foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 37 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2011 10:15 
Akvarist

Pildid: 7
Klaasi küljes on iminappadega selline komnurkne asi.Filter tuleb selle sama asja küljest lahti,ma ei oska seda õigemini nimetada kui filtri pesa,sest filtri lükkan nagu selle külge aga kui ta survega töötab,siis vupsab ta sealt lihtsalt välja.Kuna ta töötab,siis alt tõmbab vett sisse aga sealt ülevalt torust purskab kõik akvast välja.See klamber ei tee mingit klõpsu vaid filter käib lihtsalt lükates sinna sisse.Proovime nüüd kohe ta uuesti tööle panna,et kas ta tuleb ikka välja.Öö läbi lasime tal liguneda seal akva vees,äkki imas svammid täis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2011 10:47 
Akvarist

Ja jälle tuli ta selle kolmnurkse klambri küljest lahti ja pritsis laia kaarega vaiba peale.Me polegi julgenud kaant peale panna,sest muidu pritsib ta ju otse lampidesse.Kui palju see ülemine õhuots väljas peab olema?Tegime kõik nagu kasutusjuhendi järgi aga ma ei saa enam aru milles asi...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2011 10:51 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Juhendit lugedes jääb mulje nagu poleks fitrit paigaldades teda lõpuni paika surutud -pessa asetades peaks klõpsu tegema ja siis ta ka seal pesas kinni ...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2011 11:02 
Akvarist

Pildid: 0
Proovi see kolmnurkne klamber klaasi küljes 180kraadi põõrata,pista filter paika ja lükka pisut üles poole siis peaks kinni jääma.Võid enne kuivalt proovida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2011 11:20 
Akvarist

Tegin mõned pildid.
Teistpidi seda pesa ma keerata ei saa kuna siis ei saaks filtrit sinna kinnitada. Klõpsu ta ei tee.

Pilt

Pilt

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 28, 2011 04:00 
Akvarist

Võtsime nüüd seda õhuotsa natuke rohkem veest välja ja hetkel on ta juba oma 5h töötanud ja ÕNNEKS pole enam välja tulnud.Kalakese poest öeldi,et see mudel ei pidavatki klõpsu tegema,et tuleb niisama sinna pessa lükata.Eks näis,loodame et saime nüüd asja korda.Vesi on ka palju parem ja selgem.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 01, 2011 02:51 
Akvarist

Tere taas:)
Pump on nüüd need päevad ilusti töötanud ning enam pole õnneks uputust tekitanud.Ilmselt tegime valesti seda,et panime selle õhuvõtu otsa liiga veepinna ligidale.Nüüd on ta ikka korralikult veest väljas ning nüüd seisab filter kenasti oma kohal.Nagu ikka uue asja alustamisel tekib iga päev juurde uusi küsimusi.Mõtlesin,et kirjutan nüüd oma järjelugu edasi ning esitan need küsimused siia,oma teema alla.
Lasime akva uuesti tühjaks kuna see vesi seal sees oli ikka kole sogane ja hägune.Taimed istutasime ära 27.01(neljapäeval),samal päeval lasime sisse ka uue vee.vesi on ikka hoopis puhtam ning taustapilti on isegi näha:).Millal peaks tegema nüüd veevahetust ja põhjapuhastust(sifoonimist)?Kui palju oleks OK korraga vett vahetada?Kas võib lasta otse kraanivett või peaks vesi ennem 24H seisma?Kui peaks seisma siis kus teie seda vett hoiate?Kui me peaks vahetama 20%(s.o peaaegu 40L),siis ämbritesse ei ole seda eriti mõeldav panna...
Milliseid veeteste tasuks osta?Kalakeses müüakse JBL 5in1 testid kus kõikide vajalike ühendite testid olemas,kas need on usaldusväärsed või peaks ostma iga näitaja testimiseks eraldi testid?
Kõige lõpuks,milliseid kalu sinna elama tuua?Mitte et ma kohe neid ostma läheks aga teeme väheke eeltööd.Mulle tundub,et kõik ilusad kalad on röövkalad.Tahaks midagi natuke suuremat,keda ikka näha ka oleks.Oskar,papagoi...???See kalade valimine on nii raske teema...:)Need,kes meeldivad,need on kurjad jne jne.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 01, 2011 02:52 
Akvarist

Aahjaa,üks asi läks kiiruga meelest ära.Kas filter peab töötama koguaeg täisvõimsusel või võib ta keerata ka madalama astme peale,siis ei tule neid õhumulle eriti...?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 01, 2011 10:52 
Akvarist

Hetkel akva siis selline :

Pilt

Pilt

Pilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 01, 2011 11:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Las ta töötab esialgu täisvõimsusel (kuigi tegelikult on veevool koguaeg sama, regullid vaid lisaõhku), tõmbab vee rutem selgeks. Muul ajal võib küll voolu vähemaks sättida et taiimed ja kalad vastasseina küljest lahti pääseksid :)
Puhastamist on vaja teha alles siis kui elu purgis käimas ja jääke tekib. Mina lasen uue vee otse kraanist (dušist, siis ajab voolus enamiku õhum.ullidest välja).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 02, 2011 02:20 
Akvarist

Felch kirjutas:
Las ta töötab esialgu täisvõimsusel (kuigi tegelikult on veevool koguaeg sama, regullid vaid lisaõhku), tõmbab vee rutem selgeks. Muul ajal võib küll voolu vähemaks sättida et taiimed ja kalad vastasseina küljest lahti pääseksid :)
Puhastamist on vaja teha alles siis kui elu purgis käimas ja jääke tekib. Mina lasen uue vee otse kraanist (dušist, siis ajab voolus enamiku õhum.ullidest välja).

Kas peaksin siis kõigepealt kalad sisse panema ja alles peale kalade sisselaskmist paari nädala pärast võiks natuke vett välja vahetada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 02, 2011 03:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Kõige vastupidavamad kalad sinu valikust. Või (õuna-)teod. Las elavad nädala või paar ja siis, peale veendumist et nendega ja veega kõik ok, lase teised kalad sisse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 02, 2011 04:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

annke kirjutas:
Aahjaa,üks asi läks kiiruga meelest ära.Kas filter peab töötama koguaeg täisvõimsusel või võib ta keerata ka madalama astme peale,siis ei tule neid õhumulle eriti...?

Mul on endal ka sarnane filter n.ö tagavarafiltrina ja minu mäletamist mööda filtri võimsust muuta ei saa, küll aga sissetõmmatava ja õhu hulka, mis samas ei tohiks oluliselt filtri filtreerimisvõimet mõjutada. Mina kasutasin filtrit ka üldse ilma selle õhutustoruta samuti väga edukalt. Et mis ma öelda tahan, see õhutusfunktsioon on filtril rohkem lisa, mida ilmtingimata alati kasutada ei ole vaja, kõik sõltub konkreetsest akvaariumist, olukorrast. Loomulikult midagi paha see õhutamine ka ei tee :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 03, 2011 10:11 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Mul on ainult sisefiltrid olnud ja ma ka pole kunagi kasutanud lisa õhuvoolikut. Sõltub sellest kes seal elavad ja kui palju neid on.
Aquaeli sisefiltriga olen korra katsetanud õhuvoolikut ja mulle tundus, et veevoolu tugevus muutus(kui eemaldasin õhuvooliku)võimsamaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 03, 2011 11:12 
Akvarist

Pilt

Sellise eluka leidsin täna akvast. Kas keegi oskab öelda , mis teoga on tegu ja kas ta on taimedele ohtlik?
Kuidas nendest lahti saada?

Üles
 [ 37 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver