Felch kirjutas:
UPSid on kallid ja vähemalt akva jaoks täiesti tarbetud! Nendest jätkub voolu (sõltuvalt tarbimisest muidugi) 10 minutiks kuni pooleks tunniks.
Kui UPS-i rakendada siis vaid filtrile, nende voolutarve on AFAIK (minu teada) suurusjärgus 6-20 W (jah tean et on ka 400W filtreid kuid jutt on siiski mõnesajaliitrisest akvast enamasti). Valgusti ja soojendi taha pole UPSi enamasti vaja, soojendiga probleem vaid siis kui toatemperatuur madal. Ehk siis aeg milleks UPSi jagub on siiski pikem kui pool tundi.
Aga muidugi olen selles osas nõus et targem oleks elektrimajandus korda teha, kulutus UPSile on päris suur ja õigustab end paremini siis kui ntx päevasel ajal kaitseb akvat ja õhtul ntx ka arvutit vms. hinnalisemat tehnikat.
Optimismi filtri käivitumise osas jagan vaid osaliselt, mul on olnud nii kanisterfiltriga kui veepumbaga mitmeid juhuseid kus ta peale välja lülitamist enam ise ei käivitu, enamasti siis kui vajab juba puhastamist. Samas pole ka mitmetunnine filtri seisak veel maailmalõpp, sellistes oludes võib ehk kaaluda filtrist sisu eemaldamist - siis pole niiväga karta et seal sees on seisaku järel midagi pesemist vajavat, loomulikult ei tohi sel juhul akvat üle asustada.
Tegelikult usun siiski et elektrikatkestuste osas on Su hirmud veidi liialdatud, katsu end parem siinsete artiklite abil teemaga pisut paremini kurssi viia.