Sissejuhatuseks:
Olude kokkusattumisel jäi mulle hallata üks võrdlemisi hiljuti kokku pandud akvaarium koos sisuga. Lisatud on mõned klõpsud telefoniga...
Akvaariumist:
Juwel-i 80 liitrine akvaariumikomplekt (akvaarium, valgustus, filter, soojendi, termomeeter).
Üldpilt:
Termostaat on hetkel sätitud 25 kraadi peale.
Taimed on mul kahte liiki, nagu pildi pealt paistab.
Ühed peaksid olema Anacharis, teist kahjuks ei tea.
Liikuvad elusolendid:
4x Scalare
2x Dwarf Gourami
1x Pearl Gourami
2x Mingisugune Barbus (täpsemalt ei tea):
2x Põhjakoristajad (nime ei tea):
1x Põhjakoristaja, mis on iminapaga (nime ka ei tea):
3x Kollased teod (jällegi nime ei tea):
Mida olen teinud:
* Vahetanud juhendi järgi filtrit. Filter koosneb neljast erinevast komponendist, iga komponendi kohta kirjutatud vahetamise sagedus. Hetkel vahetanud valget švammi ja aktiivsöefiltrit.
* Toitnud kalu... hetkel mingisugused helbed + külmutatud (ja vahel ka elusad) sääsevastsed + spetsiaalsed "tabletid" põhjakoristajatele.
* Lülitanud valgustust välja ööseks
Probleemid, mis on tekkinud ning lahendused, mis olen leidnud:
* Taimed (Anachris) hakkasid palju ruumi enda alla võtma.
- Lõikan taimi vähemaks.
* Teised taimed (suurte lehtedega) hakkasid koledaks minema, mustaks... jne...
- Ostsin poest väetisega kuulid, panin juurtesse, lõikasin inetud lehed ära ning nüüd on okei, ilusad lehed kasvasid asemele.
Minupoolsed küsimused, ehk keegi oskab nõu anda:
* Akvaarium on koostatud septembris. Kas peaksin tegema veevahetusi? Hetkel olen ainult vett juurde valanud... nii ca 2 kuud.
* Anachris kattub mingisuguse "plögaga", kuid kaladele tundub see sobivat - näksivad seda vaikselt sealt otsast.
* Kahte kala on mul ainult ühes eksemplaris (põhjakoristaja iminapaga ja pärlguraami), kas peaksin neile paarilised otsima?
* Üks Barbus on teisest ca 2 korda suurem. Kas see on normaalne? Pisem sööb ka vastavalt vähem, samas ei tundu ta haige olevat.
* Kas mu akvaariumis on liiga palju kalu/taimi? Kas peaksin panema tausta?
* Palun abi mulle tundmatute liikide identifitseerimisel...
* Kas temperatuur (25 kraadi) on sobiv?
Ka igasugused muud nõuanded on väga teretulnud... Hetkel natuke antud foorumit surfates/uurides arvan, et peaksin tegema testid vee koosluse kohta...