foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: ihtüoftirioos
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 02, 2008 09:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Appi, eile õhtul hilja leidsin sellise õnnetuse oma väiksest akvast! Hommikul muide oli täppe vähemärgatavamalt, aga see ei loe! Väiksesse akvasse on jäänud 3 platy ja kukeke (kukekesel täppe ei olnud - imelik) ja 2 tigu ja 2 puukrevetti.
Küsimused:
1. Kodus on General tonicu preparaat (metüülsinine oli vist üks komponent), kas sobib raviks? Või pean uue preparaadi ostma?
2. Tõstan kalad ümber raviakvasse ja alustan ravi, tõstan teperatuuri? Aga selgrootud? Nemad olid viimased, kes ma sisse tõin, äkki nendega tõin või oli see asjandus mul juba ammu varjatud viisil sees. Kuidas ma krevette ja tigusid ravin või ei hakka see neile külge?
3. Skalaari tõstsin mõni päev tagasi suurde akvasse, seega teoreetiliselt peab ka tema nakatunud olema? Seega on nakatunud ka uus akva (kuigi sealsetel seltsilistel täppe näha ei ole)? Kas pean ka sealses seltskonnal ravi läbi viima? Skalaar saab närvišoki kui ma ta veel korra ümber kuhugi tõstan!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 02, 2008 06:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Käisin kohalikus vet.apteegis. Õiget rohtu Sera Costapur`i ei olnud, tuleb neljapäeval. Kas seni saan kalu, millegagi aidata?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 03, 2008 03:00 
Guru
Kasutaja avatar

tõsta temperatuur 28-29Cni, selgrootud ei kannata vaseühendeid sisaldavaid preparaate, costapuris neid minuteada ei ole, vaata igaks juhuks pakendilt üle. general tonic ei sobi. haiguse peiteaeg on 3 päeva, kui selle ajaga skalaaril midagi ilmnenud ei ole, siis ei ole vaja temaga midagi teha.

ravi oleks olnud mõistlik siiski läbi viia üldakvaariumis, et vältida hilisemat kalade tagasikolimist ja sellest tulenevat stressi, mille juures latentselt akvaariumis olev parasiit võib uuesti kalu nakatama hakata. latentses olekus parasiiti ravim ei mõjuta, sest parasiit kapseldub selleks ajaks kaitsvasse proteiinikesta. sobivate tegurite ilmnemisel hakkab pahalane uuesti tegutsema. seega, kui kalad uuesti ringi kolid, siis hoia temperatuuri üleval u. 2 nädala vältel.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 08, 2008 06:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Reedel alustasin ravi Sera Costapur`ga.
Juhendil on kirjas 1.-3. päev: 22 tilka iga akvaariumi 40 l kohta. Tugeva saastuse puhul: 5.-7. päev: sama doos iga 40 liitri kohta. Kas see tähendab, et panen selle koguse ja ootan siis 1-3 päeva toimimisega ja siis teen teksti lõpus nimetatud veevahetuse? Kui on tugev saastus, siis teen kordusravi 5. päeval ja lasen jälle 3 päeva toimida? ja jälle veevahetus. Vähemalt nii mina tõlgendasin.
Seletusel on kirjas, et ravim ei sobi mereselgrootutega akvaariumi raviks. Kas siis mageveeliste krevettidele sobib? Nimelt kas võin ravi ka otse akvas teostada? Akvas on 2 puukrevetti ja õnateod.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 08, 2008 06:36 
Guru
Kasutaja avatar

eelmises postis juba ütlesin, kui vaseühendeid ei ole, siis võid krevettidega akvaariumis seda kasutada. vaata pakendit.
doseerimisega on nii, et eestikeelne tõlge on maaletooja omalooming.

doseerimist vaata siit:
/haigused/7438/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juun 08, 2008 06:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud!
Seletus mu tõrkele. Malahhiidile kui kivimile annab värvi just vase sisaldus. Aga loomulikult on tegu lihtsal malahhiidi värvi asovärvainega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 09, 2008 06:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Valgeid täppe ei näinud ma juba eile, enne teise ravimi portsu panemist. Kas võin lugeda kalad paranenuks? ja homme veevahetuse teha?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 09, 2008 06:46 
Guru
Kasutaja avatar

jep, ravi võiks lõpetada aga veevahetuse asemel söega filtreerimine. niikuinii pead kalad ju veel tagasi põhiakvaariumisse tõstma, vähem stressi siis veevahetustega. las veel u. 3-4 päeva kosuvad ajutises akvas.

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver