foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 30 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kuldkala haige
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 23, 2008 06:54 
Akvarist

mul akvaariumis praegu haigus sees. mannatõbi ja ravin seda. eile panin ravimi sisse ning on märgata juba paranemist enamustel kaladel. ainuke kes tundub ikka veel väga haige on kõige suurem kala ning lisaks on tal kõik uimed nagu veritsevad või noh veresooned väljas, üldiselt ka nagu punakas roosakas üle kere ja teised kalad on hakanud teda kiusama, näksivad ja ajavad taga. suur kala ujub korralikult eest ära aga seljauim ikka longus ja vabal hetkel kui ei põgene siis konutab põhjas. mis ma tegema peaks?

mul on 120l akvaarium, kaks põhjakoristajat ja 7 kuldkalalist. kaks elustaime ja üks kunst ning puujuurikas. akvaariumiga oli kaasas ka filter,millest praegu võtsin välja selle musta filtri tüki, filtrile ostsin juurde selle õhku akvaariumisse pumpava toru, siis on ka valgustus aga see on ka praegu välja lülitatud.vesi on 22 kraadi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 23, 2008 06:58 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
ravim hävitab ainult ujuvas olekus parasiidid, need, mis on tsüstidena keha küljes on valgukapsliga kaitstud ja ravim nendeni ei ulatu. selleks, et kala küljest täppe vähemaks jääks, peab parasiit oma eluringi ära tegema. ichil on see 3-5 päeva sõltuvalt temperatuurist. mida kõrgem temperatuur, seda kiiremini elutsükkel käib, seega soovitan paranemise kiirendamiseks tõsta temperatuur 25-26Cni, ajutiselt ei tee nii kõrge temperatuur kuldkaladele suurt häda, jälgi ainult, et õhustus töötaks korralikult.

äkki saaks selle suure kala mingi võrgu või anumaga akvaariumis teistest kaladest eraldada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 23, 2008 07:15 
Akvarist

mõtlesin jh et eraldaks ta..panin mõned pildid ka. ja lisaks ta nagu teeb imelikke liigutusi sabaga. kas see sama haiguse sümptom? ta nagu võbistab seda imelikult ja üldse teeb äkilisemaid liigutusi. ma siis tõstan temperatuuri ka natuke. aitäh:)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 23, 2008 07:22 
Guru
Kasutaja avatar

jah, tõmblevad liigutused on parasiithaigustele iseloomulikud. iseenesest midagi hullu ma antud kalal küll ei näinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 23, 2008 07:23 
Akvarist

aga selle eraldamisega..mul üks teine akvaarium kuhu saaksin ta panna. aga ravimit panin neile eile ja järgmine kogus tuleks panna homme. kas ma võin siis sinna teise akvaariumisse ikka seda ravimit panna? kas see kuldkalale kuidagi halvasti ei mõju et liiga palju seda või midagi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 23, 2008 07:25 
Guru
Kasutaja avatar

teise akvaariumisse tõstmine ei ole hea mõte, kuna temperatuur seal jääb madalaks, kui sa ta ringi tõstad. mõistlik on eraldada kala samas akvaariumis, nt. paned ta koos suurema plastkarbiga, millele mõned augud noaga sisse tehtud, et vesi läbi käiks, akvaariumi serva külge pesunäppidega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 23, 2008 07:26 
Akvarist

okei, aitähh.
aga kauaks ma ta nii jätan?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 23, 2008 07:29 
Guru
Kasutaja avatar

kuniks ravi läbi ja veresooned enam nii nähtavad ei ole.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 23, 2008 08:02 
Akvarist

ma sain selle plastkarbi sinna kuidagi nüüd..ei tea kas õigest aga hull mässamine oli..nüüd kaant peale panna ei saa..
eriti talle praegu seal ei meeldi aga loodame et lepib. :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 23, 2008 08:05 
Akvarist

aga kui juba probleeme kurdan siis..
kas 9 kala 120l akvas on palju? kaks neist põhjakoristajad.
aga natuke segaduses olen sest mõnes kohas on kirjas et 10 l ühele kalale teistest 25l...praegu kõik suhteliselt väikesed et ei tundu küll nagu neil probleemi ruumipuudusega ole aga vb mu asjatundmatu silm ei oska märgata asja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 23, 2008 09:18 
Guru
Kasutaja avatar

9 täiskasvanut kala oleks liig, st. 7 täiskasvanud kuldkala. 5 kuldkala oleks normaalne, põhjakaladele ei ole litraaz üldiselt nii oluline, kui just põhjapindala ja neile on see suurus normaalne, kui sul just 50cm-seks kasvavad plecod või mõned muud gigantelukad seal põhjas ei ela.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Apr 24, 2008 02:11 
Akvarist

selge. aitähh. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 27, 2008 07:19 
Akvarist

nii ..nüüd selline mure et ravikuur peaks läbi saama homme aga kalad ikka suhteliselt haige näoga. mis tegema peaks? ja äkki ravin siis valet haigust hoopis, kuigi sümptomid viitavad suht sellele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 27, 2008 08:21 
Haige näoga? täpid ikka peal siis ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 27, 2008 10:30 
Akvarist

jap..mõnel on nagu vähemaks jäänud aga mõnel ikka täpid veel peal. kahel kalal on uimed ka täiesti säbruliseks läinud.

Üles
 [ 30 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver