foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 13 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: appi, kaks kuldkala surnud
PostitusPostitatud: Reede Nov 18, 2005 12:02 
Akvarist

Kalakesed (7 kuldkala, erinevates värvitoonides) akvaariumis olnud kaks nädalat. Kõik tundus nagu norm olevat, kuid täna hommikul kaks surnud.
Akvaarium 180l , filtrid, kütteelement, aeraator, kaunistuseks kunsttaimed, põhjas kruus, merekarbid ja korallitükid. Veetemperatuuri hoian 21 kraadi. Süüa annan 1 kord päevas spets kuldkalatoitu vastavalt kauplusest saadud juhenditele. Mis võib olla valesti?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 18, 2005 02:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

tegelt pole kulkaladele soojendit vaja, võibolla sellepärast suridki ära.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 18, 2005 02:27 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Kuidas sul seal akvaariumis sissetöötamisega oli, kaua kestis, enne kui kalad sisse panid? Kas vett ka oled vahetanud? Kui tihti ja kui palju?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 18, 2005 02:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

lennart kirjutas:
tegelt pole kulkaladele soojendit vaja, võibolla sellepärast suridki ära.

On ikka vaja, et temp. kogaueg sama püsiks. 21 kraadi ongi kuldkaladele sobilik.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 18, 2005 02:44 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kui akvaarium sissetöötamata ja Sa pole jälginud ammoniaagi ega nitriti taset ja vajadusel veevahetusi teinud siis nad piltlikult öeldes surevad oma s... sisse, kui kiiresti osalist veevahetust ei tee (30-50%) on oodata uusi laipu. Sissetöötamise kohta on foorumis korduvalt juttu olnud, vt. kasvõi /vesi/1557/index.html , otsing abiks. Ka artiklid oleks tarvis läbi lugeda, neist on abi.
Eeldusel et toatemperatuur ei kõigu suurtes piirides pole soojendit tegelikult vaja, küll aga pole selle kasutamine surma põhjus - pigem on ta kasuks kui kahjuks.
Ja AFAIK (minu teada) oli neid selle kasti kohta üldse liiga palju, enamasti arvestatakse kuldkala puhul 40 liitrit vett nina kohta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 18, 2005 03:46 
Akvarist

p6lts kirjutas:
Kuidas sul seal akvaariumis sissetöötamisega oli, kaua kestis, enne kui kalad sisse panid? Kas vett ka oled vahetanud? Kui tihti ja kui palju?

Vett olen vahetanud kaks korda ca 2 ämbrit nädalas. Vesi seisis akvas enne kalade toomist ca nädal. Praegu on ülejäänud kalad akva nurkades ja veepinna lähedal, ahmivad kuidagi imelikult.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 18, 2005 04:12 
Moderator
Kasutaja avatar

anette1 kirjutas:
Vett olen vahetanud kaks korda ca 2 ämbrit nädalas.

Mul on kodus 15 liitrine ämber ja ca 3 liitrine ämber. Kui suur on Sinu oma?
Isegi juhul kui see on 15 liitrine siis vahetasid 2x15=30 liitrit ehk 30/180*100=~17%. Seda on ilmselt vähe, tavaolukorras loetakse heaks 20% nädalas ehk Sinu akva puhul 36 liitrit. Sul on aga sissetöötamata akva suure hulga kaladega, võimalik et ka 20% on vähe, test näitaks kas piisab või ei. Sinu asemel vahetaks kohe veel vähemalt 30 % veest.
anette1 kirjutas:
Vesi seisis akvas enne kalade toomist ca nädal. Praegu on ülejäänud kalad akva nurkades ja veepinna lähedal, ahmivad kuidagi imelikult.

Vesi või seista akvas niisama kasvõi aasta, sellest pole kasu. Vees olnud kloor ja mullikesed lahkusid esimese ööpäeva jooksul, edasi ei toimunud selle veega midagi kasulikku. Loe foorumist sissetöötamistsükli kohta, vee vahetusega on aga juba kiire.
Kas Sul mullitaja ikka töötab korralikult?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 18, 2005 04:27 
Akvarist

Rein kirjutas:
anette1 kirjutas:
Vett olen vahetanud kaks korda ca 2 ämbrit nädalas.

Mul on kodus 15 liitrine ämber ja ca 3 liitrine ämber. Kui suur on Sinu oma?
Isegi juhul kui see on 15 liitrine siis vahetasid 2x15=30 liitrit ehk 30/180*100=~17%. Seda on ilmselt vähe, tavaolukorras loetakse heaks 20% nädalas ehk Sinu akva puhul 36 liitrit. Sul on aga sissetöötamata akva suure hulga kaladega, võimalik et ka 20% on vähe, test näitaks kas piisab või ei. Sinu asemel vahetaks kohe veel vähemalt 30 % veest.
anette1 kirjutas:
Vesi seisis akvas enne kalade toomist ca nädal. Praegu on ülejäänud kalad akva nurkades ja veepinna lähedal, ahmivad kuidagi imelikult.

Vesi või seista akvas niisama kasvõi aasta, sellest pole kasu. Vees olnud kloor ja mullikesed lahkusid esimese ööpäeva jooksul, edasi ei toimunud selle veega midagi kasulikku. Loe foorumist sissetöötamistsükli kohta, vee vahetusega on aga juba kiire.
Kas Sul mullitaja ikka töötab korralikult?

paningi mullitaja rohkem tööle,hakkangi peale tööd kohe vett vahetama,osa vett on juga kraanist ämbritesse lastud,kas võib ka otse kraanivett panna meil ei ole kloorine vesi

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 18, 2005 04:39 
Moderator
Kasutaja avatar

anette1 kirjutas:
paningi mullitaja rohkem tööle,hakkangi peale tööd kohe vett vahetama,osa vett on juga kraanist ämbritesse lastud,kas võib ka otse kraanivett panna meil ei ole kloorine vesi

Vee osas oleks siiski hea teada vee parameetreid - tsentraliseeritud joogivee puhul on need enam-vähem mingites piirides, (puur)kaevust otse võetud vee puhul võivad aga olla üsna suured erinevused. Hea oleks veele lisada kloorieemaldajat, see ei eemalda mitte ainult kloori vaid ka raskemetalle. Hetkel aga ilmselt on üsna igasugune värske vesi parem kui see mis Sul akvas, nii et kui värskes vees mullikesi pole siis võiks ka kohe veevahetuse teha. Vee temperatuur peaks olema sama mis akvas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 18, 2005 05:17 
Akvarist

Rein kirjutas:
anette1 kirjutas:

Vee osas oleks siiski hea teada vee parameetreid - tsentraliseeritud joogivee puhul on need enam-vähem mingites piirides, (puur)kaevust otse võetud vee puhul võivad aga olla üsna suured erinevused. Hea oleks veele lisada kloorieemaldajat, see ei eemalda mitte ainult kloori vaid ka raskemetalle. Hetkel aga ilmselt on üsna igasugune värske vesi parem kui see mis Sul akvas, nii et kui värskes vees mullikesi pole siis võiks ka kohe veevahetuse teha. Vee temperatuur peaks olema sama mis akvas.

tänud :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 10:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

olen algaja.mulle kingiti üks kuldkala umbes 5cm pikkune 5l ümmarguses akvaariumis (ma tean et ümmargune akvaarium pole hea ja proovin võimalikult kähku uue osta,aga kui suur peaks see olema?).seal on üks kunsttaim ja mingid väiksed kivikesed või kruus vms ja poest ostetud merikarbid. ta on mul olnud alles kaks päeva. esimene päev sõi ilusti kõik ära (andsin 3 spetsiaalset kraanolit) teisel päeval ei söönud midagi :( millest see tuleb? ja üldse käib ta kogu aeg vee peal (vist ahmib õhku), lugesin kuskilt et tal peab olema hapnikurikas vesi. praegu mul pole seal mingit filtrit ega mullitajat ega mitte midagi. kas keegi oskaks soovitada mida edasi teha? vesi on mul allika oma, kas see sobib?akvaarium ei ole päikese valguse lähedal ja vesi ei paista kh liiga soe olevat. palun aidake :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 10:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

märkasin veel et vesi on hägune. kas ta käitumine võib olla stress ja et ta lihtsalt kohaneb uues kohas ja et see läheb üle?paluks kiirelt abi!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 20, 2005 11:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sa võiksid osta talle umbes 100 liitrise akvaariumi ja näiteks seltsilise :roll:
Arvestades seda et kuldkala kasvab ~15cm pikkuseks.
Sinna juurde oleks vaja filtrit (millele saab õhutusvooliku juurde panna).
Soojendi oleks ka hea, et temp ühtlasem oleks. Kuldkalale sobilik temperatuuur oleks muidu 19-21 kraadi.

Äkki on sinu "akvaariumis" temperatuur liiga kõrge ja sellest kala nii loid?
Muidugi on 5 liitrit siiski liialt väike.

Tegutse ruttu :idea:

Üles
 [ 13 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver