foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 38 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 26, 2010 10:39 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
tee praegu osaline veevahetus ja söega filtreerimine. kolme päeva pärast võiks proovida punktoliga, sest see võib olla ka costia, mis annab bakterhaigusega sarnased sümptomid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mär 26, 2010 01:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Lugesin veidi selle costia kohta ja kui ma õigesti aru sain, siis on ta temperatuutitundlik ja ei talu üle 28C. Mul on aga ravi ajal olnud akava temperatuur 28-29C. Kalad ei hingelda ning söögiisu on ka normaalne. Kas see võib siis ikkagi olla costia? Apaatsuse koha pealt ei oska öelda. Muidu olid normaalsed, aga kui ravimi sisse panin, siis on hakanud passima kambakesi ühe koha peal, akvaariumi tagumises osas põhja lähedal. Söötmise ajal on täiesti normaalsed ja aktiivsed.

Mis ma tähele olen veel pannud, on see, et just kalade suu juurde tekib mingi valge tutsakas, nagu oleks vatitükk suus. Sellel kõige haigemal kalal on lõua all mingi mumm. Ma ei oskagi seletada....see on nagu väike kasvaja. Ei ole valge, vaid sama värvi nagu kala. Mõne kala külje peal on ka valge tutsaks, mis on nahast veidi kõrgem (ei ole tasapinnaline).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 31, 2010 08:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas võib olla tegemist fungusega, mille kalad on saanud nüüd peale bakteriaalset infektsiooni? Lugesin, et see kaasneb just teiste haigustega. Nüüd on juba peaaegu kõikidel kaladel suu juures miskine jama. :(

Üles
 Teema pealkiri: Uimemädanik
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 31, 2010 01:55 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kui need tutsud on vatitupsu moodi, siis aitab JBL-i Fungol.

Üles
 Teema pealkiri: Re: Uimemädanik
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 31, 2010 06:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

KRA kirjutas:
Kui need tutsud on vatitupsu moodi, siis aitab JBL-i Fungol.

Neoonid on nii väikesed ja nende sümptomid veel väiksemad. Väga raske on aru saada, mida need valged täpid endast täpselt kujutavad. Mulle tundub, et need suu juures olevad asjad on pigem kasvaja moodi :roll: Ühe kala suu on täiesti moondunud ja ta ei saanud täna hommikul eriti süüa. Ma ei teagi kohe mida peale hakata, kas ravida seent või siis parasiiti? :? Ei tahaks kalu ravimitega ka ära tappa...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 31, 2010 09:14 
Guru
Kasutaja avatar

http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perp ... alleryId=2

milline pilt kõige sarnasem on?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 31, 2010 09:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kõige haigem kala näeb kõige rohkem selle moodi välja. Kuid kui see on bakteriaalne infektsioon, siis miks furanol ja bactopur ei aita? :?
Samas ma vaatan, et sellel pildil pole ka fungus väga vatine või karvane. Nii et ei saa ka seda välistada...
Sellist pilti antud lingil ei ole, kus oleks kalade suu juures midagi taolist nagu minu kaladel on. Neil ei ole suu mitte lihtsalt valge vaid seal on nagu mingi tükk või mumm...ma ei oskagi seletada. Kahju, et head fotokat ei ole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 31, 2010 10:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Punnitasin mõned pildid:
Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Loodetavasti on abi... :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 31, 2010 10:21 
Guru
Kasutaja avatar

ma kaldun ikkagi rohkem kahtlustama parasiithaigust just selle suupunni pärast, sest see ei sobi seenhaiguse sümptomitega. paar kala on väga kehvas seisus neil piltidel, ilmselt elulooma neist enam ei saa.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 01, 2010 08:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

See punniga kala on üks ja seesama kala kõikidel piltidel. Teised on enam vähem. Kusjuures ma ise ka imestan, et see kala veel elab, sest ta on päris pikka aega juba selline välja näinud. Ei lähe paremaks ega halvemaks... Sa arvad siis, et peaks proovima JBL Punktol'iga?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 01, 2010 09:09 
Guru
Kasutaja avatar

sellest sain aru jah, et see on ainult 1 kala selle punniga. kui sa arvad, et see klapib ikkagi rohkem seenega, siis ravi seenhaiguste vastase vahendiga. mina ei näe reaalselt sinu akvaariumisse ja piltide põhjal on raske otsustada, mis see täpselt on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 04, 2010 12:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on raske midagi arvata kuna mul puuduvad igasugused kogemused kalade haigustega. Olen nüüd kaks korda (üle päeva) Punktolit koos Ectolcrystal'iga pannud ja hetkel paistab, et muutusi ei ole... :(
Mulle endale tundub kõige rohkem, et tegemist on ikkagi mingi bakteriga, aga siis oleks pidanud bactopur või furanol ju aitama või peaks veel pikema kuuri tegema (näiteks bactopuriga)? Samas jällegi kui tegemist on antibiootikumidega, siis need peaks ju prakitiliselt kohe nähtavaid tulemusi andma :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 05, 2010 09:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mulle tundub, et kalade seis läheb aina kehvemaks. Ainult ühel kalal üheksast pole mingisuguseid sümptomeid. Ülejäänudel on suu juures valge täpp. Ühel on see valge täpp päris suureks kasvaja moodi asjaks arenenud. Ma ei tea tõesti enam mida ja kuidas ravida...
Vatine see igal juhul välja ei näe ja seetõttu nagu seen ei tohiks olla. Lisaks peaks Ectolcrystal seenele mõjuma, aga muutusi ei ole.
Maria, kas mul on mõtet jätkata Punctoliga kui see siiani mõjunud ei ole? Või peaks veel paar korda panema?
Vabandan ette, et Sind nii palju tüütan, aga Sa oled ainuke inimene, kelle poole pöörduda oma murega. Kutsuks hea meelega loomaarsti koju, aga nad ei tea ju kaladest midagi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 05, 2010 10:06 
Guru
Kasutaja avatar

Arvan, et kui seni ei ole mõjunud, siis jäta ravi praegu katki. Järgmist ravi ei ole mõtet ka ette võtta, sest kalade organism on juba niipalju kurnatud. Katsu anda lisavitamiine ja las vähemalt nädala taastuvad. Kui selleks ajaks on kalad veel elus võib proovida järgmise ravimiga. Mõttekäik on sul muidu õige - bakteriravi oleks pidanud maha võtma selle hägu, kui tegemist oleks bakteriga. Seen peaks taanduma Ektol cristaliga ja parasiitidevastast ravimit oled samuti doseerinud ja läheb ainult hullemaks. Loomaarsti võid tegelikult koju kutsuda küll - eks need õpi ju ka ainult kogemustest. Kui keegi neid kalu ravima ei kutsu siis nad ei oskagi neid ravida. Iseasi, kas sa selle eest raha tahad maksta :)

Tartus maaülikoolis on olemas pädevad spetsialistid aga Tallinnas saad äkki Turovskil sabast kinni.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 05, 2010 12:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma siis jätan ravi katki ja lasen neil taastuda. Mul on sõbranna loomaarst ja ta ei tea kaladest mitte tuhkagi. Kõik tahavad ju ainult kasse ja koeri ravida. Ma olen nõus küll maksma inimesele, kes mulle koju tuleb ja mu kalu ka aidata saab. Kas Sa ise ei ole millalgi Tallinnasse tulemas? Turovskit tunnen isiklikult, aga tal on koguaeg nii palju tegemist. Ma kahtlen, kas ta leiaks aega mulle külla tulla. Telefoni teel ei ole ju võimalik miskit väga diagnoosida. :roll:

Üles
 [ 38 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver