foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 28, 2010 07:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

On mul kaks natuke kahtlast neooni. Sellised "karvased" ja kõik ilmingud oleksid nagu uimemädanikul. Kuid - teistele kaladele asi pole edasi läinud ja ka need kalad on sellisel kujul juba pea kolm kuud. Sööva ilusti, parves viibivad ka. Olen pannud vette vitamiine, olen teinud neile soolavanni kuure, kuid ei midagi.

Mida võiks veel proovida? Oleks asi uimemädanikus, siis peaksid nad praeguseks juba surnud olema minu arvates. Uimemädanik on akvas sees olnud ja olen näinud, kuidas sellesse haigestunud kalad on parematele ujumismaadele läinud.

Pilte võib vaadata siit: http://suvi.pri.ee/?p=181

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 30, 2010 10:30 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
See ei ole uimemädanik, see on costia (parasiit). Kollasel puriuimmollil on ühel pildil see küll lõua all näha. Proovida võiksid parasiidivastast ravimit (Punktol näiteks). Vetikate järgi võib oletada, et ka veeparameetrid (NO2, NO2, PO4) on käest ära. Esmaslt võiks ravi läbi teha (kindlasti üldakvaariumis) ja edasi võiks hakata veega tegelema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 30, 2010 09:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui midagi paigast ära vees on, siis PO4. NO testid olen teinud ja NO2 nullis ja NO3 oli ka väga madal. Nüüd Exceli lisamisega olen taimed uuesti kasvama saanud ja vetikas on hakanud vaikselt taanduma.

Kuid tänud selle parasiidi info eest - proovin selle ravimiga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 01, 2010 11:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Mul neoonidel väga sarnane asi kallal. Olen proovinud praktiliselt kõike juba, ka Punktolit koos Ectol Cristaliga, aga kalad pole terveks saanud. Vahepeal nagu seisund stabiliseerub, aga siis läheb jälle halvemaks. Kummaline on asja juures just see, et kalad juba varakevadest saadik haiged, aga ära pole surnud-ei haigusesse ega suurde ravimisse. Ühe panin magama, kuna hääbus aina vaikselt ja paha oli seda vaadata. Ülejäänud ujuvad ringi ja söövad nagu poleks midagi lahti, kuigi uimed narmendavad ja kehal kohati hallikasvalge kirme peal. Arst käis ka ja määras mingi antibiootikumivannid. Nüüd ootan ja vaatan... Loodetavasti läheb Sul paremini ja kalad saavad terveks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 02, 2010 12:32 
Guru
Kasutaja avatar

AIE kirjutas:
Mul neoonidel väga sarnane asi kallal. Olen proovinud praktiliselt kõike juba, ka Punktolit koos Ectol Cristaliga, aga kalad pole terveks saanud. Vahepeal nagu seisund stabiliseerub, aga siis läheb jälle halvemaks. Kummaline on asja juures just see, et kalad juba varakevadest saadik haiged, aga ära pole surnud-ei haigusesse ega suurde ravimisse. Ühe panin magama, kuna hääbus aina vaikselt ja paha oli seda vaadata. Ülejäänud ujuvad ringi ja söövad nagu poleks midagi lahti, kuigi uimed narmendavad ja kehal kohati hallikasvalge kirme peal. Arst käis ka ja määras mingi antibiootikumivannid. Nüüd ootan ja vaatan... Loodetavasti läheb Sul paremini ja kalad saavad terveks.

Sarnaste sümptomitega võib olla mitu haigust, kõige parem on vaadata pildi pealt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 03, 2010 07:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas Sera Costapur on sama mõjuga?

Aga kui veeparameetrite asjus nõu oskate anda, siis see teema on siin:
/taimed/21401/index.html
Minu mõistus igati täiesti otsas - NO3 tase OK, NO2 - 0 ja ka PO4 - 0

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 04, 2010 11:42 
Guru
Kasutaja avatar

Costapur sobib ka jah.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 06, 2010 09:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
AIE kirjutas:

Sarnaste sümptomitega võib olla mitu haigust, kõige parem on vaadata pildi pealt.

Minu kalade kohta Sa juba avaldasid oma arvamust sellesteemas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 06, 2010 02:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria, kas mu kaladel ei või olla see "neoonide haigus" (neon tetra disease)? Ma ei tea kuidas eesti keeles haiguse nimi on.
Olen ravinud bakterit, parasiiti ja seent. Lisaks antibiootikumid ja miski ei aita. Lugesin, et selle haigusega võib kaasneda vabalt uimemädanik. Sümptomid selles osas klapivad, et kalad on veidi moondunud ja ujuvad imelikult ning rahutult. Annan neile normaalselt süüa, aga nemad näevad nälginud välja-siit sealt kööbakad ja silmad veidi punnis. Samas jällegi pole haigusele iseloomulikku värvi kadu nn valget triipu. :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 07, 2010 10:43 
Guru
Kasutaja avatar

AIE kirjutas:
Maria, kas mu kaladel ei või olla see "neoonide haigus" (neon tetra disease)? Ma ei tea kuidas eesti keeles haiguse nimi on.
Olen ravinud bakterit, parasiiti ja seent. Lisaks antibiootikumid ja miski ei aita. Lugesin, et selle haigusega võib kaasneda vabalt uimemädanik. Sümptomid selles osas klapivad, et kalad on veidi moondunud ja ujuvad imelikult ning rahutult. Annan neile normaalselt süüa, aga nemad näevad nälginud välja-siit sealt kööbakad ja silmad veidi punnis. Samas jällegi pole haigusele iseloomulikku värvi kadu nn valget triipu. :roll:

Sinu kaladel võib see sümptomite põhjal isegi olla, kuna piltidel on näha, et kahjustunud on ka alumised, nahaalused koed. Neoonihaigus saab alguse seedekulglast ja liigub väljapoole. Kahjuks see ei ole ravitav ja kuna sa oled nii palju erinevaid ravimeid juba proovinud, siis võib tõepoolest see ka häda põhjus olla. Ainuke lahendus oleks haiged kalad hukata.

Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver