Sain kingituseks 6-kandilise 40L-se ja umbes 50cm kõrguse akvaariumi (kaanega). Kaasas oli veel mullitaja ja põhjakruus. Kahjuks sisaldas kingitus kohe ka kalu (kukeke, 3 kupit ja 3 mõõksaba).. Seega kujunes mu esimesest akvaariumipidamisest välja pehmeltöeldes katastroof. Talitlesin müüja õpetuste järgi kuna olin totaalselt võhik sellel alal. Ei räägitud mulle midagi filtrist, püsivast temperatuurist, valgustusest. Lugedes siin foorumist, mida ma kõike valesti tegin, imestan, et kalad ja taimed need 5 kuud suutsid vastu pidada. Kahetsen väga, et ma midagi ise lisaks ei uurinud.
Omastarust tegin kõike korralikult ja nägin väga vaeva. Kalade surma tõttu aga jätsin akvaariumi 4 kuuks "nurka vedelema".
Nüüd otsustasin taas alustada, aga mitte enam nii nagu esimene kord.
Tänaseks olen juba mitmeid-mitmeid tunde foorumis veetnud ja end harinud. Eile täitsin akvaariumi veega. Põhjaks on eelnevalt pestud ja mitu korda keedetud-kuumutatud kruus ja mere- ning põllukivid.
Olen küll palju akvaariumi kohta uurinud, kuid on tekkinud küsimused just oma kindlate mõõtmetega akvaariumi kohta:
1)Kas ja kui suure/võimsa filtri ma peaks ostma?
2)Millise valgustuse peaksin muretsema? Kindel soov on elustaimi kasvatada.
3)Kui toas on kogu aeg püsiv temperatuur, kas siis on vaja soojendit?
Hetkel piirdun vaid nende küsimustega, kuna mu tekst on juba väga pikk.
Olen väga tänulik, kui keegi mu küsimustele vastab!
Ette tänades, Johanna-Maria