foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 40 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 18, 2010 09:42 
Akvarist

Tere!

Vabandan ette, kui teema on kuskilt läbi jooksnud.

Nimelt on mure selline, et olen oma isa kaladele "lapsehoidja". Ja mure on selline, et teod olid vähemalt eilsest õhtust ühes ja samas asendis/kohas. Mulle juba öeldi, et ma nuusutaks neid, et pidavat hullult haisema, kui surnud. Haisu pole. Panin nad eraldi potti, kuna avastasime, et kahel kalal(Discus) on HoleInTheHead haigus küljes :cry: Aga tigude juurde tagasi tulles, nad siiani ei anna ühtegi elumärki. Panime ka kurki neile, kuna oleme näinud, et isal nad niimoodi seal potis old. Et mida ma nendega veel pean tegema???

Discuste kohta küsiks ka ühtlasi... et vahetame hetkel vett ja panema vastavad asjad sisse, aga kas ka JBL Spirohexoli panen ka juba kohe sisse? Arvan, et see on see haigus, kuna ühel korral neil juba old see ja mitte ammu aega tagasi, aga kas need valged täpid võivad ka uimede peale tulla???

Andke palun nõu... ei tahaks nagu, et keegi minu järelvalve ajal uimed pea alla paneks :cry:

Ette tänades,
Lapsehoidja :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 18, 2010 11:49 
Akvarist

kui on auk siis on hole in the head, aga kui täpid siis mannatera, vaata haiguste teema alt. sealt välismaa link kus saaab pilte näha mis haigus on.
aga eks need teod on omadega ühelpool, hais tuleb päev paar hiljem, kohe ei olegi lõhna, parem ongi eraldada, kontrollimõttes vahel võid nuusutada lootes äkki on elus, kuid erilist lootust ei ole

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 19, 2010 12:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Õunateod? Surnud teol kukub koja "uks" küljest, elusatel on uks kenasti kinni kui elukas kodus puhkab. Vahest on nad siiski elus aga miskil põhjusel kardavad (kalad kiusavad)? Mõnikord õunatigu püsibki pikalt liikumatuna, anna talle aega!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 19, 2010 12:07 
Akvarist

-haikala- kirjutas:
kui on auk siis on hole in the head, aga kui täpid siis mannatera, vaata haiguste teema alt. sealt välismaa link kus saaab pilte näha mis haigus on.
aga eks need teod on omadega ühelpool, hais tuleb päev paar hiljem, kohe ei olegi lõhna, parem ongi eraldada, kontrollimõttes vahel võid nuusutada lootes äkki on elus, kuid erilist lootust ei ole

Tänan vastamise eest.

Lisaks siis, et osad teod on oma tundlaid ikka vahepeal näidanud ja liikunud(nt. kurgi peale :) )

Pilte vaatasin.

Selle haiguse poole pealt, et kuidagi peavad need augud ju ka tulema...eelmine kord oli samamoodi, et alguses olid valged täpid ja siis hiljem tuli nende kohale alles auk.

Isa ütles, et 1kõik mis juhtub, et ma keeraks temperatuuri 32 peale, aga nüüd juba paar tundi olnud termomeeter 32 peal, aga kraadiklaasid näitavad ikka 30...et kui kiiresti see peaks oma soojuse saavutama?

Tänud vastajatele :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 19, 2010 12:11 
Akvarist

Felch kirjutas:
Õunateod? Surnud teol kukub koja "uks" küljest, elusatel on uks kenasti kinni kui elukas kodus puhkab. Vahest on nad siiski elus aga miskil põhjusel kardavad (kalad kiusavad)? Mõnikord õunatigu püsibki pikalt liikumatuna, anna talle aega!

Tänan :)
Õunatigu vist jah :oops: Aga enne kui nad akvaariumis olid, siis olid "uksed" kiivalt kinni... Kalad ei kiusa. Nüüd kui panin eraldi kaussi, siis nüüd hoiavad kõik "uksi" lõdvemalt ja enamustel ka tundlaotsad paista...et vist ikka elus :roll: :lol: \:D/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 19, 2010 12:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Tore, siis on teod elus! Temp. tõstetakse mõnikord ravi ajaks küll aga kas just 32 kraadi...nati palju. Pakuks kuni 28 kraadi. Ja koos ravimiga ikka.

PS. Tõstsin teema haiguste alamfoorumisse ümber - seal on väga targad inimesed koos.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 19, 2010 12:41 
Akvarist

Felch kirjutas:
Tore, siis on teod elus! Temp. tõstetakse mõnikord ravi ajaks küll aga kas just 32 kraadi...nati palju. Pakuks kuni 28 kraadi. Ja koos ravimiga ikka.

PS. Tõstsin teema haiguste alamfoorumisse ümber - seal on väga targad inimesed koos.

:) Just tahtsin kirjutada, et teod on kõik elus :lol: Kõigil tundlad väljas. Aga igaks juhuks jätan eraldi ikka.

Temperatuuri kohta niipalju, et meil ongi 28 tavaline :oops: Kalakesest oli nii vist öeldud...

Tänan :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 19, 2010 12:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Seda veel et õunateod on selgrootud olevused. Osad ravimid tapavad neid! Nagu ka krevette ja sarnaseid elukaid. Loe hoolega oma medikamendi juhendit!!!! Ravi ajaks ohustatud loomad mujale.

PS.
Temp. kohta: ise ka imestasin aga targad ütlevad et Discused tahavadki tavaliselt soojemat vett: http://www.aqua-fish.net/show.php?h=discusfish
Õnneks sobib nipin-napin ka õunatigudele: http://www.applesnail.net/content/care.php

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 19, 2010 10:31 
Moderator

Pildid: 10
Discuste ravimisel soovitatakse pea alati esmalt tõsta temperatuuri. 32 on päris paras (discustele sobib püsivaks temperatuuriks kuni 34), aga sõltuvalt akva suurusest ja termopulga võimsusest võib see päris kaua aega võtta, kuni temp tõuseb.

Nn "auk peas" haigus peaks ikka olema ainult pea piirkonnas. Kui ka kehal või uimedel on mingid valged täpid, siis kahtlustaks esmalt ikka mannatera haigust.
Kui isa lähipäevadel koju tagasi jõuab, siis võiks ravi alustamisega natuke oodata (kui ikka ainult mõni üksik täpp kehal/uimedel).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 19, 2010 10:45 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Nõustun Kiviga, et võimalusel võiks ravimisega oodata ja kindlaks teha, et on ikka see häda, mille vastu ravimit kasutama hakatakse. Spriohexol on kange kraam niisama proovimiseks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 19, 2010 11:05 
Akvarist

Tere õhtust.

Tänud vastajatele!!

Isa kohta niipalju, et tuleb alles 28öösel :roll:
Et ma arvan, et see päris pikk aeg. Aga hetkel ma veel rohtu ei pannud, kuna see 1 täpp läks auguks ja rohkem täppe pole tulnud. Kas pean siis ikka panema rohtu? Ma just kardangi seda, et kui see ikka ei ole see haigus, et mis siis see rohi neile teha võib??? Ja selle teise kala kohta, et Kalakesest küsisin ka, et kas Discusel ei või lihtsalt loomulikult nagu paari valget täppi uime peal, äkki ma pole enne märgand?? Nagu enda värv/muster või nii? Nemad ütlesid, et nende kaladel pole hetkel ühelgi...Äkki oskab veel keegi jagada kogemust? Kalad muidu loiud pole ja õgivad ka, keegi pole ebaharilikult peenike.

Ja selle rohu kohta veel seda, et seal oli kirjas 1tbl/20l vee kohta, et kas ma pean siis nagu terve akvaariumi kohta seda arvestama?? Et kui 200l siis 10tbl?? Ja siis kui vahetan nt 20l ära siis panen 1 tbl? Või kuidas see täpselt käib?

Suur aitäh ette :roll: :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 19, 2010 11:15 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui saaksid haigest kalast võimalikult terava foto teha, oleks see teadjatele kindlasti abiks diagnoosi panekul.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 20, 2010 12:00 
Moderator

Pildid: 10
Mina soovitaksin hetkel ravimit mitte panna akvasse.
Temperatuuri tõstsid, nüüd pead vaatama, ka et neil soojemas vees piisavalt hapnikku oleks.
Ülejäänut tee nii nagu varasemalt: anna süüa, vaheta vett jms
See soojem vesi peaks ka neid parasiite pärssima.

Jälgi kalu, kas tekib neid täppe ja auke veel.

Üldiselt võib mõnel diskusel ka mustris valget täppi olla, aga see peab olema ikka tasapinnaline ega tekitama auku

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 20, 2010 12:16 
Akvarist

Nii....fotoga on nii, et suht raske vist seebikarbiga seda teha :oops: ma katsun homme erinevaid funktsioone katsetada ja siis üles laadida...tänaseks olen juba omas kodus.

See kellel uime peal täpid on, sellel tunduvad need jah tasapinnalised, kuna see uim on ise ka ju läbipaistev, siis oleks hästi eristatav. Aga ma homme vaatan veel teisi ka kullipilguga ja katsun pilte teha. Ma kardan, et see kellel auk juba olemas on, et seda auku suht raske pildidle saada, aga ehk saab sellest teisestki.

Suur tänu abistamast :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 20, 2010 04:58 
Akvarist

Nii... kõik kullipilguga üle vaadatud...
Kala kellel oli näos 1 täpp on pm paranenud, ehk siis imepisike auk ainult järgi...
Aga teisel kalal ikka ülemise uime peal 2 valget täppi ja 1 neist on ikka punnilaadne. Proovisin ka pilte teha, aga seebikarbiga suht võimatu. Õhtul peaks õige kaamera saama, et äkki siis saan mõne pildi üles laadida. Hetkel ei teagi mis edasi teha. Taimed on ka juba kahtlased, aga kaladele oleks vist parem ikka 31 kraadi jätta?? Tean küll, et isa ütles, et vahet pole nendest taimedest, aga ikka oleks paha kui need ka välja lähevad :roll: :oops:

Suur-suur tänu kõikidele kaasaelajatele :roll:

Üles
 [ 40 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver