foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 40 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 20, 2010 09:28 
Akvarist

Pilt

Pilt

Nii... sain nüüd mingid pildid tehtud.
Esimesel pildil siis veidi näha neid kahte täppi ja teisel pildil on nüüd juba kolmas kala, kellel pildistamise ajal avastasime ka väikse valge täpi keset keha.

Oskab keegi soovitada ja nõu anda, et mida edasi teha :( :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 20, 2010 10:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Discuse ravimine ilmselt hulga tähtsam probleem siin teemas ja selleks Sulle südamest jõudu. Kahjuks ma ise ei jaga midagi neist kaladest, aga tigudest võiks veidi pajatada.

Teod muutuvad "uimaseks", kui alaneb vee karedus. Nad ammutavad selle kareduse kõik oma kitiinkesta ehitamiseks. Ma küll ei usu, et Sul neid seal Discuste akvas üleliia oli. Ikka 10 liitrit ühe teo kohta. See lihtsalt väike vahemärkus.

Kui tigu on lõplikult surnud, siis kõige lihtsam on seda kindlaks teha ära kukkunud "ukse" kaudu. Kui tigu aga on "poolsurnud", siis soovitaksin katsuda paotada tema ust (näiteks küünega, kui Sul on, püüad seda lahti tirida). Kui ta selle kõvasti kinni tõmbab, siis on eluvaim sees. Kui Sa aga vastureaktsiooni ei tunne, siis on tigu "koomas" ning ilmselt varsti ka surnud. Kui "uks" eest ära kukkunud, siis pead vaatama, et "liha" akvasse ei satuks. Ja vot! too kraam haiseb hirmsasti. Ka on kergelt haisu tunda "lõtvade ustega" tigude puhul.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 21, 2010 07:25 
Akvarist

Tere õhtust!

Tänan kõigile, kes üritasid aidata.
Viimased uudised.
Täna tulin akvaariumi vaatama ja nii kui valguse tööle panin, avastasin, et ka neljas kala on haige. 2 valget täppi külje peal. Mõtlesin, et vaatan veel natuke ja ootan õhtuni, et elukaaslasega siis Kalakesse ikka minna. Hetkese seisuga jääb vist minemata jälle :lol: Praeguseks ma ei suuda kellelgi enam ühtegi valget täppi tuvastada :? See kollane, kes kas pildil oli, on ainuke kellel veel hele laik alles uime peal.
Kas selline asi on normaalne, et ainult temperatuuriga sai asja korda? Samas ma panin ju paar päeva tagasi juba temperatuuri 31 peale ja ka pärast seda tekkis nö uusi haigeid peale...Kummaline igatahes. Vahetame veel täna vett, aga tahtsingi küsida, et kuihti võib vett vahetada? Kas see on pigem hea või halb?
Tigusi ma igatahes nende juurde ei pane, aga kas temperatuur jättagi siis 31 peale, või lasen ikka alla tagasi???

Aitäh abistajatele :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 22, 2010 01:28 
Moderator

Pildid: 10
Nende piltide järgi pole kindlasti tegu auk peas haigusega, pigem kahlustaks mannatera haigust (päris kindel, et tegemist võib olla mingi 3-nda parasiidiga ka pole)
Igatahes, temp tõstmine peaks aitama, kui haiguse puhang väga äkiline pole. Nimelt nendele parasiitidele ei meeldu suurt üle 30 kraadi vesi.

Kui ma õigesti mäletan, siis selle Ichthyophthiriuse (mannatera) elutsükkel pidigi vist 3 - 5 päevane olema

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 06, 2011 10:18 
Akvarist

...Tere kõigile.Jätkaksin nüüd ise,Lapsehoidja poolt alustatud teemat.Puhkuselt naastes oli tütrel asi juba kontrolli all.Nimelt oli ta abi saamiseks pöördunud ka kauplusesse "Kalake" sealt aga ''soojalt'' juba soovitustega Lauteri kpl.sesse.Viimasest soovitati Sera Costapuri.Juhendi järgi oli ta lisanud juba 1 ja 3 päeval 22 tilka 40ltr.vee kohta.Kui ma koju jõudsin oli mannatera juba kadunud.Juhendi järgi käsib 5 ja 7 päeval raske juhtumi korral ravimist jätkata.Kuna haigus oli taandunud otsustasin siiski veel 5ndal päeval ravimit lisada.Seejärel 1päev pausi ja söefilter sisse,enne muidugi põhja koristus koos sifoonimisega.Samaaegselt hakkasin ka tasapisi temperatuuri langetama püüdes taimi säästa.Temperatuuri langedes 30 peale oli 32 lasin sisse ka 10st teost 2 tankisti.Kõik oleks nagu korras olnud.Järgmine päev veel kaks tigu juurde.Hommikul kõik Ok.Õhtul veel 2 õunakat lisaks ja temperatuuri sutsu maha.Hommikul tõustes olles kindel et kõik on ok ei pööranud kaladele suuremat tähelepanu ja lisasin veel kaks tigu.Paari kolme tunni pärast kui hommiku kohvid juba joodud ja silmad selged vaatasin akvat suurema tähelepanuga ja avastus väga ebameeldiv.Kollasel discusel jälle mannakas tagasi täpselt samadel kohtadel nagu tütre saadetud piltidel.Ja sellel kellel ükskord auk peas oli,oli jälle ilmunud otsaette täpp.Tõstsin kohe vee temperatuuri 32 peale tagasi , päeva jooksul täpp peast kadus aga manna on teisel discul ikka alles.Tänaseks on juba teist päeva vee temperatuur olnud 32.Hetkel söefiltrid veel sees.Kavatsen täna teha vee vahetust ja söed välja võtta.KES oskaks nõu anda kas proovida mõne muu ravimiga või korrata samaga aga 7me päevase tsükkliga?Palun targemate abi ja soovitusi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 06, 2011 10:32 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Kui costapur ennist mõjus, siis tee sama ravimiga uus kuur läbi aga sellisel juhul ikkagi 7p. kindluse mõttes.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 06, 2011 10:47 
Akvarist

To:Maria.Suur aitäh.Ütle palun veel.Kas filtritest peale söe tuleks ka ülejäänud komponendid välja võtta ja jätta nad tööle nn.tühjalt või mis või kuidas oleks ravil rohkem effekti?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 06, 2011 10:55 
Guru
Kasutaja avatar

Kindlasti peaks eemaldama svammid, et need ravimit osaliselt veest välja ei filtreeriks. Jätad need akvaariumisse vabalt vette ujuma ja tagasi paned peale seda, kui ravi on läbi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 06, 2011 03:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas keegi oskab öelda, kas mannatera esineb sellisel moel nagu fotodel näidatud. 1-2 täppi kalal. Millegipärast ma ei usu sellesse mannaterasse antud juhul. Ich ka ei ole, see on selge. Mingi muu müstiline haigus mis esineb Discustel.? Küsin ise, sest olen midagi samalaadset kunagi läbi elanud. Costapuri ravi ei müjunud. Täpid kukkusid ise kala küljest paari päeva jooksul ja võisid sinna ka oma suva järgi tagsi ilmuda. No öelge oma arvamus, palun!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 07, 2011 05:55 
Guru
Kasutaja avatar

MARKO kirjutas:
Kas keegi oskab öelda, kas mannatera esineb sellisel moel nagu fotodel näidatud. 1-2 täppi kalal. Millegipärast ma ei usu sellesse mannaterasse antud juhul. Ich ka ei ole, see on selge. Mingi muu müstiline haigus mis esineb Discustel.? Küsin ise, sest olen midagi samalaadset kunagi läbi elanud. Costapuri ravi ei müjunud. Täpid kukkusid ise kala küljest paari päeva jooksul ja võisid sinna ka oma suva järgi tagsi ilmuda. No öelge oma arvamus, palun!

Fotodel ei ole ka minu meelest mannatera ehk ich, kuna ichthyophthirius algab täppidena uimedelt ja seejärel liigub kehale, st. täpid peaksid olema näha ka uimedel. Küll aga on see päris kindlasti parasiit, kui võtta arvesse väljanägemist ja käitumist (täppide ilmumine ja kadumine) ja sellisel juhul peaksid toimima ka parasiidivastased ravimid (antud juhul costapur). Häda on selles, et kui tegemist ei ole ainurakse parasiidiga, siis on vaja vähe kangemaid ravimeid, mis niidaksid ka hulkrakseid, kui aga ainuraksete parasiitide ravim (costapur) mõjus, siis ei näe probleemi selle kasutamisel. Täpsemaks määramiseks peaks selle nahale tekkinud moodustise ikkagi mikroskoobi alla saama.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Jaan 07, 2011 09:13 
Akvarist

ÕHTUST.Olen jälle siin,et kõigi rahu rikkuda.Vabandused.Probleem nimelt suureneb.Täna õhtul ebameeldivused suurenesid.Avastasin sellel kunagi esimesena haigestunud Discusel taas peas täpikese ainult et nüüd on see nagu muhu ja võrdlemisi suure muhu keskel.Hommikul seda kohe kindlasti ei olnud.Hommikul lisasin vette ainult natuke rauda taimede jaoks ja kaladele eile õhtul leotasin korgi täies Nourishis külmutatud ussikesi ja täna hommikul akvasse ka korgitäie.Ei teagi kumb variant nüüd õigem oleks kas lõpetada söega nn.olematu mannaka ravimist ja alustada augu haiguse likvideerimist või äkki...? See auk peas jalutab ja kolab mul selle discuse kallal nagu vihaleht tuleb ja läheb mllal ise tahab.Hakkab nagu suts ärritama juba.Kas oleks nagu palju palutud,et keegi natuke rahustaks ja lootust annaks ja õpetaks.TÄNUD.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Jaan 07, 2011 11:42 
Guru
Kasutaja avatar

vabatahtlik kirjutas:
ÕHTUST.Olen jälle siin,et kõigi rahu rikkuda.Vabandused.Probleem nimelt suureneb.Täna õhtul ebameeldivused suurenesid.Avastasin sellel kunagi esimesena haigestunud Discusel taas peas täpikese ainult et nüüd on see nagu muhu ja võrdlemisi suure muhu keskel.Hommikul seda kohe kindlasti ei olnud.Hommikul lisasin vette ainult natuke rauda taimede jaoks ja kaladele eile õhtul leotasin korgi täies Nourishis külmutatud ussikesi ja täna hommikul akvasse ka korgitäie.Ei teagi kumb variant nüüd õigem oleks kas lõpetada söega nn.olematu mannaka ravimist ja alustada augu haiguse likvideerimist või äkki...? See auk peas jalutab ja kolab mul selle discuse kallal nagu vihaleht tuleb ja läheb mllal ise tahab.Hakkab nagu suts ärritama juba.Kas oleks nagu palju palutud,et keegi natuke rahustaks ja lootust annaks ja õpetaks.TÄNUD.

On see nüüd täpsemalt täpp, muhk või auk, mis muret teeb?
Palju vee karedus on? Nii GH kui KH? Sain aru, et vähemalt korra oled ravinud Spirohexoliga, kas siis sai lisatud veel midagi akvaariumisse peale ravimi?

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 08, 2011 11:59 
Akvarist

Ilusat hommikut kõigile.Muret teevad mõlemad,kuna esimene kord kui alguse sai see auk peas haigus,algas kõik just samamoodi sellisest väikesest täpist peapiirkonnas aga ilma muhuta,seekord on lisandunud muhk.Ja see täpp ilmub üsna tihti ikka uuesti ja uuesti,kuid kaob kohe kui ma temperatuuri 32 peale keeran.Tegemist on ka ühe ja sama kalaga ja ühe ja sama kohaga.Vee kohapealt siis nii,et lisatud sai ainult Atvitoli ja kui ma õieti mäletan siis vist ka mineraale.Igatahes tegin kõik nii nagu minu esimeses appikutses soovitati.Edasi:veenäidud mille kohta küsisid.Et mitte viga teha kirjeldan:KH,värvus muutus sinisest kollakasoranziks 9nda tilga reagendi lisamisel.GH,värvus muutus punasest roheliseks 17nda tilga reagendi lisamisega.Kirjeldus selleks,et ma võib olla :oops: ei oska äkki tabelit lugeda.Vabandused.Ise olen need arvestanud Saksa skaala järgi ja kummagi testide pakendis olevate juhendite järgi olen jäänud rahule.Äkki on viga minus.Seljuhul palun Noomitusi-Soovitusi.Tänud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 08, 2011 01:48 
Guru
Kasutaja avatar

GH ja KH testidel ei olegi ju tabelit, loedki ainult tilkade arvu, st. värvimuutus 9. tilga järel tähendab 9 kraadi ja 17. tilga järel 17 kraadi. Nende numbrite järgi on karedus ok ja seega ei tohiks olla ka mineraalipuudust, mis hole in the head haigust põhjustab.

Kaevasin veidi oma raamatukogus ja leidsin, et piltide ja sümptomaatika järgi peaks need valged täpid klappima nn. nahapuukidega (skin mites i.k - kui soovid googlest otsida). Nendest lahtisaamiseks peaks pinnase välja vahetama, sest vastsed pesitsevad pinnases. Nahale kinnitunud parasiite saab eemaldada, kui tõsta kala kaaliumpermanganaadi lahusesse ja oodata, kuni parasiit ennast lahti laseb (12-24h jooksul), seejärel kala üldakvaariumisse tagasi tõsta. Otseselt need nahapuugid kala elu ei ohusta, lihtsalt samasugune nuhtlus nagu kirbud neljajalgsetel sõpradel.

Praeguseks võid seega ravimise ilmselt lõpetada ja vee söega läbi filtreerida.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 08, 2011 06:24 
Akvarist

To:Maria.Tänan.KH ja GH juhendist loen:Punkt4.Teiste tavamõõtude leidmiseks vaadake allpool olevat tabelit.Ilmselt sellepärast ma nimetasingi seda tabeliks.Aga see ei olegi ju tähtis.Palju tähtsam on minu jaoks praegu hoopis kalade tervenemine.Südamest Sulle suured tänud.Kuid ole kallis, seleta mulle veel mõnda asja.Kas see täpp ei või edasi areneda auk peas haiguseks?Esimesel korral algas see kõik täpselt sama moodi.Alguses ilmus samasugune täpp hommikul,õhtuks oli teine samasugune kõrval ja järgmine hommik oligi seal üks suur narmendav auk,pilt oli ka netis.Teiseks.Kas ma võin selle ravi järel kasutada filtreerimiseks sama sütt mida kasutasin sama ravimi välja filtreerimisel eelmine kord või näib see juba koonerdamisena.UUS SÜSI on muidugi kodus olemas.Ja veel.Kui kange peaks olema Sinu poolt pakutud margantsi värv? Mäletan vanast ajast et apteekides öeldi alati soovituslik värvitoon,kui olid ära seletanud oma põhjuse miks? või millepärast?Suured,suured tänud.

Üles
 [ 40 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver