No mingi eriline discusekasvataja ma pole aga mingisugune kogemus mul nendega on.See oli u. 17a. tagasi kui mulle sattus näppu vene zurnaal´´discusõ - koroli akvariuma´´.Selles räägitakse jaapani discusekasvatusmeetoditest .Kuidagi uudne ja revolutsiooniline tundus kõik seal kirjutatu(kh ei oma tähtsust jne.) võrreldes varemkuulduga. Pärnus on kh kuni 17. Niisiis võtsin endale 1he kroonise mündi suurused diskused(5tk) ja BINGO!!! 100% edu juba esimesel katsel. Ma kasvatasin nad üles ja paljundasin.Ja kõik mis ma tegin oli 50% veevahetust iga päev(akvaarium ilma pinnaseta), kohene toidujäätmete koristamine ,vesi 33 - 35 C, tavaline svammifilter. Ei hakka pikalt kirjutama, kui mõni nüanss huvitab võin kribada. Soov oli muidugi neid taimedega ühisakvas kasvatada, aga alati ümbertõstetuna hakkasid esimesed flegmaatilisuse, tumenemise ja isutuse sümptomid järk järgult end ilmutama. Ei aidanud eriti miski. Japanlaste meetodi järgi oleks ma iga päev vähemalt 100% vett pidanud vahetama,mida ma 300 liitrises tegema ei hakanud.Väga pehmes vees oleks asi lihtsam - bakterikandvust praktiliselt pole - pole vaja ka niipalju tõmmelda. Muidugi on erinevat tüüpi keemiat ja filtreid ,aga mina neid ei kasuta.
|