foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 04, 2007 12:34 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Mär 03, 2007 11:45
Postitusi: 2
Asukoht: tartu
soetasime 45l akvaariumi. järgmisel nädalal plaanis kalad sisse muretseda. oleme täiesti algajad, absull igasugune kogemus sel alal puudub ja teadmisi ka napib.
poes uurisime kalu ja küsisime nõu müüjalt, et kes kellega kokku sobib ja palju neid sellisele pinnale üldse kokku panna võib. endal sündis kujutlus, et mingit kribukrabu sinna sisse ei tahaks. piisaks paarist suuremast tegelasest. müüja pakkus, et 2 skalaari sobiks sinna panna küll.
nüüd siin loen foorumit ja esiteks saan teada, et skalaarid kiskujad tüübid, tuleb leida õige paar jne. ja nüüd hakkasin mõtlema, kas meie 45l akvaarium üldse sobib kahele skalaarile? või peaks siiski mõne muu kala kasuks otsustama? kui, siis mille? tahaks sellist natsa ebatavalisemat ja huvitavamat ja mitte väga pisikesi. pigem võiks paar suuremat olla ja piisaks...
milliseid varjante on?
müüja seletas ka midagi veel elus ja kunst taimedest. et elustaimi kõikide kaladega ühte panna ei tohtivat. me aga tahaks kindlalt elustaimi ka.

ahja, kui juba küsimiseks läks, siis poest öeldi, et vähemalt 3 päeva peab vesi enne seisma kui kalad sisse tuua. kas sel perioodil peab see õhusüsteem ka töötama? või tuleb õhusüsteem sisse lülitada alles enne kalade sisse toomist?


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 04, 2007 11:00 
Administraator
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Sept 23, 2005 04:43
Postitusi: 1165
Pildid: 6
Asukoht: Kuressaare
Kõigepealt kriitika:
Sellised teemad on siit läbi käinud juba kümneid kordi ja neis teemades on alati korrutatud - Lugege läbi kõik asjassepuutuvad foorumi artiklid Praegune juhtum meenutab piltlikult seda:
Ostate auto, aga kahjuks see ei sõida. Mis viga. Teistelt küsides saate teada, et autole on vaja kütust. Jällegi küsimus suurele ringile, mida panna, bensiini või diislit. Ohhoo, juba parem. Auto läks käima, aga tänaval sõita ei tohi, kuna lube pole. Mida teha, et lube saada :? Eksam.
Oleks seda kõike enne teadnud oleks load praegu olemas ja sõidaks.

Nüüd asjast:
Mingit PEALE KOLME PÄEVA ei eksisteeri!!!! Akvaarium vajab sissetöötamiseks vähemalt 2-3 nädalat. Kas teil ülejäänud vajalikud seadmed - Filter, soojenduspulk, valgustus(kui on soovi ka mõni elustaim akvasse panna) - on olemas? Seda selleks, et mitte pärast juurdlema hakata, miks kõik elusolendid/taimed ära koolesid.(siia näiteks - Läksin autoga sõitma, aga poole sõidu pealt avastasin, et rooli ei ole)

Skalaarid teie akvaariumisse ei sobi, sest ühe sklalaari kohta toleks arvestada vähemalt 50-75 liitrit. Kuldkalad ammugi mitte. Ega seda KRIBUKRABUGI sinna teab mis palju mahu, sest on fakt, et 45L akvaarium on suhteliselt väike.


Lõppsõnaks:
Kui tehakse mingeid pikemaajalisi ja ettemõtlevaid plaane, siis tavaliselt kaasneb sellega edu. Praegusel juhul kaasneb sellega ainult kannatuste rada. Pange kõigepealt oma akvaarium sisse töötama ja selle mõne nädala jooksul mõelge korralikult läbi, kuhu jõuda tahate. Siis on sellel teemaarendusel mõte ja ärge unustage eelpool mainitud artikleid üksipulgi lahkamast!

Edu!

_________________
240L, Molly'd, Neoonid, Rasboorad, Ludwigia Repens , Crypt. Wendtii 'Mi Oya', Anubia Barteri


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 04, 2007 12:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Alustada võiks lugemist aga nagu tavaliselt:
/article_view. ... fldAuto=16
/article_view. ... fldAuto=17
/article_view. ... fldAuto=18


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 04, 2007 06:29 
Akvarist

Liitunud: Laupäev Mär 03, 2007 11:45
Postitusi: 2
Asukoht: tartu
kõik see kraam on läbi loetud.
ja lugesin ka foorumit, niipalju, kui eilse päevaga jõudsin. on palju muid tegemisi ka, ega päevotsa foorumis istuda ja detaile otsida lihtsalt ajaliselt ei jaksa. lihtsam on siis teha teema ja küsida oma küsimus ära.
sorry, kui küsin väga lolle küsimusi, aga olen ka väga algaja. esimesest vastusest jääb küll mulje nagu ma võiks selle akvaariumi üldse poodi tagasi viia ja mõne muu asjaga tegeleda.
väike akvaarium sai soetatud ka selle mõttega, et elame hetkel üürikas, mis on üsna ajutine nähtus. ei kujuta ette suure akva transporti hiljem. pealegi pole siin suurele ruumi.
muidugi oma lolluses algul kujutasime ette, et saab mingid kaks veidi suuremat tegelast sinna võtta. aga eks peame nüüd väiksemate seas ringi vaatama vist. valik tartus tundub kuidagi nigel. tahaks miskit põnevat ja värvikamat.
ja aru ma ka ei saa, miks ei või 3 päeva pärast juba elusat kraami sisse tuua, kuna aine, mida sinna vette lisasime...selle pakendil on kirjas, et isegi 24 tunni pärast peaks seda kasutades keskkond juba kõlblik olema. see on mingi bluff siis või?
soojendus ja filter on olemas. valgustus on kaane küljes.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 04, 2007 06:43 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
still_ibizagirl kirjutas:
ja aru ma ka ei saa, miks ei või 3 päeva pärast juba elusat kraami sisse tuua, kuna aine, mida sinna vette lisasime...selle pakendil on kirjas, et isegi 24 tunni pärast peaks seda kasutades keskkond juba kõlblik olema. see on mingi bluff siis või?

Tegelikult võibki 3 päeva pärast tuua, isegi järgmisel päeval võib tuua - kuid vaid üks-kaks pisikest kala et hakata akvat sisse töötama.
/esimene/3747/index.html
Nende bakteripreparaatide kohta on üsna vastakaid arvamusi, liialt uskuda nende müügijuttu ilmselt ei tasu.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 04, 2007 08:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Ma ei tea, mis hookus-pookust sulle soovitati, võimalik et bakterikoosluse tekitamiseks vajalikku. Küllap on sellest kasu ja ehk jääb vetikaperiood seetõttu lühemaks (aga vaevalt sellest päriselt pääsed).
On tõsi, nagu Rein mainis, et akva tühjalt (loe ilma kaladeta) ei stardi. Vaatamata imevedelikele peab ikkagi midagi elusat sisse panema, nende jäätmetest läheb protsess käima. Proovi alustuseks panna mõned õunateod. Ka nn. prügiteod on kasulikud sest paljunevad kiiresti ja toodavad jäätmeid, mida taimed kasutavad. Muidugi...hiljem on raske neist lahti saada aga mitmed kalad söövad tigusi hea meelega ja väga ruttu.
Elustaimed ikka! Võta kasvõi vallisneria (vaata ka foorumisse "ära anda") vms. kiirekasvuline ja suhteliselt vähenõudlik taim. Hiljem, kui vajalik tasakaal käes, saab hakata vaikselt rohkem meeldiva floora peale üle minema.
Kaladest võiksid alguseks siiski võtta mõne vastupidava "kribu" nagu guppid, mõõksabad jne. Jällegi saab neid hiljem ära jagada.
Pump, soojendus ja valgus (läbi taimeri) peab pidevalt sees olema.
Üldiselt on 45 liitrit päris pisike ja seal on raske looduslikku tasakaalu saavutada. Väike viga (puhastamise vahele jätmine, parameetrite kõikumine) põhjustab suuri muutusi.
Üle 100 l akvas on asi märksa lihtsam kuigi ka seal tekib ajuti ebameeldivusi (kasvõi minu 240l purgis, kus tekkis seletamatutel asjaoludel sudu, mis osutus hiljem vetikaks).


Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver