foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2007 11:35 
Akvarist

Kuna te siin nii lahkesti olete kõiki teisi algajaid aidanud, ehk leiate ka minu ehk veidi tobedatele küsimustele aega vastata.
Esiteks - välifilter ja õhkpump. Ma ei saa aru, kuidas need seotud on, kas välifilter ajab ka neid mulle või on selleks kindlasti vaja õhkpumpa? Tahaks sellist "mullikardinat", kus üks voolik jookseb kivide all ja ajab sealt väikseid mulle välja. Kuidas need omavahel ühendada tuleb, kui üldse tuleb?

Ja siis kalade kohta - kas on mingeid kalu, mida võib kuldkaladega kokku panna? ei suuda otsustada kas alustada külmavee akvaariumiga või troopiliste kaladega... kuldkalad meeldivad väga, aga samas tahaks ka midagi neile juurde.

Aga kui keegi suudaks selle õhkpumba ja välifiltri seosed mulle lahti seletada oleksin väga tänulik.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2007 11:42 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
uustulnukas kirjutas:
kuldkalad meeldivad väga, aga samas tahaks ka midagi neile juurde.

kuldkaladele lisaks soovitaks vötta ancistruse.

Tsiteeri:
Aga kui keegi suudaks selle õhkpumba ja välifiltri seosed mulle lahti seletada oleksin väga tänulik.

neil ei olegi mingit seost.
kaks täiesti eraldi seadet, omavahel neid ei ühendata.

indrek

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2007 11:47 
Akvarist

aga kas õhkpump on kindlasti vajalik kuldkalade pidamiseks? või on see rohkme sisestuselement? et ilusad mullid ja nii...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2007 12:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
tsiteerin "Rein" -u
Esiteks, suure tõenäosusega pole õhupumpa tegelikult üldse vaja - kui on filter mis veepinda korralikult liigutab ning akvas pole mingeid erinõuetega elanikke sellest piisab.
Teiseks, kui üldse õhupumpa vaja läheb siis vähemalt taimedega akva korral just öösel.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2007 12:34 
Akvarist

Tänud teile, kes võtsite vaevaks vastata. Mul kavas teha 240l akva, poest pakuti siis Jewel 240 välisfiltrit. Meil kontoris aga on ka akva ja siin on see mullitaja ka (kui õhkpumpa võib selleks nimetada) ja efekt on küll väga ilus.

Aga olen siin kuldkalade pidamisel kahtemoodi nõuandeid näinud termopulga osas - mõned ütlevad et peaks olema, mõned jälle et mitte. Aga mis juhtub kui mul suvel ikka toas soojaks läheb? see kaladele küll hästi ei mõju ju. Kas sellisel juhul aitaks termopulk?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2007 02:10 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
uustulnukas kirjutas:
Aga olen siin kuldkalade pidamisel kahtemoodi nõuandeid näinud termopulga osas - mõned ütlevad et peaks olema, mõned jälle et mitte. Aga mis juhtub kui mul suvel ikka toas soojaks läheb? see kaladele küll hästi ei mõju ju. Kas sellisel juhul aitaks termopulk?

Enamasti räägitakse soojenduspulkadest ja sel juhul nimi räägib enda eest, tegemist on küttekehaga nii et see saab vaid temperatuuri tõsta, mitte alandada.
Jahutamise teemal on foorumis omajagu juttu, otsing abiks:
/tehnika/6868/index.html
/vesi/6792/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2007 02:52 
Akvarist

Njah, need hinnad selle jahuti eest on ikka suht kallid. Olen kusagilt raamatust (ei mäleta kust täpsemalt) lugenud, et vett aitab jahutada ka see kui akvasse panna plastikust külmaveepudel. Kas sellel soovitusel ka tõepõhi on? keegi katsetanud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2007 02:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

uustulnukas kirjutas:
Njah, need hinnad selle jahuti eest on ikka suht kallid. Olen kusagilt raamatust (ei mäleta kust täpsemalt) lugenud, et vett aitab jahutada ka see kui akvasse panna plastikust külmaveepudel. Kas sellel soovitusel ka tõepõhi on? keegi katsetanud?

aitab pisemate akvaariumite puhul ja siis ka minimaalselt :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2007 03:21 
Akvarist

Cyberworld - üks totakas küsimus - kas need mullid mis sul seal pildipeal on, on siis õhkpumbaga tekitataud? või on selleks veel mingi eraldi spets. seade vaja?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2007 08:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 4
Mulle saab õhukiviga (air stone), ainult pumbast ei piisa, neid kive on erinevaid, üks näide:
Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 11, 2007 11:13 
Moderator
Kasutaja avatar

Õhukivi on lihtsalt vahend peenemate mullide tekitamiseks. Tegeliku töö teeb ära loomulikult õhupump. Pumba vooliku võib ka niisama vette pista kuid siis on effekt sama kui duši otsast pea ära keerata ja otse veejoa alla seista...
Tegelikult on minu meelest pump ajuti lausa vajalik. Kui vesi liiga soe ja filter ei võimalda väljast õhku vette pumbata. Minu Eheim nt. ei võimalda, osad sisefiltrid aga omavad lisasisendit. Soojas vees on teatavasti (vees lahustunud) hapniku sisaldus väiksem kui jahedas. Mõnede haiguste ravimisel on samuti soovitatud hoolikat aereerimist. Seega....peale dekoratiivse mullikardina on pumbal ka kasulikum funktsioon.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 12, 2007 09:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Felch kirjutas:
Tegelikult on minu meelest pump ajuti lausa vajalik. Kui vesi liiga soe ja filter ei võimalda väljast õhku vette pumbata. Minu Eheim nt. ei võimalda, osad sisefiltrid aga omavad lisasisendit. Soojas vees on teatavasti (vees lahustunud) hapniku sisaldus väiksem kui jahedas.

Seda teemat on saanud juba korra lahata - /haigused/3709/2.html . Ehk siis veepinna liikumapanek on hapniku vetteviimiseks märksa tõhusam kui mullitaja. Mullitaja on ehk fun, kuid kui ise elad samas ruumis siis öösiti võib selle müra olla üsnagi häiriv, samas just öösel oleks mullitajat vaja (eriti taimeakva puhul kus päeval taimed produtseerivad hapnikku).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 13, 2007 01:34 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Rein kirjutas:
Seda teemat on saanud juba korra lahata - /haigused/3709/2.html . Ehk siis veepinna liikumapanek on hapniku vetteviimiseks märksa tõhusam kui mullitaja. Mullitaja on ehk fun, kuid kui ise elad samas ruumis siis öösiti võib selle müra olla üsnagi häiriv, samas just öösel oleks mullitajat vaja (eriti taimeakva puhul kus päeval taimed produtseerivad hapnikku).

kvaliteetse 6hupumbaga (mittekvaliteetsega on vahe v6ibolla 50-100.-), kui see panna pehmele alusele, nt. svammi peale, mis vibratsiooni v2hendab, on myra pea olematu. lisaks ei saa kuldkaladega asustatud akvaariumisse teatavasti ka erilist taimeistandust teha. igal juhul pooldan pigem seda, et kuldkalade akvaariumis oleks 6hupump olemas.

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver