Hakkab jälle pihta... KULDKALA.. 24 liitrisesse.. ilma filtrita????? NALJA TEED VÕI??? Miks te võtate omale kalu kui te abosluutselt ei uuri eelnevalt mida selle kala pidamiseks vaja on???
Ma ei jaksa rääkida sama asja enam miljon korda üle. Kasuta otsingut ja loe kuldkalade kohta enne kui sa loomapiinamisega tegelema hakkad.
Paar õpetlikku teemat sulle:
/vesi/19230/index.html/kalad/18703/index.htmlPaar fakti:
- kuldkala kasvab ca 30 cm pikkuseks, ta ei mahuks elusees elama 24 liitrisesse topsi! See on laus piinamine!
- kuldkala elab 20 AASTAT!! kaua sinu viimane kala elas? 2 kuud? 2 aastat? see on 1/10 või lausa 1/100 tema õigest elueast!
- pole olemas väikest kuldkala, nad KÕIK kasvavad nii suureks. poes müüdavad kalad on alles TITED (umbes nagu inimese mõistes paarikuune imik, mõtle kui palju suuremaks kasvab inimene võrreldes selle imikuga - kalal on samamoodi!)
- kuldkala reostab väga palju, ta on üks kõige enam rooja tootvamaid kalu, keda kodus pidada. seega on filter ELULUSELT oluline sellele kalale.
- kuldkala ei saa pidada väikeses ümmarguses mullis filtrita ja seltskonnata. see on loomapiinamine ja loomapidamisseadusega keelatud. kuldkala tahab ka seltsi.
- ühele kuldkalale arvestatakse 50 liitrit vett, kahele kalale 100 liitrit jne.
Ärge tegelege kalade meelega tapmisega kui te ei viitsi, suvatse, taha, jaksa, saa nende eest normaalselt hoolitseda! Võtke omale mingid gupid või muud vastupidavad "prügikalad" kuid ärge võtke omale kuldkala purki elama! 2 aastat vs 20 aastat... on see ka mingi elu. Sama hea kui sulle, teemaalgataja, oleks antud 70 eluaasta jooksul elamiseks ainult 7.... ja sealjuures ei saa sa ise valida kaua sa elad.
Mis puudutab 24 liitrist ja 140 liitrisele mõeldud pumpa siis palun, 21 aastane, kasuta loogilist mõtlemist. 140 vs 24 ...... 140 liitrise pump pumpab vett nii kõva survega, et see ei ole isegi mõeldav 24 liitrises. See võrduks päriselus 24/7 kestva kõike rebiva ja lõhkuva tornaadoga. Kui sa oma 24 liitrist tahad käima panna siis osta ka vastav filtriga pump. kuldkalad ei ole ainukesed kes vee puhtana hoidmiseks filtrit vajavad. Väikseid pumpasid on igas loomapoes müüa. Piirdu filter-pumbaga, mis SOBIB sinu 24 liitrisesse! ära osta võimsamat ega ka nõrgemat, mõlemad variandid on kahjulikud.
Tead sina.
Selle asemel ,et sa siin targutad ,võiksid nõu anda.
Ja kui akvaariumist rääkida, siis pood nimega Kalake (roccalmare) müüb väikest nn Kalakese kinkekomplekti.(Ilma filtrita ja ma ei tea milleta) Kas see on siis normaalne? Ja mind süüdistatakse ebanormaalses loomapidamises. Palju Õnne.
Ma ei peagi kohe kõike teadma, selleks ma kirjutasingi postituse ,et mitte enam vigu teha. Ja mis puutub esimesse kalasse siis ta ei ole surnud, vaid uue omaniku käes.
Kõike Head.