foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 35 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 20, 2008 01:10 
Täna täheldasin suurel teleskoobil soomuste turritamist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 20, 2008 01:15 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kas ravim on juba akvaariumis?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 20, 2008 01:21 
Ei ole veel ,kuna elan linnast kaugemal ja homme saan minna. Aga tahaks teada, et millist ravimit on mul kõige mõtekam osta, sest ma kardan, et need loomapoe töötajad suhteliselt uhuud, niipalju kui ma seal käinud olen.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 20, 2008 09:19 
Guru
Kasutaja avatar

sobivad JBL oodinol või sera oodinopur

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 20, 2008 11:36 
Ma sain siiski kinnitust ete tegemist ikkagi Mannaterahaigusega. Lippan homme kohe poodi ja ostan JBL Punktol 1000. Ravimi kirjelduses ka täpselt samad symptomid ja katuuvad enim.:: Punktol on efektiivne preparaat võitluseks erinevate parasiitidega, kes nõrgestavad akvaariumikalade tervist.Teralised valged täpid kala kehal, uimedel ja lõpustel on iseloomulikud “täpihaigusele”, mille põhjustab magevees parasiit ichthyopthirius. Merevees põhjustab täpihaigust cryptocarion. Täpid on pisut väiksemad ning raskemini tuvastatavad kui magevees. Vatjas sinakas-valge kate magevee kala kehal on märk nakkusest, mille põhjustab parasiit costia (ichthyobodo).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 21, 2008 02:59 
Guru
Kasutaja avatar

ichi jaoks on pildilolevatel kaladel liiga väikesed täpid, kaldun siiski arvama, et tegu on odinoosiga. lõppsõna otsustamisel jääb muidugi sinu teha, mina akvaariumisse ei näe.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 21, 2008 05:26 
Panin akvasse sis ContraIcki, UV lamp välja ja tekk akvale peale, loodaks homme näha juba paranemist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 21, 2008 09:48 
Moderator
Kasutaja avatar

crissu01 kirjutas:
Panin akvasse sis ContraIcki, UV lamp välja ja tekk akvale peale, loodaks homme näha juba paranemist.

Ma loodan samuti kuid milleks tekk akva peale ja mida teeb seal UV-lamp???
Ega sa purki ometi pidevalt UV-kiirguse käes hoia?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 21, 2008 10:41 
Ei ei ma tahtsin öelda et lihtsalt lamp :D läks nihu ma nii stressis selle kõige jama pärast... teki panin päeval sest mle öeldud et parem kui ravi ajal väga valge ple..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 21, 2008 10:44 
Mul on tunne et mu suur must teleskoop ööd yle ei ela ta tundub nii läbi omadega, värv on jube kulund ja täiesti ykskõikselt ujub ringi :( nutt tuleb peale, kui näha kui haige ta on :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 21, 2008 10:47 
Crissu kui suur su akvaarium on? see kus haigus praegu kallal? ja palju kalu on?

Ma vaatasin aga ei märganud kuskil neid andmeid :S

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 21, 2008 10:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Üldiselt mina usaldaksin tingimusteta Maria diagnoosi ja ravisoovitusi...kui just ise kindlalt vastukäivat infot ei oma. Aga kõike juhtub ja kalad surevad mõnikord, nagu ka inimesed. Kui oled kõik võimaliku teinud...siis pole enam midagi teha. Kuldkalad on tegelikult inimese aretatud ....väga imelikud elukad ja vahest ka see teeb neid veidi vastuvõtlikumaks haigustele. OK, see on minu arvamus ainult.
Pimendamine pole minu teada ühegi haiguse puhul vajalik (inimestel oli vist teetanuse puhul vaja krampide vältimiseks, kuskilt lugesin) kuid ega ta kahju ka tee. Tuksis lamp ei muuda ka olukorda eriti kuidagi.
Manusta rohtu, nagu öeldi ja looda parimat.
Minu molly jäi ka ellu ja isegi saba kasvas endiseks kuigi ennustati kiiret lõppu....

PS. Jälgi ka temperatuuri mida teki all elamine võib kasvatada. Kuldkala on ikka külmavee loom.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 21, 2008 11:00 
Tingimusteta ikka ei tasu uskuda kui akvaariumi oma silmaga näinud pole. Oleks nagu tarkade klubi uskumine miljoni mängust :D Eile tüüp jõudis päris kaugele, sest neid ei uskunud :P

Aga üldiselt usuksin ka ise Mariat. Aga nagu Maria ka ise ütles. Viimane otsus jääb akvaariumi omaniku teha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 22, 2008 10:22 
jaa teleskoopi enam pole...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 22, 2008 10:29 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Tegelikult küsimus selle kohta kui suur see akva on ja kui palju ja milliseid kalu seal pead on igati asjakohane. Lisaks huvitaks seegi kui tihti ja kui palju korraga vett vahetad ning kui tihti ja kui palju korraga süüa annad. NO3 ja ehk ka NO2 näit annaks veelgi parema vastuse. See kõik võib olla teemasse mittepuutuv, kuid võib anda ka probleemide tegeliku põhjuse.

Üles
 [ 35 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver