akva270 kirjutas:
Seda filtrit ma ei kaitsegi, kuid mis teha, see on kooliraha. Samas usun, et Eheim Aquaball piisava koguse filtritega teeb oma töö ära ja välist filtrit siiski vaja pole.
mis tähendab piisava koguse filtritega? et panna ühte kasti mitu... 3-4 sisefiltrit? see tundub küll jabur idee... või mõtlesid selle filtri originaal filtrimaterjale? Natuke googeldamist ja selgub, et tegi täiesti tavalise sisefiltriga, millel on sees svammi moodi filtrielement.
Ma küll ei tea aga tundub, et oled akvaristikavallas veel toores (loe algaja. noh, ega ma teab mis tark pole aga natuke ikka tean ka). Ilmselt oled filtriasjandusest nõksa valesti aru saanud. Akvaariumi filtri peamine põhimõte pole mehaaniline filtreerimine vaid bioloogiline filtreerimine. ühesõnaga on akvaariumifilter biofilter, kus elavad bakterid. Mida suurem on bakterikoloonia, seda effektiivsem on filtri puhastusvõime. sisefiltris on aga elemendi pindala väike, lisaks tuleb sisefiltrit puhastada üsna tihti, mis tähendab, et bakteritest ei jää midagi järgi.
sinu kast on sisefiltri jaoks ilmselgelt suur, nii väike bakterikoloonia ei suuda seda kasti puhtana hoida.
Soeta endale no2 test, selle kaudu saad teada, kas bakterid on asunud
tööle või ei.
Nb: ära pelga välisfiltrit, ega ta kurja ei tee
ok usun, et välisfilter kallis aga tuleb arvestada, et suurem akvaarium vajab ka rohkem raha