gaxxy kirjutas:
... aga paar päeva võiks neile tegelikult pimedat teha küll. Tuld põlema ei pane ja tõmbad "koti pähe"....
Vabanda, aga enne soovituste jagamist raviks, võiks üritada adekvaatse diagnoosi panna, muidu teine tõmbabki akvale koti pähe ja saab ühe probleemi asemel veel mõne juurde. Ega see pimendamine siis mingi imerohi ole, et iga väiksem aasja peale kohe akva pimedaks. Loe pisut vetikates, pimendamine on hea mõne rohelise vetika epideemia korral (roheline vesi näiteks.)
Posse911, Vaata, alati kui keegi ütleb, et tal on probleem ja teste on teinud ning näinud on "normalsed", siis järgmine küsimus on enamasti, et mis need normaalsed näidud on. Ole hea pane ikka numbrites need normaalsed näidud kirja. Siis kirjelda ka akvaariumit. suurus, kalad, taimed, millal akva käivitatud jne. Lihtsam on need omal initsiatiivil alati kirja panna. Hea viis on teha oma postitustele signatuur, kus akva kirjeldatud ning hea oleks kui albumis on vähemalt 1 üldpilt olemas.
Oletan et su akva ei ole kaua käinud. on see nii ?
Pruun vetikas on akva alustamisel suht tavaline nähtus ja hea ravi on aeg, ja muide ka otod söövad seda pruuni suure isuga. SAE on selle suhtes üsna laiskloom, Samuti peaks seda isuga sööma pleco, antsu kohta ei tea.
Mul läks pruuni katkuga võitlemisele ~4 nädalat, põhirõhk, et taimed korralikult kasvama hakkaks. Täis oli pähjakruus, kivid, seinad ja taimed.
Hakkasin lisama väetist ja CO2, üsna varsti peale seda jäi levik kängu. Nüüd on veel mõne koha peal kergelt midagi näha. Kuid taimed kasvavad korrralikult ja on puhtad. Echinodoruse lehed olid vahepeal üsna sodised ja mõtlesin juba nende välja viskamisele... Aga nagu ütlesin, aeg teeb paremini tööd. Ma ei teinud mitte midagi "erilist" sellest vabanemiseks.... v.a. pesin paar korda suuremad kivid puhtaks.
Kui taimed said kasvujõu sisse, jäi ka vetika kasv kinni. Otod tegid ilmselt ka oma osa. Nüüd näen seda veel üsna vähestes kohtades hoolega otsides. Ja akva on jälle ilus vaadata. v.a. Anubias mille lehtedel veel tumdat kihti näha on.
Ehk mina õppisin pisut vetikate ravi põhireeeglist, võidelda ei tasu vetikaga, vaid sellega mis seda tekitab. Likvideerid pähjuse, on vetikas ka kadunud.
Suuremate dekoratsioonide pealt saab selle lihtsalt maha pesta, isegi tugevamate lehtede pealt annab kergelt maha kratsida, aga tuleb tagasi kui akva näidud ei ole normaalsed ja elu korralikukt ei toimi.
PS! vaata, et filter korralikult toimiks, mul läks filter sel ajal ligi 4-5 päevaga umbe (juweli originaal sisefilter).