foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 30 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 27, 2008 11:12 
Minul juhtus veel nii, et kaladel läks selle punktoliga asi hullemaks. Siis võtsin kätte ja uurisin seda haigust läbi ja lõhki ning hävitasin ta täiesti loomulike vahenditega. Karantiini(igapäevase 100%-lise veevahetuse ja akva pesemisega), soola ja kõrge temperatuuriga. Mina ei kavatse eluseeski enam punktoli kasutada.

Aga ütleme ausalt. Kui haigust ei tunne ei soovita ma seda meetodit kasutada.

Mina ei oska head nõud anda selles olukorras... Oota Maria vastust

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 27, 2008 11:31 
Akvarist

noo enne seda ravimi kasutamist panin kraadid ka põhja sest raamatust lugesin et see peaks aitama kohe..aga muutust ei toimunud. siis ostsin sera costapuri. mõtlesin ka et kui nüüd see saab läbi siis peaks soolavanne hakkama tegema?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 28, 2008 11:17 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
millised need täpid on? valged, selgepiirilised, u mannatera suurused? või on poolläbipaistvad, oluliselt pisemad, kui mannatera? või on selline lööve, nagu oleks kala tuhksuhkruga üle raputatud? ega akvaariumis söefiltrit ei ole? väga oluline: kas uimedel on ka täppe või ainult kehal?

kui need ravimid pole kumbki mõjunud, siis kahtlustan, et tegu ei ole tavalise ichiga, vaid hoopis aasia vormiga, mis on nendele ravimitele resistentne või hoopis odinoosiga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 28, 2008 11:51 
krissuu kirjutas:
noo enne seda ravimi kasutamist panin kraadid ka põhja sest raamatust lugesin et see peaks aitama kohe..aga muutust ei toimunud. siis ostsin sera costapuri. mõtlesin ka et kui nüüd see saab läbi siis peaks soolavanne hakkama tegema?

Panid kraadid põhja ilma ravimit või soola kasutamata? :O Usu mind see võis asja 10X hullemaks teha (kui su akvaariumis on/oli ich)! Kõrge temperatuur kiirendab parasiidi elutsüklid ja kalad satuvad veelgi kõvemini rünnaku alla.

Maria kirjutas:
kui need ravimid pole kumbki mõjunud, siis kahtlustan, et tegu ei ole tavalise ichiga, vaid hoopis aasia vormiga, mis on nendele ravimitele resistentne.

Tuli nüüd meelde, et tõesti on ich'il eri vorme ja üks nendest pidavat isegi soolale vastupidav olema ja sellisel juhul minu nimetatud "loomulik" ravimine võib anda vaid negatiivset tulemust.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 28, 2008 07:47 
Akvarist

mul on mingi kalade raamat ja seal oli kirjas et kui akvaariumis on kraadid üle 32 kraadi siis need parasiidid surevad mingi 6 tunni jooksul..juu see siis oli vale info.
aga täna vaatasin et juba nagu enam polegi täppe ja panin selle ühe annuse ravimit täna ära, kui homme uuesti midagi tekkinud annan teada.

aga muidu täpid on enamasti ainult uimedel, või noh näha oli uimedel. üks on must teleskoop, tema pealt oli eriti hästi näha ja tal oli natuke( üks-kaks täppi) näos ka. nii muidu olid täpid sellised suuremad, et ei olnud tuhksuhkur. ja selgepiirilised ning valged, vähemalt sellel mustal olid valged, teised on mul ise valgete sabadega kalad niiet nendel raske aru saada. ja söefiltri võtsin välja enne ravimi panekut.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 28, 2008 08:37 
6 tunni jutt oli kindlasti vale. aga 30 kraadi on tõesti vabalt ujuvale tsüstile surmav(võib sammuti olla erandeid nagu soolagi puhul).

Seda parasiiti tuleb niikaua ravida kui paar päeva pole enam täppe olnud(normaalsel temperatuuril)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 28, 2008 08:39 
Akvarist

aga kuidas ma seda ravin kui seal ravimi juhendi peal kirjas et täna oli viimane annuse lisamise päev?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 28, 2008 08:49 
Oled kindel, et seal pole mingit sellist märkust "Või niikaua kuni sümptomeid pole näha aga mitte kauem kui pla pla pla päeva"??

Vist oli isegi nii mõeldav, et teed vahel mingi pausi sisse ja teed uue katse ravimiga.

Peame Maria otsust ootama :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 28, 2008 08:53 
Akvarist

seal oli nii kirjas et ande ravimit esimesel ja kolmandal päeval, väga hulludel juhtudel 5 ja 7 päeval ka..mul on täna seitsmes päev:D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 28, 2008 09:02 
No vat.. minul juhtus punktoliga sama asi! :D

Vist sattusimegi sama haiguse otsa ... Aasia vorm :P

Siis otsisin ja otsisin igalt poolt infi. Lasin kaladel paar päeva kosuda ja eemaldasin ravimijäägid ning hakkasin uue ravikuuriga pihta.
Kasutasin soola akvaariumis ja kõrget temperatuuri. Kõige täpilisemad kalad panin eraldi akvaariumi, sest teadsin, et nendest tuleb eriti jõhkralt tsüste ja tegin seal sama ravikuuri mis suures akvaski aga ainus vahe oli see, et pesin seda iga päev ja karantiin akvas sain haigusest lahti kiiremini kui peamises akvas. Mingi 5 päevaga sain haigusest kõikjal lahti.
Punktoli kasutamise ajal suri mul 2 guppyt ja 3 haibarbust viimased hüppasid akvaariumist välja... ilmselt punktoli tõttu. Aga soola ja temperatuuriga läks kõik väga ladusalt. Muidugi ennem tegin kindlaks, et mu kalad ikka taluvad soolakamat vett ja 30 kraadi.

Päris hea leht ravi meetoditest.
http://www.cichlid-forum.com/articles/ich.php

Kahjuks ei oska hetkel anda lehte kus oleks hästi kirjas ichi elutsükkel aga eelpool mainitud lehel on kah midagi kirjas.

Ahjaa... unustasin veel mainida, et alati peale pesu kuivatasin karantiin akva õliradika peal ära. Nii et tapsin ichi tolles akvas koguaeg 100% (Kui ta kala peal ei olnud) soola, temperatuuri, pesu, ja kuivatamisega :P Olin meeleheitel noh :D:D

PS!
Keegi hea inimene võiks meile selle artikli ümber tõlikda ja meie artiklite juurde lisada...:oops: Mina ei ole hea inimene :twisted:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 28, 2008 09:21 
Akvarist

:) tänks selle lehe eest..ma vaatan paar päeva, et mis saab. kui ikka halb siis valin sinu meetodi vist.
mul pole veel õnneks keegi surnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 29, 2008 12:20 
Guru
Kasutaja avatar

aasia vorm on poolläbipaistvate, väiksemate täppidega. nii, et tundub ikka klassikalise ichina. miks ravim ei mõju? põhjus võib olla selles, et sama parasiiti on juba sama ravimiga ravitud ja ravikuur on jäänud poolikuks ning parasiit on muutunud resistentseks. variant on vahetada ravimit või kasutada kalade n.ö. eraldamist tsüstidest ehk siis 100% veevahetusi 3-4 päeval.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 29, 2008 12:23 
Akvarist

nüüd kui hommikul vaatasin siis ainult teleskoobil on täpid alles, kas peaksin ta teistest eraldi akvaariumisse panema ja ainult teda üksi edasi ravitsema?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 29, 2008 12:26 
Guru
Kasutaja avatar

võid ta ju eraldi tõsta aga teiste kalade suhtes peaks ikkagi tähelepanelik olema. soovitan korralikult põhja sifoonida ja seejärel söega akvaarium läbi filtreerida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 29, 2008 12:27 
Akvarist

selge. aitäh

Üles
 [ 30 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis