Tsiteeri:
aafriklaste puhul tasuks minumeelest siiski veenäitusid ja menüüd suht täpselt kontrollida. näiteks taimetoitlastele loomse valgu söötmine ei ole just parim idee.
sai nagu ka silmas peetudki...
selge on see et meitel alla 7 (reaalsuses suisa 8 ) numbrig pH'd kraanist välja ei peksa. ja aafriklased peavad kohati siegi vastu suisa pH 9... mitte et ma julgustaks kedgi seda viimast järgi proovima. kareduse osas nad ei kõssagi. 'ärrad välismaal räägivad et gh 20 on täitsa normaalne (tõsi, seda tanganjika järve puhul)...jällegi, meite kraanist normaalne... nitraatide ja muu jama kontsentratsioon vees sõltub ikkagi lojuste hulgast ja hooldamisest. seega iga kodaniku omaalgatuslikust lemmikute heaolu taotlusest.
sama jutt menüü puhul. ehkki mis puutub valgu söötmisse, siis krevett ja motõll lähevad väga kenasti kaubaks taimetoitlaste puhul. ja seda mitte huvist loomapiinamise osas...
pluss herne-kreveti plögast oleme me siin ka vist juba paar tiiru heietanud. aga see juba dela tehniki
minnes veelgi spetsiifilisemaks, siis toon ära tanganijka ja malawi biotoopide seisud:
Lake Tanganyika
WATER:
pH: 7.8-9.0, 12-20 dH, 75-82 F (24-28 C)
Lake Malawi
WATER: pH 7.8-8.6, 6-10 dH, 72-82 F (23-28 C)