foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Okt 09, 2009 09:35 
Akvarist

Selline asi, et mul suri ära üks neoon, kolm kala mille nime ei ea,ja gupy...:( Kolm kala kelle nime ma ei tea surid ja nad olid parvekalad...neljas jäi nyyd üksikuks...:( Kõigil kolmel oli vereringe natuke näga ja siis suhteliselt keskkohas oli vere kogu....neljandal kalal, kes veel elus hakkab ka vere kogu tekkima kas ta sureb ka ära...?Kui ka tema ära sureb siis peab akvas ju mingi suur probleem olema...?

NB:filter on katki ja võtsin selle nädal tagasi välja aga vahetasin regulaarselt nädalas kaks korda vett no nii u. 5 liitrit korraga....kuna ei olnud kohe võimalik filtrit osta...:( Akva on 54 l kalu seal nyyd u. 15-17 ei mäleta täpselt Palun aidake kiiremas korras.....Ette tänades Loora

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 09, 2009 09:39 
Akvarist

Pildid: 3
Vaheta vähemalt 20% päevas kui filtrit pole ja see nali on ikka väga ajutine.

Jah sellise 2x5L stiiliga sureb su viimane kala ka ja kiiresti, olenevalt mis kalad sul on, aga 2 nädala pärast neid enam ei ole.
Otsi neile varjupaik :)

Kima homme hommikul poodi filtri järele ja oma kala paiguta sõbra akvaariumisse. Tee veetestid ja kirjuta siia näidud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 09, 2009 09:52 
Moderator
Kasutaja avatar

Loe korra seda teemat: /haigused/5520/index.html ja vasta täpselt küsimustele. Asi selles, et keegi ei suuda ju sinu akvat näha ja seega ka diagnoosi panna.
54-l akvas oleks nagu 17 kala tiba palju. Oleneb kaladest ka, kui maimud siis ehk mitte. Neoon on samuti väike aga täpsem kooslus oleks kasulik teada.
Haiguse kirjeldus jätab minu küll nõutuks - mismoodi sa nende vereringe kohta oletusi teha suudad? Kas tunnus on nagu "auk kehas"? Või hoopis paisunud kõht (dropsy ehk vesitõbi võib-olla? loe: /haigused/18056/index.html) ? Mõlema jaoks leiad kirjelduse artiklite rubriigist. Need haigused on kahjuks tapvad...
Alati on abiks foto. Püüa haige kala kahvaga (või käega) kinni ja vajuta ettevaatlikult vastu klaasi. Pildista.
Ma kahtlustaks, et tegu võib olla üleasustusest ja filtri puudumisest tingitud probleemidega. Ehk siis NO3 tase kõrge. Aitaks esmaabi korras veevahetus kuni ...noh...35-40%.
Haiget kala see enam ei aita ja teda ei tohiks ka sõbra akvasse panna sest me ei tea, kas on tegu nakkava haigusega. Eraldi akvasse (suurde purki) küll. Puhta veega kindlasti! Rahustuseks pane mõni taim vette ujuma, kala tunneb end kindlamalt.
Temp. hoidmiseks võib purgi panna akvasse ujuma.
Räägi probleemist täpsemalt, ehk siis oskab mõni targem aidata.

Üles
 Teema pealkiri: yESS
PostitusPostitatud: Reede Okt 09, 2009 10:30 
Akvarist

võtsin isa appi ja saimefiltri probleemist jagu...:) mu isa kolkis seda natuke vastu lauda siis panime kaussi ja see hakkas tööle....filtri mootorisse oli läinud väga palju mustust ja ilmselt seetöttu see enam ei töödanud...mu isa ütles et mootori hari ei töödanud...

Aga kui ma nyyd arvan , et kalade suremus oli tingitud filtri mitte töötamisest ja mõndadel kaladel olid silmad veidi halliks läinud...kas nad ikka surevad ära ku filtri nüüd korda sain...?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 09, 2009 10:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lihtsalt vahemärkuseks - filtripumpa peaks puhastama siiski vahetehavel. Võta pump nii juppideks, kui saad ja siis puhastad kõik sodist ära. Imeller ja selle ümbrus tuleb teha eriti hoolikalt! Vastu lauda peksmine ei ole just suurem asi puhastamine, pigem lööb lihtsalt suure si*a sealt eest ära...
Lahtivõtmiseks kasuta kasvõi isa abi, kuna tihti nõuab see natuke jõudu ja osavust.
Kui veevool hakkab nõrgemaks jääma, on aeg seda uuesti teha. Seda saad käega katsudest teada.
Puhastamiseks osta selleks kas spets harjad (mingi 50.- umbes) või näiteks saab ka vatitikuga suht hästi hakkama. Kuigi harjaga seda mugavam teha...

Ja filtri meediat/svamme pead ka ikka puhastama, et veevool korralik oleks... Sisefiltril suht tihti, välifiltril harvemini...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 09, 2009 10:56 
Akvarist

Felch kirjutas:
Ma kahtlustaks, et tegu võib olla üleasustusest ja filtri puudumisest tingitud probleemidega. Ehk siis NO3 tase kõrge. Aitaks esmaabi korras veevahetus kuni ...noh...35-40%.

NO2 ikka mõtlesid? NO3 on ikka megahulk vaja, et midagi juhtuks, enne kurdetakse BGA-d 100 korda, kui ta kalade peale hakkab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 09, 2009 11:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Kui sul oli korralik kohalik ökokatastroof (filtri rikkiminek seda kindlasti on), siis tee üks korralik veevahetus akvas 30% vähemalt. Siis istu maha ja loe veelkord /article_view. ... fldAuto=17 läbi ja aruta enesega, kas ikka teed nii nagu seal kirjas? Kui tihti sa akvas vett vahetad ja palju? Kui tihti filtrit puhastad? Ega akvas ülerahvastust ei ole? Kas üle ei toida jne. Kõik see paradab kalade elu olu, aga võimalik, et kalade suremine jätkub.

Viimati muutis ärtu, Reede Okt 09, 2009 11:04, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 09, 2009 11:03 
Guru
Kasutaja avatar

AzA kirjutas:
Felch kirjutas:

NO2 ikka mõtlesid? NO3 on ikka megahulk vaja, et midagi juhtuks, enne kurdetakse BGA-d 100 korda, kui ta kalade peale hakkab.

ületoitmisega võid saada endale väikeakvaariumis kolme päevaga no3 laksu, mis niidab. bga ei jõua sulle teregi öelda.

küsiks hoopis, kas see mittetöötav filter oli selle aja akvaariumis, kui ta ei töötanud? kas veevahetustega sifoonisid põhja ka või võtad selle musta vee akvaariumi pinnalt ja kallad siis puhta vee peale? kui tihti kalu toidad ja kui kiiresti toit ära süüakse? kas toidujääke põhja ei lange?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 09, 2009 11:25 
Akvarist

Maria kirjutas:
ületoitmisega võid saada endale väikeakvaariumis kolme päevaga no3 laksu, mis niidab. bga ei jõua sulle teregi öelda.

seep omb hoopis teine mats.
Mul on hetkel No3 80 ppm ja kalad asjalikult paljunevad.
No2 on aga hoopis kurjem ja filtri rikkimenku korral, eriti vette jätmise korral ... oleneb, nagu ikka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 10, 2009 01:14 
Guru
Kasutaja avatar

no2 on mõistagi hullem, ainult et selle konsentratsiooni kiire tõus on vähemtõenäoline, kui no3 puhul, kui akvaarium on sissetöötatud ja antud juhtumi puhul eeldan, et on.

mis puutub sinu akvaariumis olevasse 80 ppm tasemesse, siis igaühel on õigus oma akvaariumis teha seda, mida ta heaks arvab. süvenedes taimekasvatuse alustesse on no3 teatud määr tervitatav. võttes aga arvesse, et selle foorumi lugejaskonnast 70% moodustavad need, kes süvendatult taimekasvatusega ei tegele või on hoopistükkis lausalgajad, siis 80 ppmiga kelkimine on veidi kurjast ehk maakeeli ja otsesõnu: ärge seda kodus järgi tehke. pikas perspektiivis arvan aza, et kalade pidamisel tasub sul kaaluda selle alandamist 20 ringi, sest pikaajaline kõrge konsentratsiooniga no3 tase mõjutab otseselt kalade immuunsüsteemi. paljunemine ei ole siinkohal näitaja, absoluutselt mittemingisugune. minu mereakvaariumi klounid paljunesid tingimuste juures milles mõni kala viskaks lusika nurka. lõpuks viskaski. M.O.T.T.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 10, 2009 08:42 
Akvarist

filtri võtsin ma loomulikult välja kui arvasin et see katki...eile õhtul avastasin teiste kalade suremist....siis saingi filtri isa abiga tööle...ja nüüd on hommik, aga kalad on elus....on seee hea märk et nad praegu elus on...?

see on hea, kui filtri tööle saite aga nüüd peaks ikkagi poest hädapärase no3 testi koju tooma, et 1 põhjus välistada või teine kinnitada. veevahetustest ja toitmisest sa ei rääkinudki.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 10, 2009 09:58 
Akvarist

nummi100 kirjutas:
filtri võtsin ma loomulikult välja kui arvasin et see katki...eile õhtul avastasin teiste kalade suremist....siis saingi filtri isa abiga tööle...ja nüüd on hommik, aga kalad on elus....on seee hea märk et nad praegu elus on...?

Muidugi on hea märk nummi. Uuri foorumit ning katsu välja nuputada, mis sul valesti läks.

Oh ma ei kelgigi, ma lihtsalt maininsin, et 80-se NO3-ga 5 kala nädalaga ilmselt lusikat nurka ei viska. See peab ikka märksa kõrgem olema.
Antud teema kasti probleem võib tõesti olla ülesöötmise, filtri surma ja mitte piisava veevahetuse tagajärjel tekkinud NO3 ülikiire tõus kõrgustesse. Ma ei osanud isegi tulla selle peale, et keegi filtri surma korral oma 22 kala endise hooga edasi toidab 40L vees.
Miks ma NO3 tõusu ei taha hästi uskuda on filtri surm, aga eks see ole minu loogika. Ilma igasuguse veeliikumiseta vaevalt, et põhjakruusas bakterid ammonniagiga tavapärast tööd teevad.

Minu kastis on No3 küllalt järsud muutused üsna tavapärased, kuna taimi mul üldse ei olegi teatavasti. Peamiselt veevahetusega ma teda alla saan.
80 on ka minu kastis ikkagi üliäärmuslik juht, tavaliselt ma olen suhtkoht tubli ja hoian teda alla 20-e.
Kalad on sellise karmi tsükliga elanud rõõmsalt paar aastat.
Mainisin ka kohe esimeses postis, et iga kasti süsteem on tegelikult väga eriline ja ilma rohkema infota nõu anda on raske.
Ma arvan, et ma mõtlesin hoopis midagi muud, kui sa mu tekstist aru said Maria :)

Loomulikult ärge keegi laske oma NO3 80-mneni kui vähegi võimalik ehk siis tehke veevahetusi korrapäraselt. Kui juhtubki üleasustatud ilma taimedeta kast olema, olge valmis tihedamini vett vahetama.
Iga algaja teab ju seda või vähemalt peaks teadma.

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver