foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kuldkala käitub imelikult
PostitusPostitatud: Reede Dets 19, 2008 10:18 
Akvarist

Tere.
Olen mures oma kuldkala pärast. Juba kolmandat päeva käitub ta väga imelikult- püsib põhja lähedal ja igal võimalusel poeb taimelehtede alla peitu. Kolm päeva tagasi avastasime, et ta soomused turritavad ja kere on ümar nagu pall. Tegime talle kahel päeval soolavanni, nüüd kadus turritamine ja kere muutus normaalseks. Uimed tunduvad korras olevat. Kala teeb päeva jooksul paar korda akvas tiiru, otsib süüa ja peidab siis jälle ennast taime lehtede vahele. Teised kaks kuldkala paistavad täiesti kombes olevat. Ainult et üks nendest tükib pidevalt selle kummaliselt käituva kala lähedusse, passib temaga natuke aega lehtede all, siis teeb kiired ringid mööda akvat, käib jälle taime all, siis askeldab tükk aega omapead rahulikult ringi.
Tegin veetestid:
Ph 8,0
NO2 0,025
NO3 20 mg/l
Vee temperatuur on 25C
Akva 102 l, sees elab kolm kuldkala ja on üks elustaim.
Vett vahetan kord kuus, viimati kolm päeva tagasi, põhja sifoonimisega, 10 l.
NO2 on püsinud algusest peale 0, nüüd on siis tõusnud.

Mida valesti olen teinud ja mida saaksin kalade aitamiseks ette võtta?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 19, 2008 11:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

25C on kuldkalale liig. Üldiselt mina olen kuulnud, et soovitatakse 19-23C vett kuldkaladele.Vastasel juhul nad ongi sellised loiud ja näevad haiglased välja.
Kuldkaladele vastavatest vee parameetritest jms oli veidi kasulikku juttu selle lingi all: /viewtopic.php ... 58e142322d

Üles
PostitusPostitatud: Reede Dets 19, 2008 01:33 
Akvarist

Panin albumisse ka pildi. Kala on seal parasjagu soolavanni võtmas. Soolavannis liigub ta ringi, aga kui akvasse tagasi panna, peidab jälle taimede vahele ja vajub külili.
Seljauime serv on täna tõmbunud tumedaks.
Võibolla oskab keegi teravama silmaga märgata muidki sümptomeid, mis endal tähelepanuta jäänud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 19, 2008 01:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

arvatavasti uimemädanik.soovitaks sera bactoupuri.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 19, 2008 06:00 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
tegelikult puudub uimemädanikule omane valge rant lõhenenud uimede servades, nii, et uimemädanik see ei ole. küll aga on kala kõhnunud ja tema kehaosa deformeerunud, mis viitab sellele, et tal võivad olla kas sooleparasiidid või mõni soole bakteriaalne infektsioon. paraku on kala seisund juba selline, et erilist elulootust tal ei ole. võid proovida ravida eelpoolnimetatud sera bactopur directi või mõne teise bakterivastase ravimiga. lisaks võiks söödale lisada vitamiine (sera fishtamin või mõni alternatiiv teiselt firmalt). kui nädala pärast midagi paremaks pole läinud, siis filtreeri söefiltriga 48h jooksul ravimijäägid välja, tee veevahetus 20% ja pane sisse parasiitide vastane ravim, nt. sera costapur. ideaalis võiks olla sama firma ravim, mida kasutad bakteriraviks.

kord kuus 10% veevahetust on liiga vähe. saastatud akvaariumis on igasugused haigused kiired levima. kuldkaladega akvaariumis vahetaks 20-25% veest kord nädalas

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 19, 2008 09:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

minumeelest on küll pildil näha valge rant,ja uime äär on sikk-sakiline aga võisin ka valesti näha(ei tea kuidas see minu vanuses võimalik on :lol: )

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 19, 2008 09:50 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
see ei ole uimemädaniku rant, see on pigmendi kadumine murdekohast, kui sa täpsemalt vaatad. väljakujunenud uimemädaniku puhul on rant peaaegu läbipaistmatu.

P.S. silmaarsti kontrollis käisin ma viimati novembris, siis oli ka minu silmanägemine veel täiesti korras 8)

Üles
PostitusPostitatud: Reede Dets 19, 2008 11:08 
Akvarist

Tänud abi eest. Panin Bactopuri ja fishtamini akvasse. Nüüd pole muud kui jääme pöidlaid hoidma, et ta paraneks.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver