No vat.. minul juhtus punktoliga sama asi!
Vist sattusimegi sama haiguse otsa ... Aasia vorm
Siis otsisin ja otsisin igalt poolt infi. Lasin kaladel paar päeva kosuda ja eemaldasin ravimijäägid ning hakkasin uue ravikuuriga pihta.
Kasutasin soola akvaariumis ja kõrget temperatuuri. Kõige täpilisemad kalad panin eraldi akvaariumi, sest teadsin, et nendest tuleb eriti jõhkralt tsüste ja tegin seal sama ravikuuri mis suures akvaski aga ainus vahe oli see, et pesin seda iga päev ja karantiin akvas sain haigusest lahti kiiremini kui peamises akvas. Mingi 5 päevaga sain haigusest kõikjal lahti.
Punktoli kasutamise ajal suri mul 2 guppyt ja 3 haibarbust viimased hüppasid akvaariumist välja... ilmselt punktoli tõttu. Aga soola ja temperatuuriga läks kõik väga ladusalt. Muidugi ennem tegin kindlaks, et mu kalad ikka taluvad soolakamat vett ja 30 kraadi.
Päris hea leht ravi meetoditest.
http://www.cichlid-forum.com/articles/ich.phpKahjuks ei oska hetkel anda lehte kus oleks hästi kirjas ichi elutsükkel aga eelpool mainitud lehel on kah midagi kirjas.
Ahjaa... unustasin veel mainida, et alati peale pesu kuivatasin karantiin akva õliradika peal ära. Nii et tapsin ichi tolles akvas koguaeg 100% (Kui ta kala peal ei olnud) soola, temperatuuri, pesu, ja kuivatamisega
Olin meeleheitel noh
:D
PS!
Keegi hea inimene võiks meile selle artikli ümber tõlikda ja meie artiklite juurde lisada...
Mina ei ole hea inimene