Kaisi kirjutas:
Lühike eellugu. Ostsin 24 l akva 2 mõõksaba 4 mollit. Pumba Elite, soojendi ja õhukivi, taimed. Kõik oli korras. vahetasin vett u 5l iga 5 päeva tagant Siis ostsime juurde Antsu Lõunakeskusest paari päeva pärast surid pisikesed mollid. Eile nägin, et mõõksabal on peal valged täpid nii 5 tk. Läksin uuesti Lõunakeskuse beta poodi, sealt anti costapur. Igaks juhuks küsin , kas need pisikesed võisid ära surra ilma, et neil oleks valgeid täppe olnud ja kas selle haiguse sain selle Antsuga? Nüüd eile tilgutasin seda rohtu vette, kas täna lisan siis juurde? ja nii 5 päeva järjest? Vahepeal sealt vett ära ei võta?
Jah, need pisikesed võisid ära surra ilma, et neil oleksid valged täpid, sest ichthyophthirius ei ole algfaasis kaladele eluohtlik. Ohtlikuks muutub see siis, kui jätta kalad peale täppide ilmumist ravita. Seetõttu arvan, et suremise põhjus oli hoopis milleski muus, nt. vee koostise või bakterkoosluse järsus muutuses. Kahjuks ma ühtegi Antsu ei tunne, seega ei oska ma öelda, kas ta mingit akvaariumikalade haigust kannab. kui mõtlesid Antsu all ancistrust, siis seda on võimatu öelda, kas tõid haiguse koos kalaga, kui kalal nähtavaid täppe ei olnudb või oli see juba sinu akvaariumis ja ootas lihtsalt sobivat hetke, et välja lüüa.
costapuri manustamiseks loe läbi ORIGINAALJUHEND inglise keeles. eestikeelne tõlge on maaletoojal ikka veel parandamata (ja ma ei tea juba mitu aastat hoolimata märkustest). ravimit lisatakse originaaljuhendi järgi 1. ja 3. päeval, kui haigus ei taandu, siis ka 5. ja 7. päeval. selle aja sees vett ei vahetata.