foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 23 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 15, 2009 10:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
no uskumatu, nii kui mõne kala akvaariumi juurde ostad on vaja läbi viia ka ravikuur (tuleks inimestele kohe kaasa müüa ka Punktol) ](*,)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 15, 2009 10:55 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
täpsusta, mis kalad, kontrollin hommikul. teadlikult ei müü Betta haigeid kalu, haigusnähtudega kalad lähevad karantiini.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 15, 2009 10:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

kas nad ütlesid sulle et kalad on haiged, kui nad sulle mõne kala müüsid. Väidad et nad teadlikult haigeid kalu müüvad :?:
Aga sinu jutus on muidugi teatud äriidee ](*,)

Kui sa arvad et nad on haiged, siis pööra poes müüjatele sellele tähelepanu.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 15, 2009 11:00 
Akvarist

katrin1 kirjutas:
no uskumatu, nii kui mõne kala akvaariumi juurde ostad on vaja läbi viia ka ravikuur (tuleks inimestele kohe kaasa müüa ka Punktol) ](*,)

Sellest lausest jääb mulje, nagu oleksid sealt pidev ehk tihe kalade ostja ja alati saad miski haigusega. Täpsusta, mis, kes, kuidas? Kas müüjale andsid probleemist teada?
Olen ise ja ka mu esivanemad mitmeid aastaid sealt aeg-ajalt omale kalu ostnud ja siiani pole probleemi olnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 15, 2009 11:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vaata barbuseid ja müüa müüb neid teades ja kinnitades, et neil on probleem (loomulikult pole müüal süüd, sest antud müüa on oma töös väga pädev).
Olen kalu ostnud ja mitte vähe, seega on mul olnud "rõõm" teha päris mitmeid ravikuure.
Milles seisneb minu äriidee?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 16, 2009 08:39 
Akvarist

Kõike võib juhtuda aga teema teha et pood tahtlikult haigeid kalu müüb on küll tobe. Endal sul kogu aeg probleemid veega ja millega iganes?? Kõiges halvas poode süüdistada tundub vist kõige lihtsam. Mina pole küll bettas haigeid kalu küll müügil näind pigem vastupidi kõik on tehtud nii et probleeme vältida (eraldi filtrid ,kahvad jne)

240l, JBL e900+JBLcp500. Hemichromis lifalili, Aeguidens rivulatus, Julidochromis marlieri, Julidochromis brundi,Thorichthys meekid, Pelvicachromis pulcher, Ancistrus.Sae. Magedat ja soolast vett kokku 3000l.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 16, 2009 09:26 
Akvarist
Kasutaja avatar

See teema pole mitte nn "ära panemiseks" vaid äkki siiski tuleks rohkem tähelepanu pöörata müüdavale. Saan aru, et kalad stressis ja seega on täpilised, kuid äkki siis ei peaks neid nii kiiresti müüki panema.
Nimelt ei tea omal erilisi probleeme olevat va, kui lõunakast mõne kala toon ja seejärel akvaarium täpiline :roll:
Hägune vesi algava akva probleem, rohevetikas kõvast valgusest- see ka nüüd selge.
Sa viimane postitaja mine ja osta omale lõunakast barbused pane nad oma nt. 450 l akvasse (sul on seal nt õrnad kalad) ja siis hakka tegema ravi punktoliga, pidev mõte peas kas mu kalad sellele ka vastu peavad. Teed ravikuuri ära, vahetad vett mitu korda 30-50 prot. ning nädala pärast on kalad uuesti täpilised- sealjuures tassid vett "mitu" korda 200l (kuna oma kaevuvett ei julge panna, toon vee vanemate majast, kus puhastusseade vahel). Sa tee see läbi ja siis võta uuesti sõna :roll:
Parimat kõigile.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 16, 2009 10:38 
Akvarist

Ostsin 1,5 nädalat tagasi 2 albiino barbust Lõunakeskusest. Akvaarium on 160L ja lisasin kaevuvee, millel ees maja veefilter. Ees elab veel 2 antsu, 4 barbust, 3 skalaari, 1 betta ja 2 krevetti. Kõik on täie elu juures ja terved.

54L | kuldkala

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 16, 2009 10:49 
Akvarist

Olen kalu ravind ja tean.Olen ka vett tassind et parem saaks. Aga kogu foorumi ees pasundada ja laimata pole ilus. Pigem loe kirjandust või astu lõunakast läbi ja aruta seal oma probleemi(Maria minuteada väga abivalmis ja väga suurt kogemust omav inimene)saad kindlasti oma probleemile lahenduse.

240l, JBL e900+JBLcp500. Hemichromis lifalili, Aeguidens rivulatus, Julidochromis marlieri, Julidochromis brundi,Thorichthys meekid, Pelvicachromis pulcher, Ancistrus.Sae. Magedat ja soolast vett kokku 3000l.

Üles
 Teema pealkiri: Lõunakeskus
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 16, 2009 11:30 
Akvarist

Mina olen ka tartlane ja seega suurem osa nii mu kalu kui ka taimi on samast Lõunaka Bettast pärit. Kalad-taimed hea tervise juures, ka nn. õrnad kalad. Ka vett vahetan kolme nädala tagant 25%, sest sagedamini ei viitsi ja haigusi näed ei ole esinenud, justkui nõiaväel. Ja mis puutub barbustesse, siis üsna hiljuti just sestsamast Bettast soetatud seitsmene parv barbusi on märkamatult juba oma esimese kudemisega hakkama saanud. Kusjuures üldakvaariumis on üks maim isegi suutnud kõige kiuste ka ellu jääda ja niipalju suureks kasvada, et on juba ülejäänud parvega liitunud. Ootan huviga järgmisi marjaheitmisi.
Katrin! Pole siin vaja Lõunaka kalapoodi peedistada. Kui just sinul on pidevalt vaja kalade ravimisega tegeleda, siis tuleb vägisi mõte pähe, et äkki kalad alles siis ravi vajavadki kui nad ükskord sinu kasti jõudnud on? Äkki mõtled sellel teemal.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 16, 2009 11:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oma poolt saan öelda et Lõunakeskuses on tõesti väga palju haiged kalu müügis, mitu korda olen märganud ja ka müüjale öelnud et surnud kalad akvariumis... vaadata on kohutav! Ise oskan aru saada et kala ei ole terve ja siis muidugi ei osta, aga kes ei tea see ju ostab ära, keegi poes tale ei ütle - ärge neeid ostke!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 16, 2009 12:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kas täna hommikul vaadates selgus probleem barbuste akvaariumis? Annate äkki sellest siin avalikult teada...
Nad on elus ja jäävadki ellu, kuid neil on parasiit küljes ja nende hävitamisest ei saa kuidagi kõrvale hiilida.

Üles
 Teema pealkiri: Tere
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 16, 2009 12:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina ka kõik oma kalad Lõunakeskuse Bettast ostnud! Pole ükski kala surnud ja ka haigusi pole kaasa saanud!? :roll: Peale selle muuseas müüjad väga toredad ja abivalmid! \:D/ Ei näe põhjust kurta ja vinguda sel teemal :twisted: Vabandan kui kellelegi liiga tegin :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 16, 2009 02:21 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
niisiis, kalad vaadatud, Katrinile kalu müünud müüjaga räägitud.
selgus järgmine: barbuste akvaariumis on tõepoolest ichthyophthirius ehk mannaterahaigus. Katrin oli käinud poes ja vestelnud müüjaga, et ostis mõni aeg tagasi barbused, kellel ilmnesid täpid. müüja läks akvaariumit kontrollima ja selgus, et täpid on ka poe kaladel (eelmisel õhtul korralise kontrollimise ja söötmise käigus täppe poe kaladel veel ei olnud, vähemalt nii väitis õhtuse vahetuse müüja). samas on mulle teada ka asjaolu, et Katrin soovis neid konkreetseid kalu juurde osta ja kui müüja ütles, et ta haiguse tõttu neid kalu sellest akvaariumist ei müü, ütles Katrin, et ta soovib neid osta sellest hoolimata ja paneb need karantiiniakvaariumisse, kus nad terveks ravib ja alles seejärel lisab nad suurde akvaariumisse.

kokkuvõtvalt: jah, kalad poes on haiged. hetkel on need kalad karantiinis ja neid ravitakse. peale Katrini poeskäiku teistele klientidele neid müüdud ei ole.
jah, kalu müüdi Katrinile, teades, et need on haiged - Katrini OMAL soovil (miks selline soov - põhjus on teadmata) ja teadmisel, et kalad on haiged ja vajavad ravi.

edaspidi kehtib meie kauplustes selles suhtes nulltolerants ja ühelegi kliendile sellise sooviga enam vastu ei tulda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 16, 2009 03:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ostsin eelmine nädal barbuseid, kuna neid tookord rohkem polnud kui 7 siis nüüd ostsin 7 juurde.
Eelmine nädal koerale süüa ostes viitasin ühele müüale, et teil kalad mannateralised (siis olid punased neoonid), mille peale sain vastuseks, et jah. Polnud kuskil, et kalad karantiinis ja keegi neid ei müü.
Eilne müüa polnud teadlik, et mannatera barbustel- viitasin ise sellele.
Ja kuna mu eelmised 7 barbust (ei oleks ostnud, kui oleks teadnud) hakkasid kodus vaikselt täpiliseks minema, saingi selguse, et ostan siis 7 juurde ja ravin neid juba korraga, sest pean seda ju nagunii tegema (ei võta niipea enam ühtegi kala juurde).
Ma vabandan sellise pealkirja eest, kuid, kui see süstemaatiliselt juhtub siis...

Üles
 [ 23 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver