foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 27 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 17, 2010 03:03 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Pistaks ühe Furanoli kuuri veel otsa, vahepeal pead muidugi söega läbi filtreerima vee, enne, kui uue kuuriga algust teed.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 17, 2010 12:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Täna hommikul avastasin ühe kääbusguraami akva põjast surnuna :cry:
Lebas külje peal kõht veidi punnis, muud midagi viga ei paistnud olevat. Olen kalu pidevalt jälginud ja pole tähele pannud, et tal midagi viga oleks. Ma ei kujuta ette mis tal nüüd siis järsku juhtus. Kas ravikuur võis niimoodi mõjuda? Äkki peaks siis ikkagi rasborad ja neoonid eraldi akvasse panema ja seal veel ühe furanoli kuuri tegema, et teisi kalu mitte kurnata enam?
Mis ma ühe neooni puhul nüüd veel tähele olen pannud, on see, et ta värvus on kuidagi tuhm või kummaline. Lugesin hirmuga põhjalikumalt selle neoonide haiguse kohta (neon tetra disease). Seal oli kirjas, et värvus reeglina tuhmub dorsaalse e seljauime alt ja et see erksat värvi rohekassinine triip peaks tuhmuma, aga minu kalal on punane osa kuidagi valgemaks läinud. Ma ei teagi enam mida mõelda. :roll: Mingi false neon tetra disease pidi ka olemas olema, aga see pidi alluma bakteriaalsele ravile.
Üritan hiljem paar pilti temast teha ja üles panna. Kui see ikkagi on see haigus, kas ma pean tõesti siis kõik kalad ja taimed hävitama ja akva uuesti käivitama? :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 18, 2010 06:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Paar pilti siis sellest tuhmunud värviga neoonist:
Pilt

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 19, 2010 10:42 
Guru
Kasutaja avatar

Neoonide värv tuhmub üldjuhul enamike haiguste puhul, nii, et see iseenesest ei ole mingi uue tõve sümptomiks. Kui sa ei taha akvaariumis veel ühte ravikuuri praegu läbi viia, siis võiks abiks olla soolavannid, esialgu kord päevas korraga 5-7 min. Lahuse tegemiseks 1L akvaariumivee kohta 1tl jodeerimata jäme- või meresoola, lahustada kuni täieliku soola sulamiseni.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 20, 2010 10:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud info eest! Ma üldakvale enam uut ravikuuri teha ei taha jah, aga panen rasborad ja neoonid raviakvasse ning teen seal siis veel ühe Furanoli kuuri. Kas lisaks võib siis soolavanne ka teha või on see üleliigne? Furanoli infolehel oli ka muidu mingite kangemate vannide tegemise variant...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 20, 2010 02:54 
Guru
Kasutaja avatar

Soolavanni võid lisaks teha, las nad olla ikkagi Furanoli üldlahuses, Furanoli kangemad vannid on teatud konkreetsete kiireloomuliste hädade puhul head.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 28, 2010 01:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tegin raviakvas neoonidele ja rasboradele veel ühe Furanoli kuuri. Soolavanne esialgu ei hakanud ikkagi tegema, kuna mõlmad kalad on tohutult väledad ja kartsin, et tekitan püüdmisega neile rohkem stressi kui asi väärt on.
Teise kuuri lõpuks oligi rasboradel kogu "jama" suu juurest kadunud. Välisel vaatlusel tundusid täiesti terved. Filtreerisin siis söega 24h ja eile õhtul panin rasbora üldakvasse tagasi. Täna hommikul avastasin, et ühel rasboral on jälle mingi valge tükk suu juurde tekkinud :( See ei ole nagu isegi täpp, vaid selline imepisike niiditükk. Kas ma pean tõesti siis ikkagi üldakvas veel ühe furanoli kuuri tegema?
Samas ma mõtlen, et kui tegemist on bakteriga, mida on igati loogiline järeldada, kuna furanol aitas, siis kas ei peaks see ka üldakvast peale üht furanoli kuuri juba piisavalt kadunud olema, et tervenenud kala uuesti ei nakatuks või on mu loogika vale?
Neoonidel pole kahjuks üldse paremaks läinud. Viin täna ühe kõige hädisema kliinikusse mikroskoobi alla. Kui teada saan, millega tegemist, annan teada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 28, 2010 07:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sain vastuse kliinikust. Kahjuks osutus minu suurim hirm tõeks ja neil on neoontõbi. Kas ma pean nüüd tõesti kõik kalad ja taimed hävitama? :cry:
Kas keegi on kokku puutunud antud haigusega? Kas pean teatama ka poodi, kust nad ostsin?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 30, 2010 05:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nagu ma aru saan, siis kedagi ei huvita see, et ühes Tallinna kalapoes neoontõbi sees on. See haigus levib muide nii taimede kui ka kaladega, kes ise seda haigust ei põe. Vaevalt seal poes iga akvaariumi jaoks eraldi kahv ja muud tarvikud on. :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 30, 2010 05:56 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
AIE kirjutas:
Nagu ma aru saan, siis kedagi ei huvita see, et ühes Tallinna kalapoes neoontõbi sees on.

Loomulikult huvitab see meid. Kuid korrektne käitumine on teavitada sellest poodi ja anda neile võimalus asi korda saada, samuti võiks nad Sind Su mures aidata. Neoontõbi on muide minu teada ravimatu haigus... Kui pood reageerima ei vaevu siis on õige sellest foorumis teatada. Kuid info peab sel juhul loomulikult olema kindel, mitte oletus, sest poe jaoks võib see nii mõndagi kaasa tuua ja kui osutub et süüdistus on alusetu siis kannatad asjatult Sina ja kannatab samuti pood.
Lugedes Su varasemaid postitusi teeb pisut murelikuks väide et vahetad vett iga nädal 10% ja vee parameetrid on korras. 10% ei tarvitse olla alati piisav, huvitaks mis on need korras parameetrite näidud, eriti NO3?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 30, 2010 07:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Teatasin poodi, aga ei usu, et sellest mingit kasu on. Inimene, kelle otsa mind ühendati ei osanud hästi eesti keelt ja ei saanud poolest jutust arugi, mida ma rääkisin. Ta polnud kuulnudki sellisest haigusest. Seal müüakse lisaks kaladele ka muid kaupasid, nii et kalad ei ole prioriteediks. Igal juhul lubati asja kontrollida.
Ma ei saa tõestada seda, et haiguse sealt sain, kuna mul pole kalade ostutšekki alles. Igal juhul ostsin neoonid ja betta ning ka oma esimesed taimed just sellest poest ja kalad jäid haigeks praktiliselt kohe. Ühel kalal avastasin vahetult peale ostu mingi valge jama saba otsast. Lisaks käisin umbes kaks nädalat peale kalade ostu seal poes ja nägin neoonide akvas ühte surnud neooni. Kalu hakkasin ravima ka kohe, aga koguaeg on läinud ainult hullemaks. Kuidas pood mind ikka aidata saaks kui tegemist ravimatu haigusega...
Tatari kliinikus tehti kalale lahkamine ja arsti sõnul on pilt täpselt nagu õpikust võetud, nii et ei saa eriti mingit kahtlust olla.
Minu huvi pole kedagi süüdistada, olen lihtsalt väga pettunud kogu selles jamas. Olen väga palju aega ja raha oma kalade ravimise peale pannud ja nüüd tuleb välja, et kõik asjata ja kogu akvale peaks põhimõtteliselt restardi tegema.
Akva näidud (mul sera 5 in 1 test):
NO3- 0-10
NO2- 0
GH- >10
KH- 3-6
PH- 7,2

Mul akvas nii vähe kalu ja kui ma iga nädal korralikult põhja šifoonides 20 liitrit välja vahetan, siis ma küll ei usu, et see piisav pole.
Mis see NO3 üldse neoontõppe puutub? Ega see haigus vee parameetritega seotud pole, tegemist on ju eosloomaga, kes parasiteerib kalade lihaskoes.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 30, 2010 09:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
AIE kirjutas:
Mis see NO3 üldse neoontõppe puutub? Ega see haigus vee parameetritega seotud pole, tegemist on ju eosloomaga, kes parasiteerib kalade lihaskoes.

Nagu kirjutad oled seal igasugu ravi läbi viiinud. Ma pole haiguste osas asjatundja, see temaatika pole mind lihtsalt huvitanud. Küll aga tean et paljude haigustega on nii et haigused löövad välja siis kui kalad satuvad ebasoodsatesse oludesse. Eks inimestel ole ju ka nii, kui inimene on nõrgestatud kasvõi külmetumise läbi on märksa suurem tõenäosus haigestuda. Vajaliku veevahetuse hulk sõltub aga lisaks kalade hulgast veel mitmetest asjaoludest, ntx söötmise hulk, kasutatav filter, taimede hulk jms. Halb vee kvaliteet on paljudel juhtudel probleemi algpõhjuseks. Sinu puhul ilmselt mitte.

Üles
 [ 27 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver