foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 3 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kuldkaladega probleem
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 02, 2010 05:59 
Akvarist

Akva 120 l, 10 kuldkala ja koid eri vanustes. Eilsest kõik järsku väga loiud värvused tuhmid, 3 on lõpetanud oma eksisteerimise. Kõigil sabad ja uimed lontis, mustal teleskoobil nagu hallituskord peal. Sabauimel ühel koil oleks nagu mingi niidistik peal. Kõik kalad põhjas. Vee vahetus vähem kui kuu aega tagasi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 02, 2010 06:09 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Sellise kalade hulga ja viimase veevahetuse aja järgi võttes nitraadimürgitus!
Esmaabi veevahetus 40%, siis NO3 test 3-4 tunni möödudes ja selle näidu järgi vajadusel järgmisel päeval veel 20% koos JBL Denitroli või mõne muu bakterstarteriga. Korralik õhustus peaks olema ja täna ja homme kalu ei sööda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 02, 2010 06:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

120 liitrine akva ja 10 kala on üle igasuguse piiri. See on maksimum sobiliks lahele kuldkalale.

Loe palun neid kahte teemat:
/vesi/19230/index.html
/kalad/18703/index.html

Saad vastuse ka miks su kalad surevad. Eluohtlikult palju nitriiti toodavad selline meeletu hulk kalu. Nagu elaks 10 inimesega koos pelleris, kuhu kõik põrandale k***vad ja s**uvad - ei ole meeldiv, onju, liikumisruumi ka ei ole. Liiga toksiliseks läheb seal, sama akvaariumis. Mõni kala on tugevama tervisega, peab kuidagi vastu, aga enamik annavad saba. Võrdlemisi piinarikas elu.

Loobu osadest kaladest, neid on sul sellise väikese kasti jaoks liiga palju. 2 tk oleks normaalne.

Teleskoobi valge niidistik võib olla tõenäoliselt seenhaigus. Varsti on nad kõik sul seenega kaetud. Ravi jaoks on sealne keskkond nii ehk naa juba liiga toksiline. Maria ehk oskab midagi kommenteerida. Minu mõistus sellist olukorda kuidagi lahendada ei oska. Kui leiad inimesed, kes on nõus sult osa kalu ära võtma ja neid kindlasti ise ravima (sest teistega ei tasu neid kokku panna igaks juhuks, karantii on nõutud) siis on hea, kui ei leia, siis on varsti hukkunuid rohkem oodata :(

Lisaks võid kirjutada kui tihti ja mis mahus sa vett vahetad? Kuldkala akvaariumit peab kord nädalas sifoonima (kindlasti, sest väljaheidet on põhjakruusas juba 1 kala puhul võrldemisi palju, mis siis veel 10'st rääkida). Mis on see veemaht mida sa vahetad? Kui ämbritega, siis on lihtne arvutada - 1 ämber on umbes 10 liitrit. 120 liitrise puhul võiks kuskil 30-40 liitrit vahetada, s.o 20-25%.

Mis filterisüsteem sul on. Minu kogemus näitab, et kudlkaladele on soovitatav välifilter, sest enamik sisefiltreid jäävad liiga nõrgaks. Oleneb muidugi ka kui püüdlikult vett vahetada ja kas hoitakse kinni toitmisreeglitest, st ei söödeta kalu üle.

Loe palun need 2 teemat läbi, mis üleval lingitud, vasta küsimustele ja äkki leiab mingi lahenduse kaladele. Fakt on, et kõiki sa neid sellesse 120 liitrisse alles jätta ei saa, see on kahjuks loomapiinamine ja loomapoe müüjad hea meelega ajavad sulle kägu, et sa surnud kalade asemele ikka uusi ostma tuleks, või suuremat akvat muretsema hakkaks. Neile oled sa kliendina ainult raha, väga vähesed poed reaalselt hoolivad, mis kaladest (eriti kuldkaladest, neid müüakse ka mullides!) saab koju jõudes.

Ma tean, et minu kirjutis võib tunduda kuri, halvustav, etteheitev ja kõike muud analoogset, aga nii on see kõigile inimestele, kes võtavad endale kuldkalad ega uuri mis tingimusi antud loom tegelikult vajab. Me oleme siin foorumis näinud kümneid postitusi, kus inimesed kurdavad, et nende kala suri või on haige või on kohe suremas ja siis tuleb välja, et nende pidamistingimused ei vasta isegi miinimumile. Mõni on isegi uhke, et tema kala elas 2 aastat... kuldkala elab ilusti ka 15-20 aastat, minu vanim asukas on hetkel 12 (aastast 1998), igati kobe tegelane... Seega palun võta minu sõnu tõsiselt, nad ei ole mõeldud kurjustavalt, küll aga püüan ma rõhuda su südametunnistusele, et sa midagi lahendamiseks ette võtaksid. Väga hea, et foorumisse teema tegid, kasuta otsingut ja loe kuldkalade teemasid siin foorumis. Sa ei ole esimene ja kindlasti mitte viimane inimene, kes sama viga (liiga paljude kalade pidamine ebainimlikult väikeses akvaariumis) teeb.

Üles
 [ 3 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver