On teine punnis tõesti. NO3: 25 on ka omapärane (2 kala kohta). Mul püsib ta kahe kalaga stabiilselt nii 15 kanti umbes, korralik filter taga ning kord nädalas veevahetust. Millal viimati veevahetus oli? Ja kui suures mahus? (võibolla olen pime ja ei pannud tähele kui juba kirjutasid seda).
Dr Joost tegeleb muidu ka kaladega (Tallinnas Tatari loomakliinikus). Teda tabada ja tema juurde aega saada on muidugi keeruline, ta päris nõutud arst. Kohale saad minna koos kalaga, kes siis ilusti suures kotis on.
Enne kui sa kalaga Tartu mnt poodi sisse sajad võid minna sinna ka niisama nõu küsima. Seal see meesterahvas oskab arvatavasti nõu anda. Võid küsida, kas sa võid kala näitama ka tuua vms. Niisama sisse astudes võib olla, et neil on letitaga ainult see noor neiu, kes laiutab käsi ning siis oled sa kala mõttetult traumeerinud solgutamisega
edit:
LISAKS - kuldkalu pidades ma soovitaks (tõesti soovitaks aga ei ole kohustuslik) osta JBL'i tilgatest NO3'e mõõtmiseks. Mina mõõdan tavaliselt enne veevahetust, et teada saada mis seisus vesi on ja kui palju on vaja veevahetust jms. Sera omi ei ole kunagi kasutanud aga JBL'i ribatest (see 5-in-1) näitab mulle ka aegajalt aiateibaid, just kareduse ja NO3 osas, PH on tal isegi õige (kuigi ka selleks on mul tilgatest olemas). Selle kohta võib öelda seda, et "kui üks asi kõlbab kõigeks - ei kõlba ta mitte millekski"
Eks midagi näitab ta sulle ikka, aga kuna NO2 ja NO3 on olulised veenäitajad, siis neid võiks mõõta ikka veits paremate testidega. NO2 ei ole isegi nii oluline kui akva juba käimas on aga just NO3, sest väiksed lehvikust sabadega põrssad (mida kuldkalad tegelt on) toodavad seda kohe hunnikute viisi tänu aplatele bakteritele