Mul sarnane jama rasboradega. Ühel on lausa samamoodi lõpuse juurest punane. Tegin kohe, kui avastasin valge täpi suu juurest, sera bactopuri kuuri, aga miskit ei muutunud. Mingiks ajaks jätsin asja sinnapaika, siis proovisin sera omnipuri, kuna see peaks aitama kõige vastu-seened, bakterid ja parasiidid. Jällegi ilma muutusteta. Nüüd olen uurinud ja puurinud internetis ning jõudsin järeldusele, et äkki hoopis costia. Üks sümptom, mis mind sedaviisi mõtlema pani, on kalade sügamine. Nad teevad selliseid kiireid liigutusi asjade vastu. Kaks tükki on ka akvaariumist välja hüpanud. Üks suvel, kui luugi õhutamiseks lahti jätsin. Teine klaasist ääre peale, mis akvaariumi ülaosas asub. Igal juhul olen nüüd üle päeva juba kolm doosi JBL Punktolit sisse pannud (koos temperatuuri tõstmisega). Esimene kord lisasin Ectol cristalit ka, aga muutusi ei ole
Ma ei saa aru, milles asi on. Olen kõike teinud vastavalt juhendile, vee parameetrid on koguaeg korras olnud, vett vahetan regulaarselt 10% nädalas. Miks ravi ei mõju? Kas peaksin proovima ikkagi bakterit ravida ja sinna otsa seent või peaksin mõne muu firma rohtusid proovima?
Üks asi, mis ma ise mõtlesin foorumit lugedes, on see, et ma ei ole filtrist švamme ravi ajaks eemaldanud. Samas kui kaladel oli mannatera, siis ma ka ei eemaldanud filtreid ja kõik said kenasti terveks. Kas asi võib olla selles?
Ahjaa, üks sümptom veel-haiged kalad on passinud akvaariumi nurgas suht ühe koha peal ja suuga mingeid liigutusi teinud. Ma ei tea kas seda saab just õhu ahmimiseks nimetada, aga midagi sarnast. Samas söögiisu on olnud koguaeg normaalne. Lisaks tuleks sellele tähelepanu pöörata, et haigus on kestnud päris pikka aega...ramirezid, ants ja kääbusguraamid ei ole nakatunud.