Maria kirjutas:
Siinkohal on hea näide, miks peaks oma kalade terviseprobleemid, kui need on üksteise otsas pikema vaheta ühes teemas hoidma. Mul on ainult loetud arv ajukurde ja ma üritan siin foorumis hädalistele abi anda lapse, õpingute ja täiskohaga töökoha kõrvalt. Teine variant on see, et need 10 hädalist kuus lähevad veterinaari juurde, kes paremal juhul ravib kalu kassi ussirohuga või halvemal juhul ütleb lihtsalt "möhh". Mul tõesti ei ole aega jälgida iga kasutaja iga postitust eraldi, sest püsikasutajaid on sellel foorumil ma julgen arvata ligi pooletuhande ringis. Seepärast ma palun, et sa edaspidi jätkaksid ühes teemas, kui su kalade terviseprobleemidel pole just rohkem, kui paar kuud vahet olnud. Nii püsib asi ilusti kronoloogilises järjestuses ja ma ei pea kuskile foorumi ajalukku kaevuma, et leida, mida ma sulle kahe nädala eest kirjutasin. Uus teema = uus probleem. Oleme kokku leppinud?
Aga vastuseks: sütt hoiad sees 48h. Kui sa oleksid söe akvaariumisse pannud siis, kui ma sulle kirjutasin, et pane see sisse nädalaks, siis olekski see pidanud seal olema nädala. Paraku sa alustasid juba ravimiga ravimist. Ravimi eemaldamiseks akvaariumist kulub ca 48 tundi, selle ajaga aktiivsüsi absorbeerib ehk imab ravimi toimeained endasse. Peale absorbtsiooni on süsi kasutu ja see ei toimi enam. Seepärast ei ole ravimiga kokkupuutunud sütt mõistlik üle 48h akvaariumis hoida. Teine asi on siis, kui sütt kasutatakse vetikate eest toitainete või vees sisalduvate jääkainete absorbeerimiseks (viimane sinu puhul 2 nädalat tagasi). Neid aineid ei suuda süsi nii kiiresti absorbeerida, kui ravimeid ja seepärast peab süsi akvaariumisse jääma kauemaks.
Puust ja punaseks: praegu süsi sisse ja 48h pärast välja. Siis alles võid doseerida uut ravimit, kui süsi on välja võetud.
Olles algaja akvarist, ei osanud ma sellele olulisele asjale piisavalt tähelepanu pöörata (ühes teemas jätkamine, kui kalade terviseprobleemidel pole rohkem, kui paar kuud vahet olnud). Ebapiisavate teadmiste tõttu ei sidunud kõhukinnisust ja ühe kala silma tursumist probleemiks, mille põhjust tuleks otsida vee kvaliteedist. Olen nõus, et eelmise teema jätkamine oleks andnud tervele probleemile hea ülevaate (algusest- lõpuni).
Minu eesmärk kindlasti ei ole muuta kellegi elu (pere, töö, kool) keerulisemaks vaid aidata kalakest, kelle tervislik seisund ei ole kiita.
Piisab sellest, kui anda vastus- puust ja punaseks ei ole siiski vaja teha (aga tänan, et selleks aega leidsid)! Sinu vastusest on kindlasti palju abi ning nüüd on mul ka parem ülevaade aktiivsöe eesmärgist (kuna teema selliseks muutus, siis äkki oleks võimalik selle kasutamisest teha väike teema- just nagu "turba kasutamine filtris" on tehtud. Vähendab kindlasti inimeste segadust
)