pange paneb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 31, 2012 11:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas Su surnud kala sõi vaatamata haigusele ?
Olen ise juba paar nädalat maadelnud oma kalade suremisega ja kahjuks tulutult. Kole on ju see, et diagnoos on vaja panna lihtsalt välise vaatluse põhjal ja sümptomid on paljudel haigustel sarnased, seega ravime valede ravimitega. Minu discused jäid haigeks peale viimase discuse ostmist, mis oli poes väidetavalt läbinud karantiini ja pealtnäha täiesti ilus terve kala. Kahjuks minu vanad olijad mingi aja pärast hakkasid nurgas kössitama, kehale tekkis hallikas lima kiht, hingeldasid, hoidsid end aereerimismullide kohal ja süüa enam ei tahtnud. Aeg-ajalt oli märgata, et käisid end taimede vastu sügamas ja tegid üsna järske ujumisliigutusi, kuniks kõige suurematest ja tervematest discustest ühel hetkel suri. Keha oli ilus puhas, ei mingit jälge. Järgmine discus läks värvuselt tumedamaks ja ujumine oli keeruline, kohat oli tunne, et süüa haarates ta ei näinud enam, haaras mööda. Ühel hetkel enam ei söönud ja jäi konutama. Aeg neile armu ei andnud, kõik toimus meeletu kiirusega. Päevaks tundus, et ehk hakkab asi paranema, juba ta ujus kenasti ja isegi sõi, siis tuli pööre ja nägin õnnetut kala, kelle küljele oli tekkinud laik, mis tundus olema soomusteta ja see läks suuremaks. Jätsin nuttes temaga läbi klaasi hüvasti ja kauaks teda enam ei olnud. Siis oskasin midagi mõelda, kuidas edasi. Arvates, et äkki on tegemist bakteriaalse infektsiooniga, tegin Bactopur Directi kuuri. Selleks ajaks oli ka kolmas discus oma kehale saanud valged laigud, mis hakkasid õitsenud võilille kuju võtma. Küljed olid valged ja uimedele tekkis hallikas kiht. Peale Bactopuri kuuri läksid uimed ilusaks, muud muutust ei olnud. Tegin peale kuuri söega puhastuse ja otsustasin uue ravi kasuks ja seekord Cosapur. Lootsin, et suudan veel kolmanda päästa, kuid ei, ilmselt oli haigus suutnud võitu võtta. Täna öösel tema eluke lõppes. Costapuri kuur on praegu pooleli ja lisaks ostetud discusele on vanadest veel 2, kellest üks on kesine, ei söö ja näeb väga kõhn välja, teine aga täiesti kena. Viimane tulija on täiesti ok. Olles ise murest hulluks minemas, sai pidevalt igalt poolt nõu küsitud ja loetud seda foorumit siin ka risti põiki. Lõpuks jõudsin sinna maale, et täna hommikul võtsin öösel surnud kala ja läksin loomakliinikusse, kus võeti proovid, mis mikroskoobi all näitasid rohkem, kui oleks osanud arvata. Ühe silmaga miksroskoopi uurimas ja teises käes raamat "Akvaariumiteaduse käsiraamat " P.Päkk, sai vist tuvastatud paar viburlooma, kes mu kaladele halba tegid. Ei ole ka selle kliiniku töötajad sellel alal oskajad, aga selle tegelase suudab ka õppimata inimene ära tunda. Ma ei ole küll 100% kindel, aga üks neist peaks olema hilodonelloos ja teine trihhodinoos. See viimane on küll täiesti kindel. Sain kinnituse, et hetkel kasutattav ravim on õige ja edaspidise suhtes peaksin kõike nullist alustama. Ei oska nüüd öelda, kas tuli see haigus kaasa viimase kalaga, kes ise on immuunne või on lihtsalt mitu halba asja kokku langenud. Ühe nimetatud haiguse puhul väidetakse, et levib akvaariumis, mis pole piisavalt puhta veega. Julgen küll öelda, et olen oma kalu hoidnud neile sobivas vees ja veevahetused on olnud regulaarsed. Selle tulemusel oli akvas pidevalt discuste mari, täna on seal ainult tühjus ja lein. Kes nüüd suutis selle pika loo läbi lugeda, siis tahtsin öelda sellega seda, et sümptomid võivad olla väga erinevad ja põhjuseks on üks ja sama haigus, mida pole kerge leida. Vaatamata meeletutele pisaratele ja kurbusele, leidsin ma jõudu, et edasi võidelda. Ehk suudan ma oma viimased iludused päästa ja mõelda läbi, kuidas edasi. Seniks jaksu ja kindlat meelt oma muredega võitlemisel :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 01, 2012 10:58 
Akvarist

Ilma eelneva ´´töötluseta´´ diskuste akvaariumisse uusi asukaid pole mõtet toppida. Ja mis vee temperatuur üldse on??? Tundub alla 30 :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 01, 2012 11:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei saa aru "töötlusest", kas pead silmas garantiini ? Kui nii, siis kui kalal endal on bakteri suhtes immuunsus, mida ise kaasas võib kanda, siis tema ju pealtnäha terve ja haigeks ei jäägi enam. Sama ju inimestega, kes kord on põdenud kollatõb nt., viiruse kandja võib ta olla ikka. Sellisel puhul pole ju garantiin mingi näitaja. Olen ma millestki valesti aru saanud ? Ja temperatuurist rääkides, siis minu akvaariumis pidevalt vesi 28-30. Kõikumised alla või üle on üldjuhul välistatud. Kui oleksin selliste asjadega väga eksinud, siis poleks need kalakesed kahte aastat vastu pidanud, pikk aeg selleks.
Ja minu eelneva pika jutu mõte ei olnud pisaraid valada oma õnnetuse pärast, vaid püüdsin oma näite varal selgitada, kui raske on tegelikult väliste sümptomite põhjal ravi määrata. Elasid nad kõik koos ja kõik kolm kadunukest lahkusid erineval moel....see oli loo moraal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 02, 2012 01:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

to Merley: oli hea isuga teine jah! Su jutul on täitsa õige iva sees, sest kalad mis mul on aja jooksul loojakarja läinud on kõik erinevate haigusnähtudega olnud.
Edu ja jõudu edasivõitlusel!

Nüüd siis hetkeolukord selline, et skalaril küljeuimedel olnud sõlmekesed tunduvad vist hakkavat võtma väikeste vatitombukeste kuju.
Huvitav moment on veel tekkinud: hommikuti kui akva tule põlema panen siis mõõksabad sügavad ennast vastu põhjakive ja taimi. See sügamine toimub kuni 15 min. peale seda enam päeva jooksul ei ole rohkem ningit rahmeldamist.
Mis te arvate mis ravi oleks mõtekas läbi viia?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 02, 2012 06:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Loen Su lugu ja tundub, et oleks mõtekas Costapuriga üks kuur teha, see puhtalt minu soovitus, kuidagi sarnane minu loole. Minu viimasele surnud discusele tuli ka kehale valge tupsuline laik, ei olnud kehapinnal vaid ikka otse vaadates oli ilusti näha. Jube raske öelda muidugi, mis õige oleks. Aga mulle tundub, et vist on minu kaladel aidanud, üks kehvakestest ujub juba julgemalt ringi, kuigi ei söö veel, äga näen, et erksamaks muutub küll, kui toitu panen. Aga kindel on see, et miski nende kehal toimetab ja püüa kiiresti neid aidata. Edu Sulle :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 04, 2012 09:37 
Akvarist

Piltide põhjal võib öelda et discused tundsid end selles akvaariumis halvasti. Nende kalade nõuetele ei vasta seal mitte 1 asi. Tegu pole discuste akvaariumiga. Sellisesse akvaariumisse võib neid lühikeseks ajaks väljanäituseks panna ja see on ka kõik. Pikemas perspektiivis ootab neid seal vältimatult hääbumine. Seejärel igasuguste diagnooside panek ja ravi......

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 04, 2012 10:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ootan huviga täpsemaid kommentaare vigadest.....ei ole paljudes asjades tark ja elu õpetab meid pidevalt, seega, palun lähemalt minu vigade ja halbade tingimuste kohta märkusi piltide põhjal. Olen enam kui kindel, et discuste mari akvaariumi filtril ei ole märk halbadest tingimustest. Sellegi poolest, palun kirjuta lähemalt, ootan huviga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 17, 2012 07:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nonii, Jüri T vist ei taha oma tarkust jagada......tegelikult, vist polegi midagi jagada.....
Aksi, kuidas kaladel läheb ?

Üles
 [ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver