Sai eile õhtul just käidud Roccas Kalakeses ja tuldud sealt tagasi suure hunniku nodiga
Sai ostetud uus sisefilter( eheim 2008), termopulk, Egeria taim ja veel hulgaliselt muud pudipadi. Muu hulgas ka 8kg akvakruusa( 1 kott kirjut ja 1 kott valget): Kahjuks sellist sinist ei ole ei Roccas ega Tartu mnt. Akvaristis.
Käes on ka uus 54L akva( hakkab pihta see suurema akva ostmine; kuigi loodan, et nüüd natukeseks ajaks vähemasti on kõik), homme-ülehomme peaks saama akvale ka valgustusega kaane. Hetkel seda pole kuna akva sai tellitud Bettast. Sealt üks veider avastus- nimelt on akva ülaservas lisa klaasäär(mõlemas 60cm servas on u.3-4cm pikkune klaasriba. Nagu killuke akvakatust. Uurisin eile Rocca poes oleva starter komplekti 54L akvat ja seal küll sellist serva ei olnud... Ei tea kas nüüd jääb see äär segama kaant(juhtmeid)? Kaas peaks olema sama, mis on standartkomplektidel.
Täna panin siis uue akva ka startima
Sai pestud kruus sinna pandud ja mõned kunsttaimed- elusaid ei julge veel panna, las olla väikses akvas. Filtrisvamm sai korra loputatud väikses akvas ja siis pandud ka tööle. Termopulka pole hetkel käivitamise perioodiks nagu vaja? Et bakterid saavad elu alustada ka ilma soojenduseta või oleks see siiski vajalik tööle panna? Baktereid sai lisatud JBL Safe Stardiga(seda lisan igapäevaselt). Homme panen nats kalatoitu ka bakteritele sinna. Elustaimi enne uut nädalat ja kalu enne ülejärgmist nädalat vist sisse ei pane. Või võiks varem, kuna lisan iga päev
safe starti ?
Väiksesse akvasse sai täna toodud ka 7 pealine neoonidekamp. Kui alguses kadus pool seltskonnast kunstkännu sisse peitu, siis õhtul ujusid päris tihti ka juba hajusalt ringi. Üks neoonidest on albiino
Täitsa armas tüüp- ise on heleroosa ja silmad on punased. Loodan, et värvipuudumine ei tee teda teistest nõrgemaks/kehvemaks....
Lapsed teadsid, et kui nad lõunaune ära magavad, siis ma tulen uute kaladega- üks poiss olevatki nii kui silmad lahti sai tehtud, küsinud, et kas ma olen kaladega kohal. Terve õhtu seisis akvade kõrval ja jälgis mu toimetamist ja hiljem veel emaga kooski kalade tegemisi
Loodan, et homme on ka kõik elus...