foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 37 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: 180L akva käivitamine.
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 23, 2011 12:25 
Akvarist

Pildid: 7
Ostsime eile ära endale põhjakruusa ja kännu.Taimed saame järgmise nädala lõpupoole.Tekkis küsimus,et kas oleks ok kui paneme täna kruusa põhja ja dekoratsioonid, laseks vee sisse ning taimed istutaks siis järgmine nädal?Kas filter tuleks ka täna kohe tööle panna?Kas alustava akva kemikaalide lisamisega tuleb alustada täna või siis kui taimed on sees?(JBL Biotopol ja JBL Denitrol)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 23, 2011 02:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Arvan, et võib ka nii, et taimed hiljem istutad, ei tohiks probleemi olla. Ja filter tuleks loomulikult kohe tööle panna, siis hakkab filtrisse juba vaikselt bakterikultuur tekkima. Kemikaale võib ka kohe lisada. Vähemalt mina tegin nii :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 23, 2011 02:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ja kruus pese ka enne akvasse lisamist ära. Muidu on vesi tükk aega väga sogane! :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 24, 2011 10:52 
Akvarist

Pilt

Nii,pesime kruusa u 5 korda läbi erinevates ämbrites aga päris kristallselget vett me ei saavutanud isegi viimases ämbris:)Panime kruusa ära ning lasime eile hilisõhtul ka vee sisse,filtrit ja kemikaale eile õhtul kohe ei pannud kuna olukord on ikka VÄGA hägune,taustapilti näha ei ole praktiliselt.Täna hommikuks ei ole see vesi veel ära settinud?Kas see ongi normaalne ja kui kaua võib aega võtta see settimine?Paneme kohe ka filtri ja kemikaalid sisse.Kõigele lisaks tõusis ka känd üles kuigi kaevasime ta sügavale kruusa sisse aga ilmselt peame siis panema sinna peale hoopis mõne raskema kivi.
Loodan,et see akva selliseks ei jäägi:)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 24, 2011 11:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Täiesti tavaline kui pinnast sisse panna. Filter koristaks nüüd hõljumi ära. Siis pese filter uuesti üle ja alles siis pane kemikaale kui just tahad neid kasutada.
Aa, enne vee puhtaks filteerimist võiks taimed istutada - see tegevus ajab ka sodi üles.
Kännul läheb aega, kuni ta piisavalt vett täis on ja enam pinnale ei kerki.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 24, 2011 11:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Selline hägu on täiesti normaalne ja settimine võib võtta aega paar päeva.
Ise pesen kruusa umbes 30-40 korda läbi, nii kaua kuni ämbris jääb vesi juba selge ja siis tekkib ikkagi akvaariumis vee sisselaskmisel kerge hägu.

Aga filter pane kohe tööle.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 24, 2011 11:23 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Teokarbid ei ole hea mõte, kuna lahustuvad aja jooksul vees ja eritavad sinna Ca-karbonaati, mis tõstab karbonaatkaredust.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 24, 2011 12:23 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Hägu settimine võib võtta aega mitu päeva, see pole iseenesest mingi suur probleem. Olen eksperimendi korras ka täiesti pesemata kruusa (ikka sellesama ehituspoes kuivliiva nime all müüdava) otse kotist akvasse pannud, päris mitu päeva oli vesi hägune aga settis lõpuks kenasti ära ning hiljem sellest mingit jama küll polnud, julgeksin sama ka uuesti teha. Pesemise tulemusena saabub ilus pilt lihtsalt kiiremini, sestap võimaluse korral võiks ikka pesta - kui ka paar korda pesta siis saab neist kõige kergematest osakestest mis aeglasemalt settivad, lahti. Kiirfiltriga saab mingi osa sellest hägust kätte, diatoomfiltriga saaks koheselt selgeks.
Taimi on kõige mugavam istutada kuivas akvas enne vee sisselaskmist (eriti mullapõhja korral), aga muidugi saab ka hiljem teha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 24, 2011 01:16 
Akvarist

Suur aitäh teile nõuannete eest.Teokarbid korjasin ma välja ning taimed loodan osta nüüd paari päeva jooksul.Ma ei hakka siis seda filtrit sinna enne taimede istutamist panema,samuti alustan siis kemikaalidega ka peale taimede istutamist?Need kaks ainet on vist vajalikud,kuna pidid tekitama baktereid ning teine parandab kraanivee kvaliteeti.Meil on siin vesi suhteliselt rauarikas.Kas seda annab ka millegagi parandada?Ja tegelikult oleks mul paar küsimust veel.Olen siit lugenud,et kui taimed sees ja vesi paar päeva seisnud,siis võiks panna mingid vähenõudlikud elusolendid sise nt gupid,krevetid jne,et nad hakkaksid siis tootma vajalikke baktereid ning tekiks selline elus keskond.Ma ei oska seda seletada hästi aga te saate kindlasti aru mida ma mõtlen:).Meil on Aqua pro 100 akvaarium kus olid komplektis vajalikud asjad(Eheim soojendi,filter termomeeter ja kahv).Tahtsin küsida selle filtri kohta seda,et seal on üks ots kuhu saab panna mingi torukese,millel oli vist 4 auku.Kas see on see lisahapniku ots?Kas see on vaja sinna külge panna?Kuskilt ma lugesin,et kui akvaarium ei ole väga tiheda asustusega siis ei ole seda lisahapniku otsikut vaja panna?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 24, 2011 09:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Tehnika kohta vastab ehk keegi teine, aga enne kalu võiksid panna mõne teo. Neile siis pisut nosimist. Pärast tigusid kalad, olles vahepeal ikka veeteste teinud. Ja ikka üks õunakas ning 10 liitrit vett.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 24, 2011 10:02 
Akvarist

Olgu.Kas krevetid sobivad ka esimesteks asukateks?Millist toitu ma neile ostma peaks?Tekkis veel selline küsimus,et tahaksin panna kookosekoort ning keetsin seda nüüd ning vahetasin 4 korda vett aga vesi ikka selline pruunikas.Kas see on normaalne?Kas ma tohin ta nüüd akvasse panna või teeb ta selle vee nüüd hoopiski pruuniks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 24, 2011 10:08 
Moderator
Kasutaja avatar

Ära kiirusta krevettide ja muude kalade sissetoomisega. Pärast võid kahetseda. Ikka tasa ja targu.

Kookose koor eritab üsna kaua keetmisel punakat värvitooni. Kui oled juba neli korda keetnud, siis peaks piisama küll. Võib juhtuda, et siiski muudab Sinu akva vesi veidi oma tooni, kuid see ei tee kurja. Ajapikku vesi muutub taas normaalseks. Sama on juhtunud ka kännujuurikatega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2011 01:19 
Akvarist

Nonii.Istutasime taimed ning panime filtri tööle.Meil on Eheimi Aquaball 180 filter.Kõik oli väga ilus ja tore kui järsku vupsas filter klambri küljest lahti ning tõusis pinnale,nii et vett pritsis akva lampidesse ning kapi taha.Miks ta niimoodi lahti tuleb?Kas ta pole piisavalt täis imbunud,et pinnale tõuseb?Ta käib sinna klambri külge lihtsalt ning mingit lisakinnitust ei ole või ei oska ma seda kasutada :oops: .

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2011 01:21 
Akvarist

Igaljuhul ööseks ma seda käima jätta ei julge,sest läbi une võibolla ma ei kuulegi kui ta sealt jälle lahti tuleb ning hommikuks olen ise nagu basseinis :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2011 03:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Mille küljest filter lahti tuli ? akvaklaasi ? klambri ?
oli see ininappadega detail õigetpidi klaasi küljes?
Filter peab akvas tegema tööd 24/7 ...

Üles
 [ 37 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver