nummi100 kirjutas:
filtri võtsin ma loomulikult välja kui arvasin et see katki...eile õhtul avastasin teiste kalade suremist....siis saingi filtri isa abiga tööle...ja nüüd on hommik, aga kalad on elus....on seee hea märk et nad praegu elus on...?
Muidugi on hea märk nummi. Uuri foorumit ning katsu välja nuputada, mis sul valesti läks.
Oh ma ei kelgigi, ma lihtsalt maininsin, et 80-se NO3-ga 5 kala nädalaga ilmselt lusikat nurka ei viska. See peab ikka märksa kõrgem olema.
Antud teema kasti probleem võib tõesti olla ülesöötmise, filtri surma ja mitte piisava veevahetuse tagajärjel tekkinud NO3 ülikiire tõus kõrgustesse. Ma ei osanud isegi tulla selle peale, et keegi filtri surma korral oma 22 kala endise hooga edasi toidab 40L vees.
Miks ma NO3 tõusu ei taha hästi uskuda on filtri surm, aga eks see ole minu loogika. Ilma igasuguse veeliikumiseta vaevalt, et põhjakruusas bakterid ammonniagiga tavapärast tööd teevad.
Minu kastis on No3 küllalt järsud muutused üsna tavapärased, kuna taimi mul üldse ei olegi teatavasti. Peamiselt veevahetusega ma teda alla saan.
80 on ka minu kastis ikkagi üliäärmuslik juht, tavaliselt ma olen suhtkoht tubli ja hoian teda alla 20-e.
Kalad on sellise karmi tsükliga elanud rõõmsalt paar aastat.
Mainisin ka kohe esimeses postis, et iga kasti süsteem on tegelikult väga eriline ja ilma rohkema infota nõu anda on raske.
Ma arvan, et ma mõtlesin hoopis midagi muud, kui sa mu tekstist aru said Maria
Loomulikult ärge keegi laske oma NO3 80-mneni kui vähegi võimalik ehk siis tehke veevahetusi korrapäraselt. Kui juhtubki üleasustatud ilma taimedeta kast olema, olge valmis tihedamini vett vahetama.
Iga algaja teab ju seda või vähemalt peaks teadma.