foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 17 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 01, 2007 09:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Pühapäev Mär 05, 2006 08:43
Postitusi: 20
Asukoht: rapla
mina eelmine kevad-suvi täiesti algajana ostsin poest ka kalu, kes olid haiged ja ka teisi nakatasid. ntx kodus elasid rahulikult 4mollyt, tõin poest ühe juurde ja kohe lähipäevil hakkasid surema ja oligi akva tühi. siis tõin poest kaks platyt mingi aeg hiljem, siis emasel kalal oli mingi valge laik külje peal. sai soolavanne ja õnneks sai terveks. palju paremini läks siit akvaristide foorumi kaudu soetatud kaladega, 10st kalast ükski polnud haige ega ka nakatanud kedagi. niiet poe kaladest hoian veidi hirmuga eemale. müüja muidugi jah kiidab ja parseldab kõike, küsi ainult ja kõik kiidab heaks, põhiline et raha annad ja ära lähed. ps mina esimest korda küsisin ka poodi astudes müüjalt, et tahaks kalu pidada ja tema andku mulle kõik,mida vaja. anti mulle üks tehistaim, kruusakott,10l akva, 2gupit ja üks kuldkala. söök ka ja oligi kõik. niiet jah, mul endal on kahju, et see kuldkala tänu müüja parseldamisele minu juures pidi otsa saama ja kahju ka et varem seda foorumit ei leidnud. mulle ei räägitud tookord ühestki filtrist ega millestki, rääkimata veetestidest vms.

hoian sulle pöialt, et kalad terveks ravitud saaksid.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 02, 2007 12:46 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Jaan 08, 2005 06:26
Postitusi: 3519
Asukoht: Tallinn, Nõmme
Kunagi oli Tallinnas kauplus Loodus, akvapood. Seal võeti kalu müüki ka. Kõik sissevõetavad kalad läbisid kohe desinfektsioonivanni (kaaliumpermanganaat? - lillalahus, umbes minuti jagu vist). Tulemus: müügisaali akvades ei olnud kunagi haigustunnustega kalu.
Küllap on praegu paremaid vahendeid.
Tegelikult võiks ka koju toodud kalad vähemasti karantiini panna. Natuke pahasti ju, kui kogu akva seltskond kannatab. Sellest oli kunagi foorumis juttu ja siis laideti see minu mäletamist mööda maha. Praeguse näite põhjal...tasuks uuesti kaaluda. Ise olen küll nii teinud, kui vähegi kahtlus tekib.

Edu kalade ravimisel!

PS. Too suure kaubanduskeskuse poe märkus käis ühe Tallinna kaupluse kohta. Tartu omasid ei ole au tunda.


Üles
 [ 17 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver