Uuendus:
- Plati osas muudatusi ei ole -
/haigused/40359/index.html- hakkasin panema lisaväetist, Tropica Specialized, leidsin selle kohta ka huvitava tabeli: [url]file:///Users/allar/Downloads/Analysis%20Certificate%20liquid%20fertiliser.pdf[/url]
- väetist hakkasin panema vastavalt juhendile, aga mul on tekkinud tunne, et juhendis toodud norm ei pruugi olla nii lopsaka floora jaoks, nagu minul on, sobiv olla.
- kahtlusele annab alust Tropica veebilehel toodud näidisakvaariumid, kus rikkalikuma taimestikuga akvaariumitesse pannakse olululiselt rohkem väetist, näiteks:
http://tropica.com/en/inspiration/layout/Layout99/10351. Seda on 7-10x enam kui norm ette näeb.
- minu puhul pole väetise lisamine Echinodoruse vähese lämmastiku ja fosfori sümptomeid vähendanud, pigem on need süvenenud.
- so. minu jaoks on nüüd küsimus, kas ja kuidas peaks väetise hulka suurendama.
- kardheina üritan hoida akvaariumis pigem väikeses koguses
- kardheinast veel - selle taime puhul oli väetise lisamise efekt näha - kui enne väetist olid uued pungad? pigem pruunikad, siis nüüd on need pigem rohekad.
Kujunduse osas:
- tõstsin akvaariumist augukivi välja ja paigutasin juurika ringi, saamaks veidi vabamat veeliikumist.
- taimi sai ka mõnevõrra ringi tõstetud
Filtrist:
- mul on tunne, et kogu selle suure tegemise peale ajab filter vett vähem ringi kui alguses.
- plaanin alustuseks torustiku ja ühendused puhtaks teha, filtrikarbid ja nende sisu paistab visuaalselt olema korras
Ja aitäh veelkord nõuannete eest, need õppimisel väga abiks.