Tere!
Olen akvaariumi pidaja, vähid elavad mul juba mitu aastat ja nüüd siis sain ka kalu(esimest korda elus sain kalade omanikuks). Kalad nüüd elavad koos Anubis&Ra-ga(vähid). Ei kakle ja tundub et vähid isegi kardavad kalu
Aga!! Juhtus siis selline asi, et poes müüdi mulle karantiini kalu (sellest sain teada teise müüja käest, kui järgmine päev poodi läksin)! Ja nüüd ma tean mis tähendab "mannatera" haigus
Poes uurisin mida teha ja kuidas ravida (siin foorumis olen lugenud et on spets. ravimid)... poes aga öeldi et midagi erilist ei ole vaja teha, ainult soolavann + iga päev vaja akvat puhastada. Kolm päeva juba teen soolavanni kaladele ja vahetan vett (1/4 kogu vee kogusest), aga tolku ei ole! Pisikesed ikka haiged!!! Ma nüüd ei teagi mida teha... minna poodi ja nõuda ravimid kalade jaoks (samas ei tea mida vähid "ütlevad" selle peale) või vannitada neid edasi.
P.S Muidu kokku on 4 kala (2 is.+2em.), emased on terved , aga just isastel see haigus on. Poes öeldi et soolavanni vaja teha mitte ainult haigetele vaid ka tervedele, nii ma teengi!
Lugupidamisega ja ette tänades,
hädas algaja
Teema nihutatud õigemasse kohta - Pets