foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 25 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 22, 2012 09:48 
Akvarist

Pildid: 0
Aitähh.
Lugesin sinu kuldkala teksti enne ka oli palju abiks.Need graanulid või pallikesed vms ma andsin neid 2 tk per nose hommikul ja 1 per nose õhtul aga jube tüüütu on orgunnida et ta sai ühe ja too õgis nüüd kaks ära juba, et läksin helveste peale üle. Praegu väike kala suht õhtal. hommikul on suht viletsas seisus lõuna ajal vaata et juba hakkab kalal parem ja õhtul jälle väga halvas seisus. vahetasin 54st liitrist 10 liitrit ära (pangetäis).
Aga kui jätta üks kuldkala + tigu või paar siis kuskil oli tabel mis kalad kellegagi sobivad kuldkala juures oli üks sägaline mis sobiks kas 54 liitrises akvaariumis kuldkala pluss sägaline on ikka palju ? et 54 liitrisesse üks kuldkala ja mitte midagi muud. kui tahaks rohkem kalu peaks kuldkala vahetama mingisuguste parvekalade vastu ??

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 22, 2012 09:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

varivalge kirjutas:
Ma jäin hetkel mõtlema - kas see vastab tõele, et Biotopoli ja Denitroli ei tohiks korraga koos vette lisada? St kas Biotopol ei neutraliseeri kuidagi Denitroli effekti? Kuskilt on jäänud meelde selline hoiatus, et Biotopili lisada enne ning siis mingi aja pärast Denitroli alles? Parandage mind, targemad, kui ma eksin.

See info küll tõele ei vasta. Biotopoli ja Denitroli just soovitatakse koos kasutada. Et värske vee puhul soovitab tootja peale Biotopoli kasutamist veidi oodata, on põhjus selles, et Biotopol jõuaks toore vee halva mõju bakteritele neutraliseerida ja Denitroli toime oleks seeläbi tõhusam.

Suure tõenäosusega oli NO2 tõusu põhjus filtrimaterjali vahetuses. Kui tegid seda koos veevahetusega, on see põhjus veel eriti tõenäoline. Siin aitab eeskätt bakterikultuuri (Denitroli) lisamine ja soovitavalt umbes nädal aega järjest, mitte vaid ühekordselt.

Kiireloomulistes küsimustes ja kauba laoseisu saamiseks helistage palun poodi telefonil 6659255.
Tellimisinfo ja kauba tarneaja päringud esitada e-posti teel irma@kalake.ee

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 22, 2012 10:11 
Akvarist

Selline mure ka ma püüan kala kinni kahvaga ja panen sinna toitu siis et toit oleks ainult talle kokkuvõttes ma panen talle ninaette proovisin graanuleid ja helbeid ta võtab need suhu ja sülitab välja. mõtlesin et graanulid suured ei suuda neelata, aga sülitab ka helbe välja...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 22, 2012 10:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Depts kirjutas:
Selline mure ka ma püüan kala kinni kahvaga ja panen sinna toitu siis et toit oleks ainult talle kokkuvõttes ma panen talle ninaette proovisin graanuleid ja helbeid ta võtab need suhu ja sülitab välja. mõtlesin et graanulid suured ei suuda neelata, aga sülitab ka helbe välja...

Juu on omaga juba nii õhtal, et enam ei suuda süüa ka.

Tsiteeri:
Aga kui jätta üks kuldkala + tigu või paar siis kuskil oli tabel mis kalad kellegagi sobivad kuldkala juures oli üks sägaline mis sobiks kas 54 liitrises akvaariumis kuldkala pluss sägaline on ikka palju ? et 54 liitrisesse üks kuldkala ja mitte midagi muud. kui tahaks rohkem kalu peaks kuldkala vahetama mingisuguste parvekalade vastu ??

50 liitrit sobib vaid ühele kuldkalale. Sul ei mahu sinna rohkem kalu juurde. Sägalisest veel rääkimata. Kui sa arvad, et 1 kuldkala üksi on vähe, siis vali ehk mõned teised kalad ning anna terve kuldkala ära kellelegi (foorumi kaudu näiteks) või vaheta teiste kalade vastu kellegagi. Ma kardan, et mütsikest sul enam kauaks ei ole.

Tsiteeri:
See info küll tõele ei vasta. Biotopoli ja Denitroli just soovitatakse koos kasutada. Et värske vee puhul soovitab tootja peale Biotopoli kasutamist veidi oodata, on põhjus selles, et Biotopol jõuaks toore vee halva mõju bakteritele neutraliseerida ja Denitroli toime oleks seeläbi tõhusam.

Minu mäletamist mööda oligi see, et Biotopol lisatakse ära ning alles veidikene hiljem lisatakse Denitrol - nüüd põhjus ka välja selgitatud. Vähemalt osa juttu oli õigesti meeles :) Tänud!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 22, 2012 10:47 
Akvarist

Aitähh kõigile ma siis vaatan kaua mütsikest on ja kui on minek siis on minek jätan ühe kuldkala ja panen paar tigu seltsi. Vaatab mida pruun selle kohta küll arvab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 22, 2012 10:47 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
varivalge kirjutas:
NO2 (mis tekib nii kalade väljaheidetest kui ka roiskuvast toidust) on mürgine ja selle näit peaks alati olema 0 (ribatestid ei ole selle mõõtmiseks head, sest nende tuvastusvahed on liiga suured ja ebatäpsed ning 0,5 on juba väga paljudele kaladele väga mürgine). Igal kuldkalapidajal peaks alati kodus olema NO2 ja NO3 test kohe kindlasti. Need on kaks näitu, mida peab jälgima. NO2 on mürgine, NO3 on teatud piirini talutav. NO2 tekib väljaheidetest ja põhja settinud toidust, mida head bakterid siis ohutumaks NO3'ks ümber töötlevad.

Sorry, aga see nüüd küll paika ei pea. Kalade väljaheidetest ja lagunevatest toidujääkidest tekib esmalt siiski ammoniaak, mis siis nitrifitseerivate bakterite poolt esmalt nitritiks ja hiljem nitraatideks ümber töötatakse. Ja siit johtuvalt on tegelikult mõttekas ka NH3/NH4 test, ka ammoniaagi tase võib olla ohtlikult kõrge.
varivalge kirjutas:
Hoiatan tiba ette ka liig ägeda veevahetusega - see võib teha ka veidi halba sest veevahetusega viiakse ka häid baktereid akvaariumist välja ning kuigi see leevendab NO2 kogust vees ajutiselt, viib see heade bakterite taseme samuti alla ning lõpptulemuseks võib olla lõpuks NO2 suurem kogus kui algselt, sest ka NO3'e bakterite tase on madalaks tõmmatud - tulemuseks on taas nn "uue akvaariumi" sündroom.

Oeh. Järjekordne legend. Nitrifitseerivad bakterid on üldjuhul taimedel, dekoratsioonidel, filtrimeedial, põhjapinnases, klaasidel - vabalt ujub neid üsna vähesel määral, filtris on mitte rohkem kui 20%, enamasti kõigest 2-5% bakteritest. See et suured veevahetused ohustavad bakterikolooniat, on ammu katseliselt ümber lükatud legend. Kui ei usalda minu kirjapandut ( http://akvarist.eu/vesi/lammastikuringe , http://akvarist.eu/vesi/veevahetus ), siis vaata palun netis ringi - just uuemad kirjutised, millel teaduslikum taust ja katsed taga, on abiks.
varivalge kirjutas:
Ma jäin hetkel mõtlema - kas see vastab tõele, et Biotopoli ja Denitroli ei tohiks korraga koos vette lisada? St kas Biotopol ei neutraliseeri kuidagi Denitroli effekti? Kuskilt on jäänud meelde selline hoiatus, et Biotopili lisada enne ning siis mingi aja pärast Denitroli alles? Parandage mind, targemad, kui ma eksin.

Sellest on räägitud tutika akva kontekstis, lihtsalt et vees olev kloor saaks enne bakterite lisamist ära neutraliseeritud, muidu saavad bakterid klooriga vees hukka. Aga ka toimivas akvas ei tasu loomulikult kraanivette Denitroli panna - ikka esmalt Biotopol värskesse vette, siis värske vesi akvasse ja hiljem Denitrol järele.

varivalge kirjutas:
Aga meeldetuletus - ka Denitroli ja Biotopoliga ei tasu üle pingutada. Jälgige väga täpselt, mis on kirjas juhendil, ning manustage ainult selle järgi

Biotopoli puhul on lausa tootja juhendis kirjas et üledoseerimisel pole kahjulikku kõrvalmõju. Põhiline negatiivne efekt on rahakotile...
varivalge kirjutas:
(tean inimesi, kes on kallanud Denitroli pool suurt pudelit väiksesse akvaariumisse, arvates, et see parandab nüüd kohe kõik mured ära - tegelikult peab lisama seda nagu juhendis kirjas, 1. kord suurem kogus, edasi kord päevas teatud aja jooksul).

Ei viitsi nii pikalt kirjutada, seda bakteripreparaatide teemat on saanud lahata siin. See on loomulikult õige, et tuleb järgida tootja juhendit.
varivalge kirjutas:
Õunatigu arvestada nii, et 10 liitrit vett 1 teo kohta. Iseenesest ei paneks mina küll viite õunatigu 50 liitrisesse, pigem 1-2.
Lihtsalt täpsustaks, et 5 õunatigu 50 liitrises akvas tähendaks et sinna ühtki kala enam panna ei tohiks. Ehk siis õunateo kohta arvestatavad liitrid on ikka needsamad, mida arvestatakse ka nii et 1 cm täiskasvanud kala kehapikkuse kohta peaks olema 1 liiter vett akvas (kehtib vaid väikeste kalade korral).

Viimati muutis Rein, Pühapäev Jaan 22, 2012 10:52, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 22, 2012 10:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ehk siis nagu ma enne ütlesin - kuula Reinu :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 23, 2012 02:40 
Akvarist

Kalal oli nüüd hommikul veel halvem ja ainult küllili uimed nägid räbalad välja natuke lõhki vms soomused hakkasid turritama ja polnudki muud teha kui teostasin foorumis oleva õpetuse järgi eutanaasia.
Mis ma nüüd tegema peaks kas Haige / surev kala reostab vett väga ? Peaks tegema veevahetuse igaksjuhuks kuna nõrgas kalas võisid igasugu haigused arenema hakata ? oleks mõistlik teha veevahetus ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 23, 2012 02:48 
Akvarist

Mis vett sa veevahetusel kasutasid,sümptomid tunduvad olema osmoosse shoki moodi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 23, 2012 04:14 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Pakuks et kui osaline veevahetus sai tehtud, siis on hullem möödas ja midagi erilist rohkem teha pole vaja. See õnnetu kala oli juba liialt viga saanud...

Üles
 [ 25 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver