foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 32 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Akvaarium pruun
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 08, 2008 12:44 
Akvarist

Probleem siis selline, et akvaarium hakkab tiba pruuniks kiskuma kas see võiks olla vetikas ja mis sellega ette võtta võiks. Testid tehtud näitajad nagu kõik normis.

*** Liigutasin teema pisut sobivamasse kohta *** Rein

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 08, 2008 12:52 
Akvarist

Mis mõttes? Kas vesi ise pruun või seinad vms? Vetika vastu aitab üldiselt pimendamine. Minul näiteks on akvas 1 vetikaõgija ja selle 230liitrise monstrumiga saab ta suurepäraselt hakkama. Ja liiga palju ei tasu ka süüa anda - toitu jääb üle ja vetikas kipub seda ära kasutades vohama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 08, 2008 12:56 
Akvarist

Vesi ise on selge aga põhjas olev laevuke ja tagaseinal osad kohad on võtnud kergelt pruunika tooni.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 08, 2008 12:59 
Akvarist

Karta on jah, et vetikas. Kes sul seal elavad? Ega ma ise suht algaja, aga paar päeva võiks neile tegelikult pimedat teha küll. Tuld põlema ei pane ja tõmbad "koti pähe". Süüa ka ei anna. Ja kui kooslus lubab, siis vetikaõgija ei tee küll halba.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 08, 2008 02:19 
Akvarist

neon, tiber barbus, molly, guppy, kukeke, barbus semi......, üks haikalaline mingi labeo ..... , pleco ja paar mini ancistrust, õuntigu ja mingi triibuline tigu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 08, 2008 02:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
gaxxy kirjutas:
... aga paar päeva võiks neile tegelikult pimedat teha küll. Tuld põlema ei pane ja tõmbad "koti pähe"....

Vabanda, aga enne soovituste jagamist raviks, võiks üritada adekvaatse diagnoosi panna, muidu teine tõmbabki akvale koti pähe ja saab ühe probleemi asemel veel mõne juurde. Ega see pimendamine siis mingi imerohi ole, et iga väiksem aasja peale kohe akva pimedaks. Loe pisut vetikates, pimendamine on hea mõne rohelise vetika epideemia korral (roheline vesi näiteks.)

Posse911, Vaata, alati kui keegi ütleb, et tal on probleem ja teste on teinud ning näinud on "normalsed", siis järgmine küsimus on enamasti, et mis need normaalsed näidud on. Ole hea pane ikka numbrites need normaalsed näidud kirja. Siis kirjelda ka akvaariumit. suurus, kalad, taimed, millal akva käivitatud jne. Lihtsam on need omal initsiatiivil alati kirja panna. Hea viis on teha oma postitustele signatuur, kus akva kirjeldatud ning hea oleks kui albumis on vähemalt 1 üldpilt olemas.

Oletan et su akva ei ole kaua käinud. on see nii ?
Pruun vetikas on akva alustamisel suht tavaline nähtus ja hea ravi on aeg, ja muide ka otod söövad seda pruuni suure isuga. SAE on selle suhtes üsna laiskloom, Samuti peaks seda isuga sööma pleco, antsu kohta ei tea.

Mul läks pruuni katkuga võitlemisele ~4 nädalat, põhirõhk, et taimed korralikult kasvama hakkaks. Täis oli pähjakruus, kivid, seinad ja taimed.

Hakkasin lisama väetist ja CO2, üsna varsti peale seda jäi levik kängu. Nüüd on veel mõne koha peal kergelt midagi näha. Kuid taimed kasvavad korrralikult ja on puhtad. Echinodoruse lehed olid vahepeal üsna sodised ja mõtlesin juba nende välja viskamisele... Aga nagu ütlesin, aeg teeb paremini tööd. Ma ei teinud mitte midagi "erilist" sellest vabanemiseks.... v.a. pesin paar korda suuremad kivid puhtaks.
Kui taimed said kasvujõu sisse, jäi ka vetika kasv kinni. Otod tegid ilmselt ka oma osa. Nüüd näen seda veel üsna vähestes kohtades hoolega otsides. Ja akva on jälle ilus vaadata. v.a. Anubias mille lehtedel veel tumdat kihti näha on.

Ehk mina õppisin pisut vetikate ravi põhireeeglist, võidelda ei tasu vetikaga, vaid sellega mis seda tekitab. Likvideerid pähjuse, on vetikas ka kadunud.

Suuremate dekoratsioonide pealt saab selle lihtsalt maha pesta, isegi tugevamate lehtede pealt annab kergelt maha kratsida, aga tuleb tagasi kui akva näidud ei ole normaalsed ja elu korralikukt ei toimi.

PS! vaata, et filter korralikult toimiks, mul läks filter sel ajal ligi 4-5 päevaga umbe (juweli originaal sisefilter).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 08, 2008 03:19 
Akvarist

Nii pool viga parandatud, pilte on ka plaanis varsti teha.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 08, 2008 03:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on väiksemas sama mure. Pruunvetikas tõenäoliselt ja pimendamine siin ei aita, arvan. Pesin akva ja tausta puhtaks, panin lisapumba vett liigutama ja hakkasin vähem toitma. Vetikas tekkis siis kui üks valgustipaar oli rivist väljas ja usun, et vetika kasvu soosis vähene valgustus. Hetkel on valgustus taas 4x18w ja dekoratsioonid puhtad. Ainuke taim on anubias ja selle lehtedele on ikka pruuni kogunenud, aga ei imesta, sest anubiase kasv on aeglane.
Näidud on ph 7,6, kh 4, no3 20, no2 0. CO2 hetkel ei kasuta. Ei ole alustav akva.
Ootaks ka asjalikke nõuandeid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 08, 2008 03:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga kui Sul on alustav akva, siis ma ei muretseks. Kaob ehk ise ära. Ära kalu juurde osta ja toida vähem. Mingi vetikatõrje keemiaga ka ei mässaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 08, 2008 11:12 
Akvarist

Nii nüüd sai uuesti mõõdetud kõik ja näitajad olid siis:

KH 7
PH 7,6 ja kõrgem
NO2 0,05 - 0,1
NO3 10
Fe 0,2

sai lisatud PH- eks paistab mis saab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 08, 2008 11:23 
Akvarist

Nüüd umbes 1h hiljem peale akva vee vahetust ja PH- lisamist hakkab asi langema ja momendil PH 7,0 - 7,2 ehk siis 7,1 kuna need värvikaardid on minu arust väääääääga kehvad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 09, 2008 10:36 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Tegemist on ju alustava akvaga, pole mõtet asjata rabeleda. Pruunvetikas enamasti ikka käib korra akva sissetöötamise ajal läbi, samamoodi nagu ta tekib ta ka kaob iseenesest. Ainus mida tarvis läheb on kannatus - jah, ma mõistan et on valus vaadata kuidas kõik kattub pruuni ollusega. Pruunvetikat söövad muide ka eluspoegijad, kui nende toiduratsiooni pisut piirata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 09, 2008 12:25 
Akvarist

Tean just juhust kus umbes paar nädalat tagasi ka alustav akvaarium läks nii untsu et lõpuks olid kõik näitajade paigast ja kalad hakkasid ükshaaval surema. Nii, et parem karta kui kahetseda. Ja see tegelane kellel nii juhtus uskus ka foorumi juttu, et oota ja kannata küll korda saab aga UUUPS vist ei saand, tiba nihu läks asi vist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 09, 2008 01:09 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Posse911 kirjutas:
Tean just juhust kus umbes paar nädalat tagasi ka alustav akvaarium läks nii untsu et lõpuks olid kõik näitajade paigast ja kalad hakkasid ükshaaval surema. Nii, et parem karta kui kahetseda. Ja see tegelane kellel nii juhtus uskus ka foorumi juttu, et oota ja kannata küll korda saab aga UUUPS vist ei saand, tiba nihu läks asi vist.

Loomulikult pole kõigi asjadega nii et oota ja kõik saab korda. Kui me aga räägime pruunvetikast alustavas akvas siis SEE on nüüd küll asi millega on täpselt nii. Kui pruunvetikas tuleb sissetöötanud akvasse siis on aga küll jama majas ning vaja uurida põhjusi.
See kurb lugu mida räägid vihjab et keegi jättis lugemata akva sissetöötamise kohta, sumatas kohe kõik kalad sisse ja vaatas mis juhtub- enamasti juhtub siis halvasti.
Sissetöötamise kohta võib vaadata ntx teemat /esimene/3747/index.html Mis foorumi juttu puutub siis tihti on kõige agaramad vastajad just teised algajad, nii et vahel läheb tõesti viltu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 09, 2008 01:42 
Akvarist

Eks paistab proovin oma näitajad paigas hoida kui vaja siis langetada. Aga samas ka küsimus, et mul oli plaanis omale ka soetada mõned krevetid ja nagu ma olen aru saand siis krevet tegeleb vetika söömise ja igast jääk sodi hävitamisega või olen ma valesti aru saand.

Üles
 [ 32 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver