foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 23 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2005 11:38 
Akvarist

Tere,

Mul ka esimene akvaarium tulemas. mõõmed siis ca 170*70*40 ehk siis 480l.

Olen uurinud erinevatest akvapoodidest mis võiks eritellimus maksta?
Hinnad on tulnud päris korralikud!
Kas on siin foorumis ka inimesi, kes seda kunsti hästi valdavad ja ehk viitsiksid sellise asjaga mässata?
Tasu muidugi kokkuleppel.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2005 11:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina sain just kätte Kadrioru akvameestelt 490L akva ja maksis 3500.-

Tegelikult uurisin neilt 375L akva tegemise hindasid, see oleks tulnud 3200.- aga siis ta pakkus neil valmis-akvat (mida keegi oli tellinud aga siis enam ei tahtnud) 490L 3500-ga (tavahind vist oli 4800.-) ja võtsin ära :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 16, 2005 10:59 
Akvarist

Mina tellisin Tartu Betta poest 180 liitrise(100x40x45).Maksis 4krooni/liiter+50krooni Tallinnasse toomine :lol:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 17, 2005 08:48 
Akvarist

ky, kuidas Betta akvaarium tundub? Kas on korralik ja peab ikka vett? :lol: Tahtsin ise ka sealt tellida umbes sama suurt, aga kuidagi kahtlaselt odav ja keegi ütles, et pole eriti kavliteetne :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 17, 2005 09:24 
Akvarist

Ma pole veel vett jõudnud sisse lasta.Alles sain aluse kätte.
Ise ka kahtlesin enne tellimist,kuid siit foorumist lugesin,et osad on ikka rahul ka :wink:
Ainus mis veits ehmatas,oli,et üleval on klaasliistud.2 mööda pikiserva ja 2 keskelt üle.Öeldi,et nii suurtel(kõrgetel)pidi alati olema,et laiali ei vajuks.Me tahtsime miinimum hinnaga maksimum mõõtu saada(üle 180l on kallim).Võibolla oleks leppinud 5cm madalamaga,kui siis poleks neid liiste olnud?Kellel kaan peale tuleb,pole vahet,välja ei paista.Ma kavatsen aga esialgu ainult niiskuskindla päevavalguslabi peale panna.Eks siis toetubki nenede kahe põiki liistu peale.Ega need nii hullud ka pole,lihtsalt polnud enne sellist asja näinud.
Bettas tehakse ainult läbipaistva silikooniga akvasid.Nad olevat kunagi musta ka katsetanud,kuid see ei pidavat nii hästi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 17, 2005 09:40 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
ky kirjutas:
Ainus mis veits ehmatas,oli,et üleval on klaasliistud.2 mööda pikiserva ja 2 keskelt üle.Öeldi,et nii suurtel(kõrgetel)pidi alati olema,et laiali ei vajuks.Me tahtsime miinimum hinnaga maksimum mõõtu saada(üle 180l on kallim).Võibolla oleks leppinud 5cm madalamaga,kui siis poleks neid liiste olnud?

Täiesti normaalne, mul samamoodi klaasliistud ja liistude peal lambid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 17, 2005 11:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mu akva 150x53x62 (k)cm ja tal on aint pikiservades liistud. Üle liistusid pole. Kas ma peaksin nüüd arvama et mul ta laguneb laiali kui vee sisse saab? :shock: Ei taha uskuda, Kadrioru akvameeste kohta ma aint häid sõnu kuulnud [-o<

Miks need liistud üleüldse seal pikiservades on? Kas sinna peale toetatakse kaas või? Ja kas vett peaks panema nende liistudeni?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 17, 2005 12:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eks need pikiliistud hoiavad akvat laiali vajumast. 150 on päris pikk akva ja kui selle veega täidad, siis 6mm klaas surutakse kumeraks ...
Selle ärahoidmiseks on vaja külgi kuidagi tugevdada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 17, 2005 12:11 
Moderator
Kasutaja avatar

alger kirjutas:
Eks need pikiliistud hoiavad akvat laiali vajumast. 150 on päris pikk akva ja kui selle veega täidad, siis 6mm klaas surutakse kumeraks ...
Selle ärahoidmiseks on vaja külgi kuidagi tugevdada.

Ma küll ei usu et tal 6 mm klaas oleks. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 17, 2005 12:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

mhhh ...
:roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 17, 2005 12:44 
Akvarist

Betta akvaariumid on odavamad kuna nad kasutavad öhemat klaasi (näiteks kui peaks olema 8mm on 6mm) ja sellest on tingitud ka need klaasiribad mis risti liimitud. Pealegi ühel akvaariumil , mida olen näinud olid klaasi servad ainult lihvitud ja pealegi halvasti , samuti oli klaasi servadel palju väikseid vigastusi ja täkkeid. Arvan , et Kadriorus ja näiteks Tallinnas Kalakeses on klaasidel servad lihvitud , poleeritud ja faasitud aga sellise töötlemise meetri hind on vist umbes 45 krooni(söltuvalt ka klaasi paksusest ja firmast). Ja köik küljed kokku annab päris hea summa. Aga see välistab vead klaasi servades. Minu arvates on klaas hea ,painduv ja tugev materjal aga eeldusel ,et servad on terved.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 17, 2005 04:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul klaas 1cm paks :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 17, 2005 04:47 
Moderator
Kasutaja avatar

moin kirjutas:
Arvan , et Kadriorus ja näiteks Tallinnas Kalakeses on klaasidel servad lihvitud , poleeritud ja faasitud aga sellise töötlemise meetri hind on vist umbes 45 krooni(söltuvalt ka klaasi paksusest ja firmast). Ja köik küljed kokku annab päris hea summa. Aga see välistab vead klaasi servades. Minu arvates on klaas hea ,painduv ja tugev materjal aga eeldusel ,et servad on terved.

Minu teada Kadriorust võib saada täpselt sellise asja nagu soovitakse - kui klient tahab lihvimata servadega siis ta ka selle saab ja see on loomulikult odavam. Samas nad seda ei soosi ja tõtt öelda ei soovitaks kah kellelegi, välja arvatud juhul kui hirmus isu lihvimist ise läbi viia.
Ja klaasi paksust nad lasevad ka kliendil valida kuid minu teada vaid neis piirides mil tulemus on nende silmis ohutu, seepärast ka olin nii veendunud et kõnealune akva ei saa olla 6 mm klaasist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 17, 2005 06:45 
Meremees
Kasutaja avatar

Kalapoeg Nemo kirjutas:
Mul klaas 1cm paks :D
Sellisel juhul on sul teoreetiliselt 2.3 kordne tugevusvaru ja seda isegi ilma igasuguste liistudeta juhul, kui akvaarium on pilgeni veega täidetud. :wink:

Arvutused on tehtud http://www.fnzas.org.nz/glassthickness.0.html alusel tavalise klaasi jaoks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Veebr 18, 2005 05:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Need servades asuvad liistud on üldjuhul kasulikud.
Ka kõik netis pakutavad arvutused (vähemasti need, mida näinud olen) on arvestatud selliselt, et klaasi ülemisele servale on tugevduseks liist.
Mul vajus 13mm klaasiga (6+6) akva keskelt üle sentimeerti laiemaks ilma liistudeta (pikkus: 120 cm vesi 40cm 50-st).
Tegelikult pole see teab mis katastroof, sest klaas on vabalt nõus painduma (Näide1, Näide2), aga tavaliselt pole akva omanik sellise asjade käiguga arvastanud ja sel juhul tundub läbipainumine ebaesteetiline ja ka hirmuäratav.

Siiski võiks keegi matemaatika/füüsika huviline kodanik välja mõelda ja avaldada ka arvutused, kui paks peaks olema klaas, et läbipaindumist ei esineks (tegelikult siis jääks näit. 0,5 mm -ni meetri kohta)...

Ja veel üks asi - akvaehitajad vast ise siiski klaasi ei lõika vaid tellivad selle mõõtude järgi kusagilt tööstusest/töökojast. Niisamuti nagu igaüks meist. Kokkukleepimiseks kulub (sõlutvalt suurusest muidugi) mõned tunnid ja mõni tuub silikooni. Ja nende viimase kahe eest küsiti minult Kadriorus ca. 2000 krooni (akva 375L). Ma pidasin enda aja ja saadava kogemuse summat odavamaks ning kleepisin klaasid ise kokku.
Viimase lõiguga ei tahtnud ma öelda midagi halvustavat Kardioru akvameistrite pihta. Pigem aga seda, et akva kokkupanekus pole midagi müstilist ja igaüks saab ise välja arvutada, kas tal on kasulik seda ise teha või töö spetsialistidelt tellida.

Üles
 [ 23 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver