foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 26 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 08, 2010 10:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

paar päeva tagasi oli kalal kõhukinnisus ja hingeldas- hingeldamine on jäänud ära aga kõhukinnisust on märgata küll
nüüd aga avastasin, et kalal on silm paiste läinud-tursunud umbes paar millimeetrit peast väljapoole.
panin albumisse ka paar pilti- kuna ta ei püsi hetkeksi paigal, on keeruline slegemat pilti saada
millest see olla võib ja mida sellega peale hakata? :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 08, 2010 10:50 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Pildid on küll väga ebaselged aga tõenäoliselt on tegemist vesitõvega, nii, nagu kõrvalolevas teemas, selle vahega, et turse on silmas, mitte üle kogu keha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 09, 2010 08:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lugesin, et vesitõbi on haigus, mille lõpp staadiumis tekib paistetus/pundumine. Et suure tõenäosusega sellest kalake terveks ei saa. Hetkel on minu tubli kalake elus ja ujub ringi- kuigi uimed on kokku kleepunud ja märkasin, et ta "sügab" ennast.
Lugesin ühest vastusest, et ravima peaks tervet akvaariumi, teises oli kirjas, et kala peaks eemaldama akvast ning ravima vaid haiget kala.
Olen pisut segaduses. Õhtul lisan ka testi vastused.

täiesti võimalik, et vees võib olla kõrge saastatus aga mismoodi seda vähendada- puhastada põhja? vahetada vesi?
akva põhjas on u 2 cm paksune kivipõhi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 09, 2010 09:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

tegin 5 in 1 testi (kuna müüja Betta poes soovitas osta selle...sest me ei osanud ühtegi tilgatesti määratleda- millist täpselt vaja)
olen lisanud biotopoli ja Ektol fluid'i

test:
No3 10/25
No2 0
GH >21'd
KH 20'D
ph 7,6/ 8

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 09, 2010 10:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Kas see vesi mitte liiga kare ei ole nendele kaladele?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 09, 2010 11:08 
Guru
Kasutaja avatar

etaera kirjutas:
tegin 5 in 1 testi (kuna müüja Betta poes soovitas osta selle...sest me ei osanud ühtegi tilgatesti määratleda- millist täpselt vaja)
olen lisanud biotopoli ja Ektol fluid'i

test:
No3 10/25
No2 0
GH >21'd
KH 20'D
ph 7,6/ 8

Millises Betta poes sa käisid ja milline müüja ei suutnud tuvastada jääkainete määramiseks mõeldud teste?

Jääkainete konsentratsiooni vees näitavad peamiselt NO2 ja NO3. NO3 sinu puhul on alla kriitilise piiri selle testi järgi aga seda oleks vaja täpsustada tilgatestiga. Karedus ja happesus on meie vee kohta üsna tavalised näitajad, neid muutma ei ole vaja hakata, kui just mingeid über-kalu ei pea, kes absoluutselt karedas vees ei kohane.

Jääkainete konsentratsiooni saab alla viia OSALISTE veevahetustega. Täielikku veevahetust ei tehta mitte kunagi. Vahetad korrapäraselt 25% veest 1 x nädalas, veevahetusega sifoonid põhjakivide vahelt välja ka sodi - sinu postitusest näib, et seda pole kunagi tehtud. Ühtlasi võiks akvaariumisse lisada kasulikke baktereid, kes aitavad jääkaineid ümber töödelda. Toote nimi on Denitrol.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 10, 2010 10:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vahetan 90L akva vett 10- 15L iga nädal, veevahetuse ajal sifoonin alati põhjakivide vahelt välja võimalikult palju sinna vajunud sodi.
Täielikku veevahetust on kalad saanud vaid 1x, siis kui akva koju tõin ja uue vee panin. See oli umbes kuu aega tagasi (nii kaua, kui akva on sisse töötanud). Kasutan regulaarselt Denitroli ning nüüd, kuna kalad haigestusid kõhukinnisusse lisasin veele ka Biotopoli (nagu soovitasid).
Olen seda rääkinud ka oma teistes postitustes.

Kuna õhutuse kohta olen saanud ka erinevat tagasisidet (osad ütlevad, et õhupump peaks olema akvas, osad ütlevad, et see on taimedele halb, kui see on koguaeg akvas- pole ma seda ostnud). hetkel õhutan vett sellega, et tõstsin välifiltri veevooli joa veepinnast pisut kõrgemale (kuna kalad ahmisid õhku).

Küsisin noormehelt, kes testi ostma käis järele, mida talle siis öeldi- ta vastas, et kuna ta ei osanud mingit vahemikku määrata, kui kõrged meil näitajad akvas olla võiks, soovitati esialgu kasutada 5in1 testi (kuna tilgatestid pidid olema erinevatele vahemikele. kuna ma ise poes ei käinud, ei tea ma kes müüja oli, või mis täpselt oli vestluse sisu. selline oli minu noormehe tõlgendus nende vestlusest, mistõttu ei saa ma ka kindel olla, mida täpselt räägiti).

Viimati muutis etaera, Neljapäev Juun 10, 2010 11:52, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 10, 2010 11:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
Õhupump ei tee taimedele küll midagi, ei soovitata nt siis panna kui sul CO2 ka sees on, siis viib mullitamine enamuse vette lahustunud CO2-st ära.
Kui vähe taimi akvaariumis on siis võiks õhupump olla isegi, eriti kui paistab, et lisa õhutamine vajalik oleks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 10, 2010 12:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

akvas on vähe taimi, kuna ahvenad on maiad nende peale st. näksivad lehed ära hoolimata sellest, et saavad ka lehtsalatit, kurki jm

milline on parim õhupump (leidsin kalakese poe lehelt neid PALJU- osad kallimad, osad odavamad). ostsin kunagi ühe välifiltri, mis on täielik kräpp. tahaks sellist ostlemsit vältida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 10, 2010 12:49 
Guru
Kasutaja avatar

Õhupumba kohta seletati ilusti ära, seda ei soovitata koos CO2 manustamisega. ProSilent pumbad on vaiksed ja töökindlad, küll aga ka teistest oluliselt kallimad. Elite sari on odavamatest kah enam-vähem ok. Katsu see NO3 test hankida, Denitroli pane peale Ektol fluidi ravi ja söega filtreerimist veel täisannus terve akvaariumi peale. Kui Ektoliga ravi läbi ja miski muutunud ei ole, siis kirjuta uuesti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 10, 2010 08:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

sirvisin täna foorumit (väga keeruline!, kuna probleemide nimed on täiesti suvaliselt pandud) ja jõudsin http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perp ... alleryId=2 leheni, kus näidatakse erinevatest haigustest pilte. Neid sirvides avastasin haiguse nimega "Popeye".
leidsin ka lehe http://www.fishlore.com/aquariummagazin ... popeye.htm kus kirjeldatakse seda haigust ja minus tekkis suur kahtlus, kas mu kalal pole mitte see haigus- kuna silma punnis olek on just see, mis ramirezit tabanud on. Muid tundemärke ei ole- kala sööb, ajab emaseid tagaja tundub igati OK, kui see silm välja arvata.

Mis arvate?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 10, 2010 10:11 
Guru
Kasutaja avatar

Kirjutasin vastuse teise teemasse, kuhu postitasid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 14, 2010 08:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täna on 5's päev ravi teha ja ramirezi silm ei ole paranenud- sama paistes, üles paistetanud osa on seest punaseks muutunud, silma must on pisut allapoole suunatud, kuna paistes on nö "silma laug". Kõht on ka endiselt kinni- kuigi ostsin poest neile just granuleeritud toitu taimetoitlastele, mis pidi kõhukinnisuse osas aitama.
Panin paar pilti sellest silmast ka üles.

Sellised küsimused- kuna ravi ei ole tulemust andnud:

1) Kas ma teen homme 50% veevahetust (põhja nagu alati korralikult sifoonides)?

2) Tõstan kala eraldi, et teha talle seenhaiguse ravi? (praegu sai kogu akva bakterivastast ravi).

3) Alustan üldse seenhaiguse vastast ravi, kuna kala muus osas tundub tundvat ennast hästi või on see juba paras stress talle ja laseks tal siis olla?

4) Teen mingit muud ravi?

Lugesin kusagilt, et kui see silm peaks kalal lõhkema/katki minema, võib kogu akva haigusega nakatuda, mida ka ei tahaks?. Kui reaalne see on?

peale (hetkel) 4 päevast ravi on vee näidud:
NO3-25
NO2-0
GH->21'd
KH- 20'd
PH- 7,2

ps! vette on tekkinud hägu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 14, 2010 08:57 
Guru
Kasutaja avatar

Vaheta 50% vett ja filtreeri akvaarium aktiivsöega läbi (100g sütt 100l veehulga kohta), peale seda pane bakterstarterit (denitrol), see taastab ravimiga hukkunud bakterite koloonia. Kala tõsta eraldi ja tee seenhaiguste vastane ravi läbi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 14, 2010 10:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
Vaheta 50% vett ja filtreeri akvaarium aktiivsöega läbi (100g sütt 100l veehulga kohta), peale seda pane bakterstarterit (denitrol), see taastab ravimiga hukkunud bakterite koloonia. Kala tõsta eraldi ja tee seenhaiguste vastane ravi läbi.

kas ma lisan ka biotopoli veele? kui jah, kas siis alles seisvale veele? ja siis kui vesi akvas, lisan denitroli? või ei ole biotopoli üleüldse antud hetkel vaja?

ps kui ma panen kala eraldi, kellele seenravi tegema hakkan, kas ma panen ta sellesse vette, mis akvas hetkel on, või segan seda värske veega?

Üles
 [ 26 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver