foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 35 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 22, 2008 10:51 
Akva on kuskil 40 liitrit..ja ma tean et see liiga väike aga ma olen juba kolm kuud otsinud sobivamat suurt (90-100 L), kaladel ei ole siiani mitte mingisugust häda olnud, päris suurpuhastust olen teinud kolm korda ( akvaarium siis alates augustist) ja veevahetusi kus olen kuskul 10-20% vett vahetand, on iga nädal olnud. Toitu olen andud kord päevas. Toitu olen vaheldusrikkamaks teinud nii elussööda kui ka köögist võetud kurgi jms. Kaladest oli sis mul yks suurem teleskoop, väike teleskoop, läbipaistev kuldkala, kaks väikest parvekala (kas mingi barbus vms, ei mäleta täpselt) ja siis põhjakoristaja mille nimi mulle ka tundmatu. probleem saigi alguse nende kahe parvekala toomisega (minu kahel tuttavavl praegu sama jama sest ostisd just samast poest ka kalu) ja kui keegi räägib karantiinist siis ma oleks neid parvekalu saanud ka aasta otsa sseal hoida sets iisani pole neil yhtki haigusnähtu ja ka haiguste kirjelduses ol mannatõve kohta et on nagu inimeste herpesviirus mis ei löögi osadel välja.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 22, 2008 11:51 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Tagasihoidlikumate soovituste järgi tuleks ühe kuldkala kohta arvestada 25 liitrit vett, kuid räägitakse ka 40 liitrist kala kohta. Muude kalade puhul kõige lihtsam "rusikareegel" on 1cm kala pikkust 1 liiter vett. Pole just raske näha et oled endal tõsise "kalasupi" tekitanud. Ehkki tead et akva on liiga väike oled sinna ikkagi kalu juurde toonud, suure tõenäosusega on Su probleemide tegelik põhjus Su enda hoolimatus. Kas ka kalapoel on selles mingi osa või mitte on ebaselge - asi selles et paljudel kaladel on haigusetekitajad varjatult olemas, välja löövad need aga alles juhul kui kala satub ebasoodsatesse oludesse. Mõnikord piisab haiguse "väljakutsumiseks" kala pikemast transportimisest, selline üleasustatud akva on aga kindlasti enam kui piisav. Sellise üleasustuse juures on NO3 ja NO2 (ehk isegi NH3/NH4) testid hädavajalikud ennetamaks õnnetust erakorralise veevahetusega, pakun et veevahetus 10-20% nädalas on sellise asustuse korral liiga vähe. Toitmine kord päevas ei anna toidukoguste osas just palju selgust, kuldkalad on parajad õgardid ning suudavad ka ühe toidukorraga tublisti sisse ahmida - toitu tuleks anda mitte rohkem kui kalad paari-kolme minutiga ära söövad. Toitmine pakkus huvi aga seepärast et toidukogustest sõltub otseselt see kui palju väljaheiteid vette lisandub. Kui asustus on niigi üle piiri siis võib ka üks lisanduv kala olla kirstunaelaks mis kõik näidud üle kriitilise piiri lükkab. Kui arvad et mu jutt on ülekohtune või vale siis tee koheselt enne veevahetusi NO3 ja NO2 testid, eks siis paistab kas eksin või ei.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 22, 2008 08:28 
Küsiks seda et kui ravikuur lõppeb, et on öeldud et tuleks aktiivsöega filtreerida 24 tundi, aga mulle öeldi, et selle asemel võib kasutada ka Biotopoli, et kas see on tõene?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 22, 2008 09:11 
Ei ole tõene.
Kasuta ikkagi sütt 24h ja siis viska see süsi minema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 22, 2008 10:28 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
söe asemel võib kasutada veevahetust 50%, millele lisatakse biotopoli. ainult biotopolist ei piisa. söega filtreerimine on aga ravimijääkide eemaldamise seisukohalt tõhusam, samas oled tänu oma üleasustatud akvaariumile sunnitud ravikuuri otsa nii või naa ka veevahetuse tegema, nii, et tegelikult pole sinu puhul vahet, mispidi teha.

Üles
 [ 35 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver