foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Komeet närviline
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 24, 2010 11:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eile hommikul suri komeedi kaaslane lehviksaba. Täna komeet sööstab mööda akvaariumit, nokib närviliselt siit ja sealt põhjast ja käitub erutatult. Kas teda võib häirida kaaslase kadumine või miski muu? Hoidsin täna lausa tule kinni akvas kauem, et ta rahulikum oleks. Nii kui tule põlema panen, kohe komeet filtri alla peitu. Mõne aja pärast küll tuleb välja, aga ei uju nagu tavapäraselt vilkalt vaid on kuidagi erutatud. Süüa võtab küll endise isuga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 25, 2010 08:54 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Jõudsid sa juba veevahetuse teha ja aktiivsöe akvaariumisse panna? Kui jah, siis kui suures osas vett vahetasid?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 25, 2010 12:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vahetasime eile 30% veest, panime aktiivsöe sisse ja vastavalt juhenditele lisasime vitamiini ja bakterit.
Vee näidud on kiirtesti järgi korras. Sain nüüd täpsemad testid ka, teen ära. Kala täna ka kuidagi liiga aktiivne. Hoian tule kinni tal, et oleks rahulikum. Süüa võtab hästi. Tuhnib põhjas ka kuidagi nagu kiirendusega ja ujub tormakalt edasi-tagasi. Näha, et miski häirib teda. Kas ta saab aru, et on millegipärast üksi?
Kui ta meile toodi, siis ta oli esialgu ehmunud ja kössitas, edasi hakkas aktiivselt ringiratast ujuma ja sulpsu lööma rahutult. Aga järgmisel päeval oli juba ok tookord. Nüüd aga alates teise kala surmast on ta ikka selline rahutu. Kuigi kohe ta rahutu ei olenud, pärast põhja šifoonimist ja veevahetust läks, aga võimalik, et ma lihtsalt ei pannud enne seda kohe tähele. Pärast põhja puhastamist oli eriti märgata, et ta on häiritud. Nüüd on sellest juba aega möödas, peaks juba rahule jääma, aga miski häirib teda endiselt. Muidu, kui ma veepinnal sõrme liigutasin, tuli kiiresti jaole ja võttis näpu pealt terakesi. Nüüd ei kontakteerunud kohe, mingi aja pärast siiski märkas ja sõi. Ka siis, kui ma akvaariumi juurde lähen, oli ta varemalt alati platsis ja vaatas lootusrikkalt läbi klaasi vastu, et mis toimuma hakkab, et kas saab süüa. Nüüd ei tee minu tulekust väljagi, ujub edasi-tagasi või nokib põhjas, saba püsti. Välimuses pole midagi nagu muutunud, käitumises on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 25, 2010 02:07 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Ma usun, et lihtsalt veevahetus ja põhja sifoonimine hirmutas teda. Ma olen enda kaladel ka märganud, et nad on peale akvaariumi nn hooldust natuke kohkunud aga rahunevad maha vahest paari tunniga vahest isegi paari päevaga, kuidas kunagi.
Suurem veevahetus võib kalale tunduda ka kui vihmasadu, et järsku tuli palju uut vett.
Jälgi oma kala, kui sööb ja mingeid muid märke haigusest ei ole siis pole hullu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 26, 2010 04:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täna komeet juba rahulikum. Lamp ei häiri teda ja sööb isuga :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 28, 2010 08:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täna märkasin, et komeedil saba peal ka valge laik (varem oli keha peal, siis kui alles meile toodi, nagu soomus oleks puudu olnud). Nüüd on kala mitu soomust kaotanud- nägin mõnda akvas hõljumas. Vist 4 soomust umbes on puudud -nii palju on neid valgeid kohti.
Sööb ta isuga, kuigi aeg-ajalt on veel veidi rahutu, siis aga ujub tavaliselt jälle.
Tegin eraldi No2 ja No3 testid-need olid ideaalselt korras, täiesti alumise piiri juures. Seega ei saa asi vees olla. :roll: Miks kalake soomuseid kaotab?
Vitamiini puudusest ei saa see olla, lisame ju vitamiine. Äkki on neid liiga palju? Paki peal oli kirjas, et 5 tilka päevas 50 l akvaariumi vette. Oleme mõned päevad seda akvasse lisanud pärast veevahetust. Täna ei pannud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 29, 2010 01:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Äkki ujus lihtsalt kuskile vastu kui ehmus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 29, 2010 06:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Akvaariumis oli ainult filter ja kraadiklaas. Mujale vastu polnud tal ujuda :roll: Ma loodan muidugi, et on ikkagi ainult mehhaaniline vigastus, aga igaks juhuks panin oma kalakesest pildid delfi albumisse, vaadake, kas oskate öelda nende järgi, ega tal mingit haigust kallal ei ole?
http://pilt.delfi.ee/album/180395/
Täna hakkas mulle tunudma, nagu oleks kalal silmad rohkem pungis kui enne. Aga võibolla on lihtsalt minu hirmul suured silmad. :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 30, 2010 10:32 
Guru
Kasutaja avatar

See kala ei näe hea välja. Soomuste puudumine ei ole isegi nii suur häda (seda juhtub vahel peale ravimite kasutamist, sest ravimid hävitavad osaliselt kala keha katvat kaitsvat limakihti). Minu jaoks suurem probleem on see, et kõht on praktiliselt sirge ja see annab märku sooleinfektsioonist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 30, 2010 11:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oi!
Mida siis peaksd tegema? Ta ju just väljus AB veest. Süüa ta tahab ja muidu on ka enam-vähem normis käitumisega, kuigi ajuti veel kiirem kui enne. Äkki on ta alatoidetud?
Kas ka temal siis see vesitõbi? Kuidas silmad tundusid?
Minu silmi näe olulist vahet meie kala välimuses viimase kuu jooksul.
Panen pildid,mis tehtud siis,kui kala 2 n meil olnud alles, st umbes 1,5 kuud tagasi:
http://pilt.delfi.ee/picture/9568495/

Viimati muutis Miikene, Kolmapäev Juun 30, 2010 11:26, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 30, 2010 11:19 
Guru
Kasutaja avatar

Silmad on ok pildi pealt, alatoidetud ei saa olla, alatoitumisega ei tõmba kõht sirgeks, vaid kala on lihtsalt kõhn. Praegu ei saagi midagi teha, kuskil 2 nädalat peaks hoidma praegu vahet, enne kui uuesti mingi ravimiga katsetada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 30, 2010 11:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid siis ajast, mil kala saime:
http://pilt.delfi.ee/picture/9568495/
http://pilt.delfi.ee/picture/9568525/
http://pilt.delfi.ee/picture/9568541/
http://pilt.delfi.ee/picture/9568533/
http://pilt.delfi.ee/picture/9568557/
http://pilt.delfi.ee/picture/9568501/
Ühel küljel oli tal kohe soomus puudu.
Alguses nägime kalaga palju vaeva-toodi ta ju kingiks mullis ja me polnud üldse selliseks üllatuseks valmis. Nii ruttu ,kui saime organiseerisime talle suurema akva, 54l. millises ta nüüd elabki.
Kas asjatundaja silm näeb vahet neil piltidel enne ja nüüd? (mul pole ju kogemust ja ei oska vaadata/võrrelda nähtavasti, alles siis, kui midagi väga viltu läheb, alles siis saan aru)
Millega peaks teda toitma nüüd? Lisama vitamiine? Milliseid,kuipalju?
Kas andma rohkem hernest? Ja kas sellisele sirge kõhujoonega kalale näljapäevi ka teha?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 30, 2010 11:34 
Guru
Kasutaja avatar

See sooleprobleem on ilmselt juba kaasa tulnud. Piltidel pole asi nii hull aga aimatav.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 30, 2010 11:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuidas me peaks teda siis nüüd edasi hooldama, et tal ikka eluvaim sees püsiks? Siiani on ta olnud väga vastupidav kala. Ostetud on kalakene "Kalakese" poest aprilli algul. Elas paar nädalat kinkija juures, meile tuli aprilli lõpus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 30, 2010 11:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei maksa muidugi unustada, et komeet (liigina) on ise juba väga sale ja vilgas kala, kellel ei ole ümarat punnis kõhtu nagu teistel kuldkala liikidel, ning komeedile meeldib ujuda kiirelt pikka maad. 54L akvas pole tal kahjuks väga pikka distantsi mida sirgjoones ujuda, seetõttu ehk jätabki närvilise mulje?

googelda - 'comet goldfish'

Üles
 [ 18 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver