Tere!
Olen alles täitsa algaja, kuid viimasel ajal on hakanud kohutavalt huvi pakkuma akvaarium ja selle juurde käiv elu.
Olen siin nädal aega postitusi lugenud ja lugenud. Mõni hetk tundub kõik lihtne olevat ja läheks kasvõi kohe poodi ja ostaks akvaariumi ära, teine hetk tuleb jälle masendus, et kas ma saan ikka sellega hakkama.
Kuna ma alguses ei saa tehnikast midagi aru ja ilmselgelt ei oskaks "head" akvaariumi komplekteerida, siis mõtlesin, et äkki tasuks osta mõni poes müüdavatest stardikomplektidest. Uurisin foorumis ringi ka, kuid otseselt stardikomplekte puudutavaid teemasid ma nagu ei leidnud. Stardikomplekti eesmärk peaks olema algajale ju kõik võimalikult lihtsaks teha, kuid mind painab mõte, et kas komplekti kuuluvad ikka ka head asjad.
Mind huvitab hetkel konkreetselt
AQUASTAR 60, 54l.
http://kalake.ee/index.php?lang=est&main_id=285Lisainfosse on kirjutatud, et sisaldab
Eheim sisefiltrit 2007, Jäger termoregulaatorit 50W, valgustust 1x15W, termomeetrit ja kalakahva.Tean, et 54l akvaarium on suhteliselt väike ja paljud hoiatavad siin foorumis, et peagi võib tekkida soov see suurema vastu vahetada, kuid poes nägin ma seda sama akvaariumit töös ja mulle vähemalt alguses tundus see suhteliselt sobiv.
Kuna tahaksin kasvatada ka mõndasid elustaimi (pigem vähenõudlikumaid), siis tean, et valgustus mängib siin suurt rolli. Ilmselgelt jääb 15W valgustusest väheks pirtsakate ja ilusamate taimede kasvatamisel, kuid kas mõned lihtsamad ja algajale sobilikud taimed saaksid sellise valgusega hakkama?
Muidugi panevad mind muretsema ka kõik muud tehnilised asjad- kas Eheim sisefilter 2007 on hea ja sobilik, kuidas on Jäger 50W termoregulaatoriga?
Kas sisefiltrist piisaks, kui sooviksin akvaariumis näha ujumas kõige lihtsamaid eluspoegijaid, keda algajad eelistavad? Või peaks muretsema ka mullitaja?
Oleksin väga tänulik kui siinne tark perekond mind aitaks ja nõustaks, et kas tasub osta sellist stardikomplekt?