foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 38 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: uimemädanik
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 19, 2008 11:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

tere kõigile!lugu siis selline.kalad in mul olnud 1,5 aastat ,aga selle aja jooksul on minu kaladel olnud juba 11 uimemädaniku puhangut :? olen ostnud sera bactoupuri(või kuidas iganes seda ka ei kirjutata)teinud sellega 3 päevased ravikuurid(täpselt nii nagu pakil kirjutati(1 päev ravim sisse,teisel päeval ei tee mdagi,kolmandal uuesti ravim sisse ja neljandal päeval filtreerin söega 24h))aga uimemädanik tuleb ikkagi tagasi :? ,midagi uut akvaariumisse toonud pole.

akvaariumi andmed:
suurus:70l
seadmed:filter, soojendi
veevahetus:1 kord nädalas 1/5 veest,viimati vahetasin laupäval
näidud(tean ainult ph-d): ph:9
kalad:5 gupit,2 corydorast,1 synodontis hyndae

mida teha?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 20, 2008 01:50 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
millistel kaladel see avaldub? kas synodontisel on see olnud? kui ei, siis kahtlustaks, et tema on kõige kurja juur. nimelt kipuvad need sellid vahel agressiivsed olema ja endast nõrgematele sabade-uimede kallale minema. mikrovigastustest pääsevad bakterid aga kiiresti organismi ja haigus saabki alguse. lahenduseks võiks sellisel juhul olla synodontise äraandmine või eralditõstmine teise akvaariumisse.

kuna uimemädanik levib eelkõige halva veekvaliteediga akvaariumites, siis tuleks kindlasti testida no3-e, et vajadusel vett veidi suuremas koguses või tihedamini vahetada. kui sul on praegu ka kaladel uimemädanik, siis bactopuri hoia sees 3 päeva asemel 7 ja seejärel söega filtreerimine.

milline on akvaariumis temperatuur? kui see on alla 25C, siis võiks kraadi-kahe võrra ülespoole upitada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Nov 20, 2008 05:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

ei kujuta küll ette et synodontis (tema meil selline tagasihoidlik)midagi kaladele teeks :roll:
see avaldub kõigil kaladel (synodontisel on kaa uimemädanik)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 22, 2008 06:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

avastasin et põhjakoristajal(synodontisel) on seljauim täitsa ribadeks.ainult need rootsud on püsti.
ennem ei märganudki seda, sest synodontis ju öökala ja terve päeva veedab oma koopas.niiet synodontisel süüd ei ole.
linna lähen alles järgmisel nädalal et no3 teste tuua.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 20, 2010 09:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Mul ka mure kalade uimedega, mis ei taha kuidagi paraneda. Ühe korra tegin 3-päevase ravikuuri Sera bactopuriga, kuid asjalood ei ole muutunud. Maria, kas 7-päevane kuur tähendab, et panen üle päeva ravimit (nagu 3-päevase puhul) või iga päev juurde?
Kas igal juhul tuleb kaladel uimemädanik, kui nad nö haavata saavad? Bettat mul enam pole, kes neid kiusaks, kuid sabad osadel ikka narmendavad ja on kohati valkjad. Ma lugesin kusagilt välja, et halva kvaliteediga vees tuleb see haigus, aga ma olen koguaeg ilusti vett vahetanud (kord nädalas 20%) ja vee näidud on ka normis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 21, 2010 11:29 
Guru
Kasutaja avatar

AIE kirjutas:
Mul ka mure kalade uimedega, mis ei taha kuidagi paraneda. Ühe korra tegin 3-päevase ravikuuri Sera bactopuriga, kuid asjalood ei ole muutunud. Maria, kas 7-päevane kuur tähendab, et panen üle päeva ravimit (nagu 3-päevase puhul) või iga päev juurde?
Kas igal juhul tuleb kaladel uimemädanik, kui nad nö haavata saavad? Bettat mul enam pole, kes neid kiusaks, kuid sabad osadel ikka narmendavad ja on kohati valkjad. Ma lugesin kusagilt välja, et halva kvaliteediga vees tuleb see haigus, aga ma olen koguaeg ilusti vett vahetanud (kord nädalas 20%) ja vee näidud on ka normis.

7-päevane kuur tähendab seda, et 1. tbl paned 1. päeval, 4. päeval teed osalise veevahetuse ca 30% ja paned 2. tbl, 7. päeval filtreerid söega ja 8. või 9. päeval teed 30-50% veevahetuse. alati ei tule uimemädanik haavadesse, oleneb vigastusest ja oleneb kalade immuunsüsteemist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 21, 2010 02:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul oli ka suu ja uimemädanik akvas möllanud, haiged olid kyll ainult gupid. Haiguse tekke põhjuseks oli liiga madal vee temperatuur, soojapulka varem akvas ei olnud ja kui temp. langes alla 18 C olid gupid haiged ja läksid vähehaaval. Ravi aitas aga ei mäleta praegu mis rohi oli.

Üles
 Teema pealkiri: Uime mädanik
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 21, 2010 03:25 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mina olen kasutanud ka Sera Omnipuri või siis JBL Ektol fluidi. On ka mõjunud tervistavalt. Mida Sa, Maria, nendest arvad? Või on Sera baktopur ikkagi kõige parem. Kas ta selgrootutele pahasti ei mõju? JBL-is on Sera baktopuri asendaja ilmselt Furanol?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 21, 2010 05:06 
Guru
Kasutaja avatar

Ektol fluid on JBLil uimemädaniku jaoks, ehkki Furanol võtab ka seda. Ma ei saa öelda, et Bactopur on kõige parem, mõnikord mõjub 1, teinekord teine ravim paremini. Sera bactopur selgrootuid minuteada ei mõjuta (peab pakendilt kontrollima, endal pole käepärast hetkel).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 05, 2010 08:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sain lõpuks ühe haige kala pildile ka. Palun teadjamatel vaadata, kas tegemist on ikka uimemädanikuga või on see miskit muud. Antud kala on ainuke, kellel kehal valged laigud. Ülejäänud kolmel on uime otsad veidi katki ja valged. Hullemaks pole minu arvates ühelgi kalal läinud aga paremaks ka mitte. Lisaks selline tähelepanek, et üks neoonidest passib pidevalt koopas, aga sellel kalal pole välisel vaatlusel mitte midagi viga. Millele selline käitumine viidata võib?
Pilt
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 06, 2010 03:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Panen ühe pildi ka kaugvaates:
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 06, 2010 07:17 
Guru
Kasutaja avatar

bakteriaalne infektsioon. jbl furanol peaks asja kontrolli alla võtma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 16, 2010 10:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Selline küsimus veel ravi kohta, et kas on mõtet haiged kalad eraldi akvasse ravi ajaks panna või peaks ravikuuri igal juhul selles akvas läbi viima, kus kalad muidu elutsevad? Ma mõtlen seda, et kui terved kalad sinna üldakvasse tagasi panna, kas siis võivad nad uuesti haigeks jääda, kuna haigustekitaja elutseb seal akvas edasi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 16, 2010 10:17 
Guru
Kasutaja avatar

kindlasti tuleks teha üldakvaariumis, kui on bakteriaalne infektsioon, just sel põhjusel, et haigustekitaja ka akvaariumis hävitada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 26, 2010 10:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Asjalood nüüd sellised, et pühapäeval saab jbl furanoli 7-päeva kuur läbi ja kalad pole kahjuks sugugi paranenud. Enne seda üritasin veel bactopuriga, kuid siis läks olukord veel hullemaks :( Ei teagi kohe, mida peale hakata. Kas peaksin seda 7-päevast kuuri kordama või mida teha? :(

Üles
 [ 38 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver