foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 31 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kalad mullis
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 24, 2008 12:10 
Akvarist

Küsims selline, et kas kõik kalad saavad mingi aeg nn "mullis" hakkama? Pean silmas seda klaasist nõud, milles müüakse kuldkala, seal ei ole filtrit ega valgustust

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 24, 2008 12:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

sellel teemal siin juba palju juttu olnud, kasutage otsingut ja saate palju palju infot nende kohta.
Nad küll saavad seal elatud, aga see ei ole üldse õige elu nende jaoks.

Kõik valgustusest

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 24, 2008 01:05 
Akvarist

väga halb mõte on raisata raha mingi mulli peale. Ja nagu Renxx ütles , et kasuta otsingut !!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 24, 2008 03:23 
Akvarist

Mõistan, et pikas perspektiivis on see mõtetu. Lihtsalt küsimus selle pärast, et sain kingiks kaks antsu ja mõtlesin, et kas seni kuni ma suure akvaariumi muretsen ja sisse töötan saavad nad selles "mullis hakkama" või on ohutum nad siseetöötamata akvaariumi panna. Loll olukord, aga püüan parimat lahendust leida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 24, 2008 04:36 
Akvarist

no kaks antsu vast ikka saavad hakkama 1-2 nädalat. vb ka kauem. Aga mina soovitaks kiiresti korralik akva tööle panna .

:!: Huvitavalt palju on postitusi , et kingiti kala ja pole teda panna kuskile . Mina aru ei saa kuidas selline olukord võimalik on :D , ei kujuta ette, et viin sõbrantsile kilekotis kalasid sünnipäevaks .......

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 24, 2008 05:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Küll on hea äri idee:) Hakkame üksteisele kalu mullides kinkima ja siis ei jää muud üle kui peavad kõik endale suured ja ilusad akvad ostma kuna kaladel pole mullides hea elada.
Kui kalliks siis kingitus lõppkokkuvõttes kingituse saajale maksma minna võiks:)

Kõik valgustusest

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 24, 2008 07:35 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Teemaalgatajale soovitan selle aja jooksul vett kindlasti aereerida!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 25, 2008 12:09 
Akvarist

Kuidas seda vett siis aereerida? Või panna kaks antsu sissetöötamata 250l akvasse, sest sissetöötamisel peab seal keegi ju elama?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 25, 2008 01:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

kas või käega aeruta veepinnal näiteks :)

3 Guraamit, 1 ants,2.10.07,4 pärlskalaari 14.10. 07 15.10.07 ants Tinna,08.07.08 Hoplosternum thoracatum Algus 29. 07. 07. 250L AZOO CF-1200,CO2; 4x 30w 21. 09. 08 500L +õhupump13.10.08 http://filmipaevad.ee/2011/

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 25, 2008 08:41 
Moderator
Kasutaja avatar

Oleneb kui sissetöötamata akva sul on. Kui just äsja vee sisse valasid, on natuke vara. Järgmine päev võib vähemasti enda kogemuste põhjal küll. JA mingit muutust akvas ei toimu nagunii enne kui sinna elu sisse tekib ehk kuni kalad/teod/taimed paned.
Kalade endise eluaseme vesi kalla samuti suurde akvasse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 25, 2008 06:55 
Administraator
Kasutaja avatar

Aereerida saab vett aeraatoriga, ehk siis eesti keeles mullitajaga. Mina arvan samuti nagu Felch, pane antsud akvasse ja asi ants :) Järgi natuke ka aklimatiseerimisprotseduuri, vähemalt temperatuuri osas!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 27, 2008 10:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maris0021 kirjutas:
no kaks antsu vast ikka saavad hakkama 1-2 nädalat. vb ka kauem. Aga mina soovitaks kiiresti korralik akva tööle panna .

:!: Huvitavalt palju on postitusi , et kingiti kala ja pole teda panna kuskile . Mina aru ei saa kuidas selline olukord võimalik on :D , ei kujuta ette, et viin sõbrantsile kilekotis kalasid sünnipäevaks .......

Ma võin selle kujutluspildi luua.......oled oma uue akvaariumi ostu plaaniga nii õhinas, et tüütad pea kõik tuttavad oma akvaariumi jutuga ära.....siis tuleb mingi tähtpäev ja su parim sõber/sõbranna tahab sulle teha ühte ilusat, meeldejäävat üllatust.....milleks on kalake kilekotis, kes peaks sinu tulevast akvaariumi kaunistama........sina juba tead, et see ei olnud mõistlik idee, aga tema ju ei tea......mida siis teed? Loomulikult tänad ja võibolla kunagi seletad, et sellist kinki ei tasuks teha. Nüüd oledki portsu ees.....MIDA TEHA????......kogemused puuduvad......kinkija tahab järgmine kord kalakest ka akvaariumis kohata.......võtad julguse kokku ja küsid foorumis teistelt, teadjamatelt nõu, et mida siis ikka teha.......
Nii need appi karjed siia foorumisse jõuavadki.....loomulikult peaks kingituse kinkija enne asja uurima...samas, kas teil kinkijana ei ole juhtunud seda, et te ei teaks, kas see kingiks ostetud sinine taldrik ikka sõbrale/sõbrannale või millest see kingitav kreem toodetud on ja kas kingi saajal sellest alergiat ei teki....ehk siis minu idee selles, et kõik ei ole akavaristid ja ei tea kuidas need asjad käivad, loomulikult võime rääkida, et enne peaks uurima jne....aga kahjuks maailm on selline ja inimesi on igasuguseid.

Vast kirjeldasin oma mõtet piisavalt, niiet kingi saaja ei ole alati "süüdi" kui talle kalake kingitakse.....tema süü seisneb vaid selles, et ta on liialt õhinas oma uuest hobist!!!

Tahtsin lihtsalt südamelt ära öelda, mis ma sellest arvan...aitäh lugemast :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 27, 2008 10:30 
Administraator
Kasutaja avatar

See on hea, kui südamelt ära räägitakse, aga mul vist jäi küll midagi kahesilmavahele :shock: Kes süüdistas keda :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 27, 2008 11:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

ei ei...keegi kedagi ei süüdistanud...lihtsalt seletasin seda, kuidas selline olukord tekkida võib...vabandan kui mu jutt segaseks jäi...see oli lihtsalt puhas arutlemine sellel teemal, mitte see, et keegi kedagi süüdistab ja mina teda kaitsen :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 27, 2008 11:24 
Moderator
Kasutaja avatar

Mõte oli sees küll. Ega's mitte-akvaristid tea, kuidas kalu hoida ja miks neid niisama kinkida ei tasu. Mõtet, et nii on väga lahe teha, süvendavad vaid igasugu reklaamid. Nii telekas (miski uste/akende tehas) kui ka mujal (1 teatud akvapood oma stardikomplektiga). Foorumisse ei taipa võhikud vaatama tulla.
Ja üldse...suhtumine on vist sama kui jõulukingitust ostes mööda poodi jalutades: vaatad ASJU. See, et kalad pole ASJAD vaid elusolendid, ei jõua vist paljudeni. Rämpsreklaamistuudiote tehtu vaid süvendab seda arusaama.
Oma jaoks leidsin sellise lahenduse et lihtsalt ei osta enam kunagi nende firmade toodangut, kes loomade piinamist reklaamivad ja selgitustele vaatamata midagi ei muuda või üldse ei reageeri (samad eespool mainitud ettevõtted).
Kliendi ainus võimalus kaupmehe ülbust mõjutada on oma rahakotiga "hääletamine". Seda soovitan ka teistele!

Üles
 [ 31 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver