foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 5 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kuldkala haige
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 05, 2008 03:14 
Akvarist

meil siis selline mure,et sai ostetud poest kuldkalakese kinkekomplekt,se selline7liitrine potsik millel puudub filter ja kus on 1kuldkala ,1taim,kruus, hiljem netist lugesin et kala seal elada ei sa, siis ostime omale 84liitrise akvaariumi aga enne seda jäi kalake haigeks tal on suu ümber valge vill , sümptonid on samad nagu ühes eelmises foorumis: /haigused/12607/index.html kala saab uute akvariumi panna alles nädal aja pärast ja poest anti ravimiseks kaasa JBL Furanol aga seda ei tohi sellesse väiksesse potsikusse panna, kas ma praegu ei tohi kalakest koos rohuga suurde akvaariumi panna, se on tühjalt töödanud 3päeva

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 05, 2008 05:18 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
võid küll panna, furanol tapab nii või naa kasulikud bakterid ja sissetöötamine algab peale ravikuuri otsast peale. kuna sul on tõenäoliselt uues akvaariumis nüüd olemas filter, siis selle svammid tõsta filtrist välja ja jäta filter enne kala sissetõstmist tühjalt töötama. tõsta kala uude akvaariumisse (kuidas aklimatiseerida ühest kohast teise tõstmisel, loe siit: /article_view. ... fldAuto=15 punktist 2.
lase kalal kohaneda vähemalt 24h, seejärel lisa furanol. kui furanoli kuuri ajal asi üldse paremuse poole ei liigu või läheb hullemaks 5 päeva jooksul, siis filtreeri furanol aktiivsöega välja ja mine üle spirohexolile, nagu viidatud teemas. ravi ajal võid hakata lisama vitamiine (JBL Atvitol). Peale ravi lõpetamist ja söega ravimijääkide eemaldamist lisa akvaariumisse JBL Denitroli ja Biotopoli.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 05, 2008 08:03 
Akvarist

aga mul on veel sellinne küsimus,et kui ma nüüd kala terveks saan,kas siis talle kaaslasi võib lisada? mingeid muid kalu(olen kuulnud et on olemas mingisugused "põhjakoristajad")?!?
akva:84L,2taime,kivi,känd,1kuldkala

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 05, 2008 08:12 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
vastavalt akvaariumi litraazile mõistuse piires muidugi võib lisada. loetelu kokkusobivatest liikidest leiad siit: /kylmaveekalad/5936/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juul 05, 2008 08:32 
Akvarist

suur tänu :)

Üles
 [ 5 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis