foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 30 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 30, 2011 09:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Margoolini piltidel on küll mannakas väga tigedalt asustanud kalu. Ütleksin, et haigus on lastud üle käte minna. Minu kogemuste põhjal siiski suht kergesti ravitav haigus, kui õigeaegselt pihta hakata. On hullemaid haigusi.

Mina pole siiani Tartu maanteel ja Mulla tänava poes veel haigeid kalu müügis näinud. Kuid see ei tähenda, et haigus kalas ei pesitseks. Haiguse toob esile mingi põhjus - transport, aklimatiseerimine, vee parameetrite erinevus (näiteks pH), stress...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 01, 2011 02:10 
Akvarist

Sul on oigus, ses suhtes, et oli kaugele arenenud. Kuna olen algaja ja ei osanid siis seda avastada. :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 01, 2011 02:17 
Moderator
Kasutaja avatar

Nüüd ehk on läbi kaotusvalu Sul kogemusi. Ja foto oli Sul hea, Nii näevad teisedki, kuidas tõeline mannakas välja näeb.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 01, 2011 02:27 
Akvarist

Hetkel on uus akvatais elanike aga symptomid hakkavad korduma. Vee testid on korras aga kalad sygavad ennast.
Peaks profilaktikaks yhe punktonoli kuuri tegema.
Minu albumis on veel pilte mannaterast.
Jatan nad sinna malestuseks ja teistele aratundmiseks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 01, 2011 10:51 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Punktoli kuur tuleb uuesti käbi teha sellisel juhul. Ära unusta peale ravi korralikult põhja sifoonida, sest tsüstid jäävad pinnasesse, kust need hiljem uuesti vastseteks võivad areneda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 01, 2011 11:02 
Akvarist

Maria, ma tanan selle peensuse eest. Peale viimast tsernopoli sai kuuma veega ning lilla veega pestud. Nii akva kui kivid jne. Aga nagu naha siis pole kasu.

Üles
 Teema pealkiri: Vastus.
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 01, 2011 01:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

KRA kirjutas:
Margoolini piltidel on küll mannakas väga tigedalt asustanud kalu. Ütleksin, et haigus on lastud üle käte minna. Minu kogemuste põhjal siiski suht kergesti ravitav haigus, kui õigeaegselt pihta hakata. On hullemaid haigusi.

Mina pole siiani Tartu maanteel ja Mulla tänava poes veel haigeid kalu müügis näinud. Kuid see ei tähenda, et haigus kalas ei pesitseks. Haiguse toob esile mingi põhjus - transport, aklimatiseerimine, vee parameetrite erinevus (näiteks pH), stress...

Eks see haigus lööbki jah kaladel stressiga just kõige enam välja nagu kogemused näidanud nüüdseks. See transportimine ja püüdmine ja kotis olemine tegelikult ju päris ebameeldiv neile. Aga Mulla tn poest ostsime kollaste sabadega gupid ja need punaste sabadega gupid, kollastel oli koju jõudes kohe täpid näha, need viisime tatgasi, müüja võttis igaks juhuks tagasi ka teised. Kuna raha tagasi ei tahetud anda, siis võtsime teisest akvast (mis ei olnud omavahel seotud) uued kalad, vaatasime hoolikalt kalad üle aj ei märganud täppe kuskil. Kodus tegime kõik täpselt nii nagu peab ja juba paari tunni möödudes olid osad uued kalad uimedelt ja sabalt täpilised, tegutsesime kohe. Õnneks olid poed veel lahti ja saime pahast haigusest jagu. Siinkohal oligi märksõnaks ja edu tagamiseks kiire reageering ja tegutsemine. Meil läks õnneks. Aga eks haigus oli kaladel juba sees ja välja lõigi stressiga. Hetkel kõik kalad terved ja rõõmsad.
Loodan, et Margoolin saab asja korda endal ikka. Jube kahju oleks kui teist korda sama õnnetult läheks. Aga need rohud millest eelpool juttu tegin aitasid meid küll väga kiiresti. Seega soovitan neid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 01, 2011 04:51 
Akvarist

Margoolin
Vaatasin su albumit ja pilt, millel peal hunnik gupisi ning all tekst"Põhielanikud siis kui olid veel terved", siis antud pildil näha juba tugev epideemia, sabadel ilusad täpid ja kahel punasel seljapeal näha.
Võta luup ja vaata oma uued kalad pealaest-sabani üle, kui ka mõnd täppi näed, siis selgus majas ja oled poest haiged kalad juba saanud.

Ets
Teie asemel oleks raha tagasi nõudnud, arvestades, et ise nägin haigust Mullas sees ja ka inimene, kes ei osanud haigusi jälgida, eeldades, et saab poest terved kalad, nakatas terve oma akvaariumi, aga siis anti vähemalt sealt poest kohe tasuta rohi.
Võib arvata, et kasutatakse ka samasi kahvasi, kalade püüdmisel, siis pole ime, et said ka uued kalad haigetena. Poes ei osanud-jõudnud jälgida, aga kodus märkasid neid mõningaid täppe, stress ei löö 2 tunniga välja-mannatera haiguse näol.
Tegelikult ma ei saa sellest aru kuidas antud pood müüb süüdimatult haigeid kalu
:evil:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 01, 2011 05:21 
Akvarist

gea66 kirjutas:
Margoolin
Vaatasin su albumit ja pilt, millel peal hunnik gupisi ning all tekst"Põhielanikud siis kui olid veel terved", siis antud pildil näha juba tugev epideemia, sabadel ilusad täpid ja kahel punasel seljapeal näha.
Võta luup ja vaata oma uued kalad pealaest-sabani üle, kui ka mõnd täppi näed, siis selgus majas ja oled poest haiged kalad juba saanud.

Hetkel pole minul poest ostetud kalad.
Kahtlustan, et eelmise epiteemiast on jäänud alged akvasse ja nüüd arenevad.
Vahepeal kui akva oli tyhi siis juhtus ka pärmi uputus.
Mida pesin välja mitmeid nädalaid ning eks sealt sai ka viirus taas jõudu.

Hetkel alustan ravikuuri "Next" nimelise ravimiga, vaatab mis saab.
Aga eelmised kalas siis olid järgmised:
2 kollast olid kristiinest
2 rainbow oli Tartu mnt
2punast oli Tartu mnt
3 pisi maimu olid sõbrannalt! Puhtus oli karanteeritud!
samamoodi 1 oun ja 2 krevetti oli temalt.
3 pisikest Antsu poega.

Esimesena hakkasid kihelema punased ja vikerkaared.
Neile järgnesid kollased ja siis maimud. ( kõik guppyd)
Meenutades ostupäeva siis mnt poes viibisin ca 40min.
Valisin ja vaatlesin. Kuna kalu oli sadakond selles parempoolses keskmises akvas. Kuna nad kõik nn " ülbitsesid ja müksasid) nii kive kui pumpa. Eeldasin, et tegemist on nendele eripärase käitumisega...
Sest, ma ka jälgisin ja valisin rahulikumad sealt välja.
Aga selgus, et minu kogenematusest oli tegemist hoopis esimeste sümptomitega "mannaterast"!
Kristiine keskuses oli 6 kollast gupit ostuhetkel. Neist sai siis 2 omale võetud. Hiljem ootas neid sama saatus...
Kui olin juba jälginud kaladel pikkemat aega neid täpikesi ja võrrelnud sama liigikaaslasi poodides jne... Küsisin sõbrannalt, et millega tegu?!??!
Sealt saingi sellise vastuse nagu on antud teemas.

Tänaseks on alles vanast akvast õunatigu!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 01, 2011 07:44 
Akvarist

Sai ka selle haigusega tegeletud.
3 nädalat oli akva käinud ja tuli mannatera kalale peale (kukeke). Kolm päeva panin Sera Cosatpuri ja kolmandal päeval oli kala enamvähem puhas. Umbes pool veest sai neljandal päeval vahetatud. Loodan, et jääb ka OK.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 02, 2011 02:31 
Akvarist

Kindluse mõttes võiks ikka mingi 5päeva ravida, et jõuaks kõik tsüstid pinnases kooruda ja surra.Kui on väga vana vesi siis enne ravimi lisamist umbes kolmandik vett vahetada, vastasel juhul ei pruugi tsüstid niipeagi kooruda. Costapur pidi tegelikult ka tsüstid tapma, aga parem karta kui kahetseda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 02, 2011 06:52 
Akvarist

Just hetk tagasi sai alustatud raviga. Tavimiks Exit.
Vaatame ja ootame tulemusi.

Viimati muutis Margoolin, Pühapäev Dets 04, 2011 01:42, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 02, 2011 09:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Kõik viimased räägivad pärast ravi tehtud veevahetusest, aga söega ka ikka pärast filtreerite? Ning soovituslikult võiks ka uusi baktereid lisada ning Acclimoli? Võib ka vitamiini toidu sisse segada. Ju ikka, see nii elementaarne.

Ehk aitab haigusi eemal hoida ka UV-lamp. Mul igatahes pea igas akvas on, aga üks paras kopsakas väljaminek. Samas ega ka haiguse ravimine odavam vast tule.

Mul ei ole küll õnnestunud viie aasta jooksul Mulla tänava poest ja Tartu mnt-lt haigeid kalu koju tuua. See peab ikka väga õnnetu juhus olema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 26, 2012 11:07 
Akvarist

Tänaseks on Mannaterast lahti saadus ja elu lähb edasi!
Peale ravi kuuri sa jah tõepoolest lisatud filtrisse sütt, vette vitamiine ja stressi leevendajat. Viimastega jätkan siiani.
Ainus mis oli ravimi kõrval kahju. Oli see, et määris mu valged kivid sinakas roheliseks :)
Kuid see pole miskit sellekõrval mille ära sai hoitud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 27, 2012 09:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Margoolin kirjutas:
Tänaseks on Mannaterast lahti saadus ja elu lähb edasi!
Peale ravi kuuri sa jah tõepoolest lisatud filtrisse sütt, vette vitamiine ja stressi leevendajat. Viimastega jätkan siiani.
Ainus mis oli ravimi kõrval kahju. Oli see, et määris mu valged kivid sinakas roheliseks :)
Kuid see pole miskit sellekõrval mille ära sai hoitud.

Said pikalt mütata haigusega. Tore, et võitjaks jäid. See on uhke tunne. Ning kindlasti said kogemusi tulevikuks.

Kivid saad harjaga kuuma vee all puhtaks ehk nühkida. Või kui soovid, siis ka korraks keevast veest läbi lasta.

Üles
 [ 30 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver