mina eelmine kevad-suvi täiesti algajana ostsin poest ka kalu, kes olid haiged ja ka teisi nakatasid. ntx kodus elasid rahulikult 4mollyt, tõin poest ühe juurde ja kohe lähipäevil hakkasid surema ja oligi akva tühi. siis tõin poest kaks platyt mingi aeg hiljem, siis emasel kalal oli mingi valge laik külje peal. sai soolavanne ja õnneks sai terveks. palju paremini läks siit akvaristide foorumi kaudu soetatud kaladega, 10st kalast ükski polnud haige ega ka nakatanud kedagi. niiet poe kaladest hoian veidi hirmuga eemale. müüja muidugi jah kiidab ja parseldab kõike, küsi ainult ja kõik kiidab heaks, põhiline et raha annad ja ära lähed. ps mina esimest korda küsisin ka poodi astudes müüjalt, et tahaks kalu pidada ja tema andku mulle kõik,mida vaja. anti mulle üks tehistaim, kruusakott,10l akva, 2gupit ja üks kuldkala. söök ka ja oligi kõik. niiet jah, mul endal on kahju, et see kuldkala tänu müüja parseldamisele minu juures pidi otsa saama ja kahju ka et varem seda foorumit ei leidnud. mulle ei räägitud tookord ühestki filtrist ega millestki, rääkimata veetestidest vms.
hoian sulle pöialt, et kalad terveks ravitud saaksid.
|