foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 24 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: ümmargune akvaarium?
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 28, 2004 06:10 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

olen teie hulgas täiesti uus, tahaks hakata akvaariumit pidama, kuid minul tekkis üks aga, nimelt: olen ümmarguse vormi austaja... pmst tahaksin endale just ümmargust akvaariumit, mul on siin kodus ca 65 l kuppel, millest minu arusaamist mööda võiks ilusa akvaariumi teha. nüüd siis küsimus: kas sellisel akvaariumil on üleüldse lootust? ainuke agregaat, mille lisaksin, oleks filter..(valgusti on mul eraldi laes, lillede ja akvaariumi tarbeks). mida arvavad profid, kas nii suures ümmarguses vormis on kaladel kunagi lootust ellu jääda :?:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 28, 2004 08:10 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

väga tore :) leidsin kapist paar pirakat teokarpi ja lähipäevil siirdun kaubandusvõrku kruusa, taimede ja agregaatide jahile. ühe küsimuse lisaksin veel, siinseid tekste sirvides, leiab väga erinevat infot just selle aja kohta, mis kukub selle õige bakteriaalse tasakaalu tekkimiseks vees :roll: kas ma tõesti hakkan nüüd siis mõõtma oma vett, või on siin kellegi praktika käigus väljakujunenud, mingi optimaalne aeg :oops: vabandan lolli küsimuse päras, ehk teeb see minu elu pisut kergemaks...ahjaa, kas kassid kipuvad kalu akvas taga ka ajama, või piiluvad neid vaid läbi klaasi :? äkki peaks mingi võrgu üritusele veel peale kompunnima, kuigi jah, nii kõrge ümmarguse muna otsa ronimist tahaks ise oma silmaga näha :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 28, 2004 08:46 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

assa nuga :cry: teokarbid on ikka tõesti ilusad ja suured...kas nad siis lagunevad vees ära :o

Üles
 Teema pealkiri: Re: ümmargune akvaarium?
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 28, 2004 09:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

ussisaba kirjutas:
mul on siin kodus ca 65 l kuppel, millest minu arusaamist mööda võiks ilusa akvaariumi teha.
Mis kuppel see niisugune kül on? Ära unusta,et 65liitrit=65kg ehk pead kindel olema,et ta ikka piisava tugevusvaruga oleks,muidu pole kassil vaja ronimisega vaeva nähagi. :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 28, 2004 09:09 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

kupli tehnoloogiline päritolu on ülisalajane :lol: tegelikult on ta plastmassist, kass sellest kohe kindlalt jagu ei saa. isegi suurel inimesel on keeruline seda nihutada :) või ära lõhkuda...

aga ikkagi, need teokarbid vedelevad sadu aastaid ookeani põhjas, mismoodi nad ikkagi kaladele ohtlikud saavad olla :? peab veel uurima..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 28, 2004 09:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

ussisaba kirjutas:
need teokarbid vedelevad sadu aastaid ookeani põhjas, mismoodi nad ikkagi kaladele ohtlikud saavad olla :? peab veel uurima..
Üks teokarp sinu akvas annab tuhandeid kordi suurema konsentratsiooni kui miljon karpi ookeanis. Ja vee teevad nad karedaks kohe kindlasti. Muidugi on ka looduses jällegi pehmendavaid tegureid vastukaaluks kül ja kül.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 28, 2004 09:36 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

ok, kougin nad siis välja ja panen riiulisse tagasi, nuuks..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 28, 2004 09:54 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

ehhee, kuul paistab läbi ideaalselt. täpselt nagu klaas, no iva selles mul, et majas väiksed lapsed, nende pärast kardan klaasi majja veel tuua, lillepottides üsna suuri kive ja väiksem pätakas pole veel kahenegi. :wink: ja sellek kupli originaalasukoht võiks olla laes rippudes :lol: ega inimese kujutlusvõimel pole ju piire.... ilmselt panen ta suure ümmarguse laua sisse, keskele siis, auku. nii et rahavs istub laua ümber ja saab kerge vaevaga võileiva vahele fileed hankida :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 28, 2004 10:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

ja muidugi se laud asub köögis kui jah siis selle veega saab sull lõbus olema. :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 28, 2004 10:20 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

ei asu köögis...aga miks mul köögis ikkagi lõbus võinuks olla :?:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 28, 2004 10:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

sest süüa tehes igast rasvad ja muud gaasid segunevad veega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 28, 2004 11:05 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

ähh, isegi kui oleks otse köögis, oleks vee sellisel moel saastumine üsna vaevarikas - kuuli ava diameeter on ca 17 cm.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 28, 2004 11:44 
Meremees
Kasutaja avatar

ussisaba kirjutas:
aga ikkagi, need teokarbid vedelevad sadu aastaid ookeani põhjas, mismoodi nad ikkagi kaladele ohtlikud saavad olla :? peab veel uurima..
Ega ookeanikaladele polegi :wink: , aga mageveeakvaariumis lahustuvad nad lihtsalt aja jooksul ära (pH liiga madal). Kui need karbid sulle nii meeldivad, siis tee endale mereakvaarium. Seal on nad kindlasti teretulnud ja ka kasulikud. 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 29, 2004 10:28 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

seda võiks isegi uurida....kas 65l liiga väikseks ei jää? eks jälle loll küsimus :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 29, 2004 10:48 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

käisin juba ise mereosakonas piilumas, eks peab vist praegu need karbid ikka kappi tagasi panema...teeme väikese mageda lombi :lol:

Üles
 [ 24 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver