foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 12 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Juwel Rio 300
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 26, 2008 02:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere
Juhtus selline asi, et lõpuks otsustasin muretseda endale akvaariumi. Selleks sai komplektina tellitud Rio300. Peale seda hakkasin netis väheke ringi tuhnima ja väike kahtlusekübe ronis hinge kas tegin ikka õige valiku. Väga palju räägitakse, et antud komplektid on vähe nõrgad (filtrid ja valgustid). Siit ka küsimus teadjamatele, et kas ma peaksin arvetsama lähiajal mingi uue tehnika muretsemisega, või esialgu algajale siiski sellest piisab?
Ja veel, kas akvaariumi ja kapi vahele peab panema mingi polstri ning kui paks see peaks olema?

Viimati muutis Aksi, Neljapäev Aug 28, 2008 09:29, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 26, 2008 03:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tsiteeri:
Juhtus selline asi, et lõpuks otsustasin muretseda endale akvaariumi. Selleks sai komplektina tellitud Rio300. Peale seda hakkasin netis väheke ringi tuhnima ja väike kahtlusekübe ronis hinge kas tegin ikka õige valiku. Väga palju räägitakse, et antud komplektid on vähe nõrgad (filtrid ja valgustid). Siit ka küsimus teadjamatele, et kas ma peaksin arvetsama lähiajal mingi uue tehnika muretsemisega, või esialgu algajale siiski sellest piisab?
Ja veel, kas akvaariumi ja kapi vahele peab panema mingi polstri ning kui paks see peaks olema?

Kasutusjuhendi teisel leheküljel on kirjas, et aluskapi ja akvaariumi vahele mistahes materjalide panemine on rangelt keelatud. Filter on täiesti pädev, valgustit saab parendada reflektorite lisamisega kui neid seal juba ei ole. Kaasasolevad pirnid ei pruugi ka pädeda, tee kindlaks mis torud on. Valgustuse lisamisvõimalus on ka olemas kui tõesti vaja peaks minema.. Hea ost igal juhul. Enne vee sisselaskmist mõtle ka tagataust, põhi ja muu sisekujundus hoolega läbi. Pole hiljem muret.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 27, 2008 03:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nojah, selge siis. Sain oma akvaariumi kätte, eks ma siis hakka vaikselt selle kallal nikerdama.
Nüüdseks on siis panin kruusa (peenliiv) põhja ja vesi sisse. Vähe hägune värk! No pole hullu ilmselt läheb pikapeale selgemaks. Lähipäevadel plaanin esialgu sinna siis sisse panna mõned taimed ja teod, et asi kiiremini käima läheks. Mingi nädala pärast plaanin siis ka mõned kalakesed sisse lasta, esialgu gupyd. Need kalakesed vist ei pidavat väga nõudlikud olema, ja ehk tõmbavad mul selle akvaariumi kiiremini käima. Samuti plaanin siis mõni hetk peale kupisi mõned mõõksabad ja põhjakoristajad endale muretseda. Siit ka küss, et kas selline plaan on mõistlik? ja millele ma peaks rohkem tähelepanu pöörama?
Eks siis edaspidi vaatab kuidas asi edeneb ja mis vigureid endale muretseda.
Veel teistele alustajatele - mul jagus kastile ühest 25 kg peenliiva kotist nibin-nabin! (oleks võinud ka tiba rohkem panna)

Üles
 Teema pealkiri: Asi nüüd siis nii kaugel!
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 18, 2008 01:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Asi on siis nii kaugel, et esialgsetest plaanidest ei tulnud küll midagi välja peale zoo kaupluse külastamist. Esialgselt siis panin sisse 6 barbust, 4 skalaari( 2 heledat ja 2 musta), ühe emase ja isase kukekese, 2 põhjakoristajat ja 2 antsu, 5 kollast õuntigu. Samuti on siis nüüdseks õnnestunud mõned erinevad taimed sisse panna. Olukord on siis nüüdseks selline, et üks hele skalaar kiusab teist, kuigi kiusaja on oma vastasest väiksem. Suuremal on ülemine uime nurk ka täitsa puru. Nüüd olengi lõhkise küna ees, et kas ma pean selle kiusatava lihtsalt välja vahetama või lasta neil veel seal omavahel jageleda? Ilmselt on mõlemad ühest soost, aga nad on veel väikesed u. 4 cm, et soo kindlaks tegemine on üsna problemaatiline ilmselt. Mustad on koos ja ei rivaalitse üksteisega.
:lol: Hea värk on sellega, et alguses kui skalaarid sisse lasin siis üks must skalaar hakkas kohe teiste kaladega ülbama, eriti just kukekesega. Nüüdseks on asi vastupidine, et kukeke ülbab nüüd ise selle ülbikuga :D . Antsudega on ka selline värk, et istuvad kogu aeg peidus, tulevad ainult siis välja kui toas mingit liikumist ei ole. Kas nad ongi väikesest peast sellised häbelikud?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 18, 2008 03:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Minu ants istub kah päeval oma peiduurkas, aga pimedas liigub ikka ringi küll.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 18, 2008 04:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
antsud on öise eluviisiga. kuid on ka erandeid.

Üles
 Teema pealkiri: asi nüüd siis niikaugel
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 08, 2008 03:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Asi siis nüüd niikaugel, et akva on 3 kuud tiksunud. Esimesed jamad on ka kuidagimodi üleelatud. Mingi varjandiga õnnestus mul vahepeal hankida igasuguseid haigusi, osadele kaladele kasvas "sammal" külge ja valged täpikesed tekkisid. Õnneks sain sellest jamast ravimitega lahti. Muidugi kukeke läks loojakarja. Temale kasvaski selline vatjas jama külge. Peale selle vati ärakadumist hakkasid uuesti värvid taastuma, aga sööma ta ei hakanudki ja nii see läks. Teised kalad on kõik jälle ornungis. Lõpuks on minu kasti ka esimesed rõõmuhetked tulnud, õunteod panid marja akva äärele küpsema.
Ehk keegi oskab öelda, kui kaua väikesed teokesed seal "küpsevad". Inglise keelest ei saa mõhkugi aru ja eestikeelset materjali ei leidnud.

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 08, 2008 06:34 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Aksi kirjutas:
Ehk keegi oskab öelda, kui kaua väikesed teokesed seal "küpsevad". Inglise keelest ei saa mõhkugi aru ja eestikeelset materjali ei leidnud.
Kui foorumi otsingusse toksida sõna "kookon" siis tuleb juttu tublisti, ntx /veeloomad/5214/index.html on vast abiks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 01, 2009 11:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nüüd siis akva tiksunud 5 kuud ja olukord selline, et teod panid kokku 5 kookonit ja nendest tulid ka väikesed teokesed. Terve akva kubiseb neist. Kui Ida-Virumaalt on kellegil huvi siis palun väga:).
Teine asi on see et mul oli 4 skalaari 2 triibulist ja 2 musta. Üks must läks teadmata asjaoludel hingusele, vähemalt mingit loogilist seletust sellele ei leidnud. Peale selle kalakese surma tekkis selline olukord, et üks triibuline ja must nagu oleks tekitanud paari. Teine triibuline skalaar tõrjuti eemale musta poolt. Täna oli äkitselt situatsioon kardinaalselt muutunud, triibulised panid filtri peala marja ja kaitsevad seda väga ägedalt ning must on kõrvale tõrjutud.
Kuna olen põhimõtteliselt alles 4 kuud akva omanik siis ei oska nagu kuhugi poole jooksma hakata, et mida teha ja mida mitte. Siin räägitakse mitmeti. Ühed väidavad, et mari tuleb eraldada ja teise kasti panna. Teised väidavad, et tuleks maimu võrguga katta. Kolmandad et esimene raksakas läheb nii kui nii aiia taha, et pole mõtet üldse tõmmelda.
Samuti on neil triibulistel selline asi, et keha pinnal oleksid nagu väikesed mustad täpid. Surfasin siin natuke ringi ja sain aru et see võib olla stressist. Samas jälle algaja mõistuse järgi stressis kalad ei tohiks nagu üldse marja panna, aga võibolla olen millestki valesti aru saanud!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 01, 2009 11:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Ma arvan, et marja kasvatavad ise ikkagi rohkem kalade müügiga tegelevad akvaristid. Muidugi oleks kena saada pesakond kätte aga veelgi toredam oleks saada see looduslikult ehk siis kalavanemate eneste tegevuse tulemusena.
Olen lugenud, et esimene pesa pidavat tõesti tihti aia taha minema. Nagu minu scalared puhulgi. kuid kalad õpivad. Kui neil pole just agressiivsete maiustajate eemale peletamisega probleeme, võiks ju lasta neil omasoodu tegutseda.
Samunegi, et paarist välja jäänud scalare võib haledalt tappa saada. Parem oleks luua talle oma "põõsas", mida ta võiks koduks pidada või äärmisel juhul ta lihtsalt eraldi tõsta. Muu hulgas võib ta hakata paari pesapunumist segama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Veebr 03, 2009 02:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ega ma ei olegi praegu midagi puutunud. Ilmselt lähebki nii nagu tavaliselt, paari päevaga on väga palju surnud marjaterakesi tekkinud. Õnneks on mul kast piisavalt suur, et sellel eraldijäänul on oma nurgake täitsa olemas. Vaatame mis edasi saab. Kui marjast maimukesi ei tule siis tuleb üksijäänule paariline leida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 04, 2009 01:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eks ta ole jah! Läkski nii kuidas oli ennustatud. Õhtuks kui koju jõudsin oli mari kõik nahka pandud :(

Üles
 [ 12 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver