foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Reede Mär 25, 2016 08:44 
Akvarist

Pildid: 1
Mina mainisin kloori ainult sellel põhjusel, et ribatestil oli see olemas, muidu kloori olemasolu veevärgis ei kahtlusta.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Mär 25, 2016 11:55 
Akvarist

jälgin ka su teemat, alustasin ka eelmise aasta detsembri lõpus uuesti oma vana akvaga.
Algus tundus ilus, taimed vohasid kasvada(silmnähtavalt) ja 2 antsu olid väga toimekad (lausa lust oli vaadata)
Siis tulid 5 neooni, neil oli ka algul kõik ok. Umbes kuu pärast üks neoon suri. Siis hakkas tasahilju vetikas vohama.
kahjuks on mul ribatestid, kuid olen neid seni usaldanud. Näidud no2 0, no3 10, gh 7, kh 5, ph 7-7,6 tunduvad ok
vetikas hakkas vohama kui vahetasin ühe valgustoru uue vastu, olen vähendanud valget aega (ja korra tegin 3 päeva pimendust)...veevahetust olen teinud umbes 3 nädala tagant, lisan pea iga nädal bakterikultuuri (kuna alguses on ju alati seda vähe ning halba ei tohiks teha)
Mürgise keemiaga väga ei taha sekkuda ühtegi protsessi niisama, et ehk aitab...Pigem on head soovitused need, et millised kalad sobivad karedama veega ja kuidas saada loomulikul moel akva tasakaalu.
Jõudu ja head toimetamist!

Üles
PostitusPostitatud: Reede Mär 25, 2016 05:22 
Moderator

Pildid: 10
Eks see taimede kasvatamine ongi tasakaaluga mängimine, peab olema piisvalt toitaineid (nitraate) piisavalt valgust ja piisavalt CO2
Kui miskit läheb paigast, siis on oht, et neid toitaineid hakkavad kiiremini tarbima vetikad.
Kui valguse lisamisega/uuendamisega hakkasid vetikad kasvama, siis esmalt kahtlustaks et CO2 tase liiga madal; selle vastu on akvapoodides vastavat vedelikku müügil. Lisaks soobitaks akvasse juurde panna kiirekasvulisi taimi, mis vetika eest toitained ära tarbiks.
Miks aga iga veevahetusega baktereid lisad ma hästi aru ei saa, pigem lõpeta ära see.
Akvas on baktereid täpselt nii palju kui vaja tekkinud nitrite töötlemiseks nitraatideks ja enamus neist bakteritest pesitsevad pinnases ja filtris. Kui nüüd lisad neid juurde, siis tekib bakterite üleküllus ja osad surevad nälga

Üles
PostitusPostitatud: Reede Mär 25, 2016 10:08 
Akvarist

Pildid: 0
Wow, ilus akva!

Üles
PostitusPostitatud: Reede Mär 25, 2016 10:18 
Akvarist

.

Attachments:
ThumbsUpLike304.jpg
ThumbsUpLike304.jpg [ 16.15 KB | Vaadatud 140 korda ]
Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 26, 2016 12:52 
Moderator

Pildid: 10
Jussjuss - väga ilus akvaarium
Mulle ka endale meeldib see et vähem on parem
Kui aga akvas asendati vana toru uuega ja selle tulemusel hakkas vetikas vohama, siis mida soovitaksid muuta/parandada
Minu mõte oleks leida see "puudulik" tegur ja natuke järgi aidata, et vetikat vähemaks saada

Taimi kohe vahetama ei soovitaks hakata, aga kiirekasvulisi taimi lisaks küll (vähemalt kuni uus toru piisavalt väsib)
See "lõunapaus" valgustuses on ka tihti aidanud, pakun et see paus peaks olema ikka 3 - 4 h

Üles
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 01, 2016 06:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

ei lugenud kuskilt välja kui tugev valgus sul on.
Aga kui see aquapro tava kaan siis sellel vilets valgus millega on keeruline taimeakvat teha

Endal ma viskasin selle kaane võrdlemisi kohe minema (kui keegi tahab siis võin anda ära väikese vaevatasu eest) ja tegin uue kaane kuhu panin 4 toru millest 2 Sylvania Gro Lux 39w, T5 torud hetkel 4st põlevad ainult 2 kuna ei viitsinud iga nädal rohida.
Samuti vahetsin selle sisefiltri korraliku välisfiltri vastu.

Jõudu!

Üles
 [ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver