foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 50 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 03, 2011 01:05 
Akvarist

assuuu kirjutas:
et aga seal filtris kas seal põneb mõneaja tagant midagi vahetama ka(osadel on need svammid sees) et kas neid peab siis vahetama ja kui pika ajja tagant?

Sellest ära hetkel muretse, vahetama hakad mingi poole aasta pärast, või isegi rohkem. Uskumatu algajale, aga filter peabki natuke must olema. Päris hoolikalt seda puhastada polegi vaja, kuna filtris kogunevad bakterid mis aitavad sul mikroelementide balanssi hoida. Loe sellest kah.
Ma puhastan (pesen läbi) filtri sisu umbes kord 1-2 kuus ja panen tagasi. Vahetan seal ainult seda peent valget osa (on müügis, umbes 8 tk karbis). 1,5 aasta möödudes vahetasin ka ühe poroloni (neid on seal 3 tk paksemaid + 1 must + 2 neid valgeid peenikesi).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 03, 2011 01:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

suured tänud.

Ei pane kohekindlasti barbuseid kuldkaladega kuna on öeldud et ühed soojavee ja teised külmavee kalad ja, et barbused ei sobigi kuldkaladega kokku.
-Mõtlesin et panen äkki barbused mollidega kokku. Vaatasin ühest tabelist siin foorumis ja oli kirjas, et mollid ja barbused võb küll ühte akvaariumi panna:D ja kuimitu mollit ja barbust ma siis akvasse võiks panna (et neil ikka hea oleks ja üleasutust ei tekiks) siin samas öeldi mulle et 70L akvasse võib panna kuni 5 barbust et mitu mollit ma veel juurde võiks panna kui akvaarium on 110L
ahja et kas barbuseid võib antsuga kokku panna??
Või et kui keegi saaks et äkki soovitaks mulle mis kalu tasuks barbustega kokku panna:D
Ja veel, TESTID, miks neid vaja on ja mis nendega teha, missugused testid osta kas ribatestid või tilgatestid.Kas keegi palun selgitaks mulle :D?
ettetänades,
assu

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 03, 2011 01:41 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma arvan kui sa foorumis rohkem ringi vaataks ja loeks siis ei oleks sul vaja neid küsimusi esitada. Mina sain näiteks siit foorumist lugedes oma küsimustele küll väga ilusti vastused. Võta kätte ja tuhla ringi :) Jääb kõike muudki kasulikku silma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 03, 2011 01:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

olen otsinud küll päris mitu päeva ja pole leidnud vastust sellele mollide ja barbuste küsimusele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 03, 2011 01:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul läks natuke üle nädala, et kõik teemad üks haaval läbi lugeda. Ja mollide ja barbuste sobivus on ilusti tabelis kirjas. Ja isegi antsud peaksid barbustega sobima. Ribatestide ja tilgatestide sobivuse kohta oli ka pikk teema, kus samuti verivärske akvaariumi omanik nende kohta küsis. (vabandan , et ma täpselt teema pealkirja ei mäleta :()
Ja eriti kasulik on kui sa võtad foorumi ülevalt paremast servast lahti LINGID, kus on kalade ja taimede määramiseks alapeatükk. Sealt näiteks aquahobby.com, millest on hea vaadata erinevaid kalu, millised nad välja näevad, millised on akvaariumi minimaalse suuruse nõuded ja vee pH tase..

Jaksu lugemisel ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 03, 2011 02:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

suured tänud:D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 03, 2011 02:04 
Akvarist

Tsiteeri:
-Mõtlesin et panen äkki barbused mollidega kokku. Vaatasin ühest tabelist siin foorumis ja oli kirjas, et mollid ja barbused võb küll ühte akvaariumi panna:D
ahja et kas barbuseid võib antsuga kokku panna??

Võib nii antsud kui ka mollid. Võib veel daniod panna, labeo (1-2tk, mitte rohkem), tegelikult paljud kalad võib barbustega kokku panna.
Testide kohta ei ütle midagi, ei kasuta ja arvan et see on tühi raha raiskamine. Tegin enda kraanivee keemilise analüüsi prof. laboris et teada milline see vesi on, isiklikult mulle sellest piisas. Taimedest on näha mis puudub. Karedus suht ei muutu, mis kraanivees on see ongi. Ph samuti. CO2 mullitamist ma nigunii ei reguleeri. Kui sifoonid ja vahetad paar ämbrit vett kord nädalas ja regulaarselt, siis midagi ei muutu ja see ongi kõige tähtsam, akvaga ei tasu rabeleda ja iga päev mingeid teooia järgi puduva keemiat toppida. Balanss mis ei muutu on tähtsam. Näiteks, ma olen kohe kindel ilma mingit testi, ei mul ühes akvas on P tase mingi 4-5 korda üle piiri, aga välimuse järgi seal kõik ok. Aga see isiklikult minu arvamus. Ehk siis teside kohta aitab keegi teine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 03, 2011 02:32 
Akvarist
Kasutaja avatar

aitäh:D
aga siis veel üks küsimus(mavägaväga vabandan et neid niipalju)
et kas barbuseid ja discuseid võib koos pidada??
ahjaa ja kui ma vaatasin seal aquahobby.com vaatasin tiger barbuse kohta ja seal oli kirjas et tank- 80L et mismõttes?? ühe kala jaoks vms?? panen lingi kaahttp://www.aquahobby.com/gallery/e_tiger.php

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 03, 2011 02:34 
Akvarist

Tere,

Barbused on parvekalad. Koos tuleb võtta vähemalt 5TK.
Sellest ka see 80L kiri.

Raul

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 03, 2011 02:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

okei tänud:D
"labeo (1-2tk, mitte rohkem), " (ma ei oska tsiteerida, aga igastahes paulik ütles nii)

et aga siis 5 barbust ja ss juurde 1-2 labeot ?? (vabandan lollide küsimuste pärast) :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 03, 2011 02:39 
Akvarist

Pigem ikka 1 labeo. Tegemist on oma liigikaaslaste suhtes agressiivse kalaga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 03, 2011 02:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

suuredsuured tänud, nendele kes aitasid:D:D
nüüd siis on mul sellised eesmärgid-
110l akva(juwel rekord)
5 barbust
1 labeo või 5 mollit
ja u. 1-2 antsu

aga oleks neil seal kõigil piisavalt ruumi??? või peaks vähemaks võtma??
ettetänades,
assu
ahjaaa ja veelkord suursuur tänu kõigile kes siin mind aitasid sain palju targemaks kohe:D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 03, 2011 08:00 
Akvarist

Jah, see seltskond on päris ok. 5 barbusele kitsaks ei jää. Võib vabalt barbuseid isegi rohkem, mingi 8-10tk kui 1 labeo + 2 antsu.
Kui 5 mollit labeo asemel, siis 7 barbusest piisab.
Tihti peale mõni üksik esimesel aastal sureb kah.
Mul endal on 120L kohta 15 barbust + 1 labeo + 1 kollane tsihliid (polnud mujale panna).
Diskusitega parem ära tegele. See pole algajale kala ja tihtipeale ei söö midagi peale elustoitu. Vähemalt mul ei söönud neid "diskuse jaoks" graanuleid, ega liha ja krevette või kala.
Ausalt öeldes, mured tavaliselt tulevad taimedega, mitte kaladega :) See on nats keerulisem teema kui kalapidamine, eriti kui akva on uus. Aga kui paned vallisneeria + ehinodoorused + cryptokoriinid, siis ka nendega pole tavaliselt mingit muret. Kasvavad, tee mis tahad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 03, 2011 08:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

tegelikult ei plaaninud ma eriti elustaimi sinna akvaariumisse osta:D
aga et kas on vaja või saab ka ainult kunsttaimedega??
või on elustaimi ka vaja?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 03, 2011 08:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
isiklikult :!: pooldaks ikka elustaimi !
Siis moodustub ikka miniatuurne ja toimiv ökosüsteem: Taimed, kalad, teod.......
Minu arvates sobivad kusttaimed rohkem nagu kunstkaladega :D, aga see muidugi minu isiklik arvamus! :D

Üles
 [ 50 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver